Een bezoekje aan Pop-up restaurant De Piepershow!

De Amsterdamse Wallen is een van de bekendste plekken in Amsterdam en een must see voor toeristen. Over een week wordt hier wel een heel bijzonder pop-up restaurant geopend genaamd De Piepershow. Dit restaurant is een 1-persoonsrestaurant. Veelgeprezen chef Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer serveren hier een gastronomisch aardappelmenu. Wij van The Daily Dutchy zijn als echte Dutchies natuurlijk gek op aardappels en gaan deze bijzondere hotspot dan ook zeker bezoeken! Ben jij benieuwd geworden naar deze hotspot? Lees dan
gauw verder!

De aardappel, ook wel ‘pieper’ genoemd, hoort al eeuwenlang bij de Nederlandse cultuur. De chefs van restaurant De Piepershow vinden het niet zo vreemd: het product heeft veel te bieden en kan op verschillende manieren worden bereid. Zij laten dit dan ook maar l te graag zien in hun driegangenmenu. Daarnaast is het rijk aan goede voedingsstoffen.

Geen Peep Show, maar een Piepershow

Normaal ga je met andere bedoelingen een bezoekje brengen aan de Amsterdamse Wallen, maar volgende week zal het in teken staan van De Piepershow. Nee, geen Peep Show dus! Chefduo Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer halen alles uit de kast om jou te voorzien van de allerlekkerste piepers. Speciaal voor de opening kun jij gratis jouw verse piepers proeven in het restaurant.

De Nederlandse Aardappel Organisatie

Wellicht ben je nog niet bekend met de campagne Power tot he Pieper. Dit is een initiatief van de Nederlandse Aardappel Organisatie. Het doel van dit initiatief is om de veelzijdigheid van de aardappel te laten zien, met name bij de jonge Nederlanders. Iedereen weet dat de aardappel een veelzijdig product is en onmisbaar is in elke keuken. Het is bijna te bijzonder voor woorden voor hoeveel manieren er zijn om iets te maken met dit product. Ben je benieuwd naar de aardappelteelt en de gezondheidsaspecten van de aardappel? Ga dan naar aardappels.nl en bezoek het Kennisplatform. Ook zie je  hier de aardappel in gastronomisch en historisch perspectief.

Nice to know

Bij De Piepershow kunnen zitplaatsen ter plekke worden bemachtigd. Let er wel op dat er beperkt plekken beschikbaar zijn. Wil jij toch heel graag verzekerd zijn van een plek in dit te gekke restaurant? Via de Instagram-pagina van De Piepershow worden de komende dagen enkele time slot weggegeven. Houd je ogen dus goed open!

Ga jij langs bij De Piepershow op de Wallen?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved