Dit zijn volgens jullie de podcasts, die je moet luisteren!

Wie had ooit gedacht, dat we weer “ouderwets” gingen luisteren? Podcasts zijn bij veel mensen niet meer weg te denken tijdens een blokje om. Of je nu op zoek bent naar podcasts die gegarandeerd zorgen voor een glimlach of toe bent aan wat hulp om meer geluk uit het leven te halen. Wij vroegen onze lezers naar hun favoriete podcast tips en delen onze tips op het gebied van business podcasts! 

podcast tips

Zelfhulpboekenclub

De boys van het bekende programma Streetlab, Stijn van Vliet en Jasper Demollin bereiken bijna de leeftijd van 30 en hier komen existentiële vragen bij kijken. Zo duiken ze in de kasten van hun moeders, waar veel zelfhulpboeken te vinden zijn. Deze boeken worden in elke aflevering van de podcast besproken, zodat jij ze zelf niet meer hoeft te lezen. Uiteraard wordt dit in een “nuchter” jasje gestoken.

Geen kleine man

Uit onderzoek is gebleken dat 70 tot 90 procent van de patiënten met onverklaarbare klachten vrouwen zijn, In de podcast Geen kleine man nemen AudioCollectief SCHIK en journalist Sofie Peeters deze problematiek onder de loep. Geen kleine man bestaat uit een verhalende audiodocumentaire en vijf bonusafleveringen, die elk dieper ingaan op een onderwerp dat even aan bod kwam in de documentaire. Een podcast die je aan het denken zet!

De plantage van mijn voorouders

In de podcastserie ‘De plantage van onze voorouders’ onderzoekt Maartje Duin sporen van het slavernijverleden in haar familiegeschiedenis. Maartje Duin ontdekt dat haar voorouders in 1863 mede-eigenaar waren van suikerplantage Tout Lui Faut in Suriname. Duin zoekt contact met de nazaten van de tot slaafgemaakten: de familie Bouva. Samen met Peggy Bouva reconstrueert ze het verhaal van de plantage. Een podcast, die zelfs in 2020 de beste Nederlandse podcast als titel kreeg.

Broers

Elke week een podcast van een seksgod en zijn broer genaamd Sam. Alles is bespreekbaar. Alles kan. Behalve autorijden. Sam heeft geen rijbewijs. Een podcast van broers Sam & Rijk Hofman (broertjes van Tim Hofman), die dus letterlijk over van alles gaat. Ze wonnen dit jaar ook de “Gouden Podcast” prijs en ook in ons persoonlijke lijstje met favoriete podcasts scoort Broers zeer hoog.

De goudschat van Serooskerke

Dit verhaal gaat over een doodnormaal dorpje op het Zeeuwse schiereiland Walcheren, met de naam Serooskerke. Tot het in 1966 wereldnieuws wordt. Tussen de preien vinden drie boeren ruim duizend eeuwenoude gouden munten. Een ongelooflijke vondst. In deze zesdelige podcastserie onderzoeken Ieke Schout en Lieke Malcorps deze goudschat. Wie heeft de munten ooit in de Zeeuwse klei begraven, en waarom? En hoe zette de goudvondst de verhoudingen in het dorp op scherp? Een verhaal over de goudvondst van de eeuw, plotselinge rijkdom, jaloezie en afgunst. En over de tragiek van een fortuin dat nooit meer opgehaald werd. Een spannend verhaal…

Alle geschiedenis ooit

Gek op geschiedenis? Dan is dit de podcast voor jou! In Alle Geschiedenis Ooit vertellen amateurhistorici Nynke de Jong, Arco Gnocchi en Thom Aalmoes de beste verhalen uit de wereldgeschiedenis. Van de oude Grieken naar de LPF, van de Dino’s naar Greet Hofmans en weer terug.

Leef je mooiste leven

Een zelfhulppodcast waar je leert over persoonlijke ontwikkeling, geluk, geld, bewustzijn, innerlijke rust, mindfulness, meditatie en levenskunst. Per aflevering krijg je inspiratie en praktische info over hoe jij je mooiste leven kunt gaan leven. Missie: Join the movement for a healthy, wealthy, happy life!

Buiten de muren

Na levenslange gevangenisstraffen komen Harry (zat tweemaal vast voor moord) en Bram (draaideurcrimineel) eindelijk vrij. Beide vastbesloten het leven deze keer anders aan te pakken. Toch geven de statistieken hen weinig kans. Maar liefst de helft van de ex-gevangenen vervalt in oude fouten. Waarom is het zo moeilijk om op het rechte pad te blijven? Marjolein Knol volgt in Buiten de Muren Harry en Bram een jaar na hun vrijlating. Gaat het ze lukken uit handen te blijven van justitie? Een podcast over kansen krijgen, kansen benutten en de vraag wanneer je echt vrij bent.

Onbehaarde apen

In deze wekelijkse wetenschapspodcast worden in elke afleveringen kleine ontdekkingen, wilde theorieën, wereldschokkende inzichten en alles wat daar tussenin zit besproken. Leuk als je van wetenschap en weetjes over het leven houdt!

Marc Marie en Aaf vinden iets

Deze podcast is wederom één van de favoriete podcasts van The Daily Dutchy en heerlijk als je vooral zin hebt in een podcast, die eigenlijk over vrijwel “niets” gaat en waar veel herkenning in zit in vanuit het dagelijkse leven. Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius nemen werkelijk niks voor lief. Ze verwonderen zich als theatermakers en schrijvers over alledaagse zaken, waarvan de gewone man zich zelden afvraagt of hij er überhaupt een mening over heeft: van bakfiets tot airfryer en alles daartussen in. Waarom is de OV-chipkaart geel? Wat is het lelijkste strand van Nederland? En hoe zit het met de humor van Willem-Alexander? Tussendoor wordt er geroddeld en worden luisteraars uit de brandt (met ‘dt’) geholpen. Maar het draait uiteindelijk allemaal om hun eindoordeel: de recensie.

Hoeveel ben ik waard

In 2021 won deze podcast de Dutch podcast award in de categorie Zakelijk. In deze podcast gaat Rolien Magendans deze vraag voor zichzelf beantwoorden, op zoek naar waarde in verschillende vormen: financiële waarde, eigenwaarde en levenswaarde. Zo gaat ze in gesprek met gasten waarvan ze denkt dat zij het pad van waarde al hebben bewandeld. Al jaren wil ze zakenvrouw worden. Maar hoe kom je daar? En begint het niet allemaal met je eigen waarde weten en daarvoor staan. En als je daar dan voor staat, hoe pak je het dan aan? Hoe bouw je je merk? Hoeveel vraag je per uur? Hoe bereken je je uur prijs? Deze podcast geeft jou hopelijk ook antwoord op dit soort vragen!

Damn Honey!

Een podcast die uiteraard ook niet mag ontbreken in ons overzicht met podcast tips is Damn Honey! In deze tweewekelijkse podcast wordt vrijwel alles besproken waar wij vrouwen tegenaanlopen in het leven. Of het nu gaat over mode, dik zijn, menstruatie, borsten, validisme, vrouwen in de politiek, sport en kunst, seksueel plezier, een stukje geschiedenis, autisme, porno, abortus en nog veel meer! Elke aflevering schuift er een gast (of twee) aan om eigen ervaringen, expertise en kennis te delen.

Een soort god

Een podcast van de Volkskrant waarin journalisten Simone Eleveld en Anneke Stoffelen in zeven afleveringen onderzoeken hoe het kan dat slimme mensen in een sekte belanden… Klinkt best interessant toch? Wat als diegene die jij het meest vertrouwt al jouw gedrag wil controleren?

Business podcasts

Een podcast kun je natuurlijk luisteren ter ontspanning, maar ook om wat van te leren. Daarom mogen ook deze business podcasts niet ontbreken in het overzicht met podcast tips.

School of SEO

In School of SEO vertelt Manouk je alles over hoe jij je online vindbaarheid kunt verhogen door middel van SEO. Een must listen voor elke ondernemer, want het verhogen van je vindbaarheid in Google zorgt automatisch ook voor het verhogen van je status als expert binnen jouw vakgebied.

De BNR Podcast

BNR ken je waarschijnlijk vooral als radiozender en ook de podcast voelt aan als een leerzaam radioprogramma. Net als bij de radiozender staat de podcast van BNR in het teken van zakendoen. In elke aflevering komen interessante sprekers aanbod die hun visie op bepaalde zakelijke kwesties geven.

Jong beleggen de podcast

Jong beleggen de podcast is een inspirerende business podcast, die ook zeker niet mag ontbreken in ons persoonlijke lijstje van favoriete podcasts. In deze podcast vertellen Pim en Milou je alles over veilig en verantwoord beleggen, het rendement dat zij behalen en welke risico’s ze daarvoor nemen. Ook schuift er met regelmaat een deskundige gast aan.

Welke podcast tips mis jij in dit rijtje? Laat het ons vooral weten! 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2022 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved

favoriete podcasts – podcast tips – business podcasts

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.