6x De leukste kerstmarkten in Nederland

De koude, donkere dagen komen er weer aan. Maar niet getreurd, want als je van gezelligheid en kerst houdt, kun je altijd nog de leukste kerstmarkten in ons land bezoeken. Ben jij ook gek op de kerst en alles wat ermee te maken heeft? Houd je van gezelligheid en vind je het heerlijk om steden waar je nog niet eerder bent geweest te bezoeken? Lees dan zeker dit artikel, want The Daily Dutchy heeft de 6 leukste kerstmarkten in Nederland voor je op een rij gezet. Zo hoef jij deze kerst niet binnen te blijven. Laat die gezelligheid maar komen!

leukste kerstmarkten in Nederland

#1 Kerststad Valkenburg

Als je gek bent op de kerstdagen en het leuk vindt om verschillende steden te bezoeken, is het zeker de moeite waard om naar Valkenburg te gaan. Deze stad is al prachtig van zichzelf, stel je eens voor hoe Valkenburg er met de kerst uitziet! Gelukkig hoeven we niet lang te wachten om daar achter te komen. Van 18 november 2022 tot en met 8 januari 2023 wordt deze stad namelijk omgetoverd tot een magische kerststad.

Wat je zeker niet wilt missen in de kerststad Valkenburg, is de Gemeentegrot. Hier vind je de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa! Goed om te weten: de Gemeentegrot is rolstoeltoegankelijk en honden zijn niet toegestaan.

In deze sfeervolle grotten kun je de kerstkraampjes bewonderen en kerstshoppen, maar in de kerststad Valkenburg is er nog veel meer waarvan je kunt genieten. Denk aan de magische lichtjes tijdens de kerstparade, of de voorstellingen van het kerstverhaal. Er is genoeg te doen in Valkenburg, dus één ding is zeker: je zult je hier zeker vermaken.

#2 Kerstmarkt Maastricht

Deze stad is een echte hotspot als je het over shoppen hebt. Maar heb je deze mooie, gezellige stad wel eens bezocht tijdens de kerstdagen? De kerstmarkt in Maastricht wil je zeker niet missen. Vergeet je schaatsen niet uit de kast te pakken, want het Vrijthof, ook wel bekend als het plein in de binnenstad van Maastricht, wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot een ijsbaan.

Winkelen, schaatsen én een kerstmarkt. Is er nog meer? Uh, ja, het reuzenrad! Wil je het mooie Maastricht nooit meer vergeten? Stap dan het reuzenrad in om prachtige foto’s van de kerstmarkt te maken.

#3 Kerstmarkt Haarlem

Vrijdag 9 december tot en met zondag 11 december wordt Haarlem omgetoverd tot een magisch kerstparadijs. Goed om te weten: er zijn twee parkeerterreinen waar je je auto gratis kunt parkeren. Vanaf deze parkeerterreinen is het een kwartiertje lopen naar de halte van de sneldienst, die iedere 6 minuten vertrekt en zorgt dat je binnen 12 minuten bij de kerstmarkt bent. Op die manier hoef je niet met de auto door de drukte te rijden.

De kerstmarkt in Haarlem is geopend vanaf 10:30 uur in de ochtend tot 20:00 uur in de avond, maar op zondag sluit de kerstmarkt een uurtje eerder.

leukste kerstmarkten in Nederland

#4 Het Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs is van alle kerstmarkten in Nederland een die we niet mogen vergeten. Het is een magisch kerstspektakel in onze eigen hoofdstad. Van 15 december tot en met 1 januari kun je dit winterparadijs bezoeken. Hoop je op een witte kerst en voel je je altijd teleurgesteld als je met kerst naar buiten kijkt en er geen sneeuw ligt? Dan is het Amsterdamse Winterparadijs de juiste plek voor jou. Er wordt meters ijs aangelegd en alles wordt bedekt met een lading sneeuw. Een witte kerst kun je aan het eind van dit jaar afstrepen!

Dit jaar kun je genieten van de volgende artiesten die langskomen op het Amsterdamse Winterparadijs: Tino Martin, Emma Heesters, Xander de Buisonjé, Monique Smit en nog veel meer. Toch liever naar het grote ijstheater? Dan kun je Hans Klok en Victor Mids verwachten. Ook voor de kleintjes is dit leuk, er worden liedjes gezongen en de kinderen gaan gezellig mee op avontuur. Deze kerstmarkt is een must-visit.

Nog meer kerst inspiratie? Lees ons eerder geschreven artikel en kijk waar je de kerstdagen nog meer kunt vieren en hoe je geld kunt besparen tijdens de feestdagen! Ook leuk om te lezen: Dit zijn de leukste adventskalenders!

#5 Country & Christmas Fair Utrecht

Dinsdag 22 tot en met zondag 27 november kun je dit jaar genieten van de Country & Christmas Fair in Utrecht. In 23 jaar tijd is deze kerstbeleving uitgegroeid tot een van de mooiste in de Benelux. Deze kerstmarkt hoort daarom zeker in het rijtje van de leukste kerstmarkten in Nederland thuis.

Ga hierheen om te shoppen, of om heerlijke Gluhwein te drinken en poffertjes te eten. Bewonder de talloze lichtjes, warm jezelf op bij de vuurkorven en ga kijken bij de licht en watershow. Ook kerstentertainment ontbreekt niet aan het lijstje: er worden kerstnummers gezongen en er treden bandjes op. Dinsdag tot en met zaterdag is deze kerstmarkt geopend van 10:00 uur in de ochtend tot 22:00 uur in de avond, behalve op zondag. Dan zijn de openingstijden 10:00 uur in de ochtend tot 18:00 in de avond.

#6 Royal Christmas Fair Den Haag

Wilde je altijd al eens naar Den Haag gaan? Dan is dit je kans. Bezoek de Royal Christmas Fair in het centrum van Den Haag van donderdag 8 december tot en met vrijdag 23 december. De toegang is gratis bij deze kerstmarkt en er zijn maar liefst 110 kraampjes. Wat is er te doen op deze kerstmarkt? Bewonder meer dan 100 sfeervolle kersthuisjes, geniet van de prachtige decoratie en ga lekker kerstshoppen met je vrienden of partner.

Ben jij ook in de kerststemming gekomen door deze 6 leuke kerstmarkten in Nederland? Waar ga jij heen dit jaar?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!