Hotspot: SchatjePatatje

View Gallery
7 Photos
Hotspot: SchatjePatatje
schatjepatatje7

SchatjePatatje - by The Daily Dutchy

Hotspot: SchatjePatatje
schatjepatatje6

SchatjePatatje - by The Daily Dutchy

Hotspot: SchatjePatatje
schatjepatatje5

SchatjePatatje - by The Daily Dutchy

Hotspot: SchatjePatatje
schatjepatatje4

SchatjePatatje - by The Daily Dutchy

Hotspot: SchatjePatatje
schatjepatatje3

SchatjePatatje - by The Daily Dutchy

Hotspot: SchatjePatatje
schatjepatatje2

SchatjePatatje - by The Daily Dutchy

Hotspot: SchatjePatatje
schatjepatatje1

SchatjePatatje - by The Daily Dutchy

De healthy trend is hot en steeds meer mensen gaan bewuster om met hun eetpatroon. Voorheen was het normaal om ongezond te snacken, maar SchatjePatatje in Amsterdam brengt daar al gauw verandering in! Met hun zoete aardappelfrietjes en zelfgemaakte sausjes loopt het water al gauw in je mond. Wij van The Daily Dutchy waren gelijk enthousiast en besloten om hun frietjes zelf eens uit te proberen. Lees gauw verder als jij ook ‘gezond’ wilt zondigen!

schatjepatatje2

De gezonde frietzaak genaamd SchatjePapatje is bedacht door de twee eigenaren Sophie Sliepenbeek en Toon Drexhage. Het idee is ontstaan doordat de twee eigenaren zich realiseerden dat er eigenlijk helemaal geen leuke, of beter gezegd gezonde, frietzaak bestaat. SchatjePatatje staat vooral in het teken van gezond en biologisch eten, waar friet van zoete aardappelen en verse groenten met gezonde sauzen centraal staat. Eenmaal binnen bij SchatjePatatje word je verwelkomt met warm licht, een knus interieur maar bovenal een gezellige sfeer.

Frietjes van zoete aardappelen
De frietjes worden gemaakt van zoete aardappelen die worden gebakken in een zo gezond mogelijke frituurolie. De frietjes zijn grof gesneden en hebben een dun laagje coating, hierdoor wordt de smaak optimaal uit de aardappelen gehaald. Naast zoete aardappelen worden er ook verse groenten geserveerd. Het is vanzelfsprekend dat er zeezout op je frietje zit, maar het is eventueel ook mogelijk om er extra smaak aan toe te voegen. Voor een heel klein beetje spice kan je kiezen voor rode peper rozemarijn en voor een fris tintje kan je kiezen voor citroen rozemarijn.

Gezonde sauzen
Bij SchatjePatatje wordt alles vers bereid, zelfs de sauzen. Natuurlijk is er ook mayonaise. De mayonaise is gemaakt van eerlijke eieren, mosterd en een klein beetje citroen voor een frisse smaak. Feta jalapeño dip is voor degene die van een licht pittige smaak houdt op zijn of haar frietjes. Paprika amandel is een heerlijk vega sausje, gemaakt van paprika en vegan noten. Schapen tzatziki is een goede, frisse schapen tzatziki bestaande uit komkommer dille en een klein beetje knoflook. En tot slot kan je kiezen voor bieten hummus voor bij je frietjes of groenten. Dit is een vegan saus met een oosters tintje.

Nice to know
Het is altijd mogelijk om je healthy food af te halen bij SchatjePatatje, maar eigenlijk is het nog veel leuker om daar te gaan zitten. De tafels zijn van mooi stevig hout gemaakt en er zitten gaten (ja, dat lees je goed!) in de tafels om je puntzak met zoete aardappelen of verse groenten in te zetten. Ideaal! Enige nadeel is wel dat er geen hapjes worden geserveerd, maar daar wordt ondertussen hard aan gewerkt.

Good to know
SchatjePatatje bevindt zich in De Pijp en is gemakkelijk te bereiken vanaf Amsterdam Centraal met tram 16 of 24. Een normale portie friet met een zelfgemaakte saus kost €4,80. Let op, het is alleen mogelijk om te pinnen. Van maandag tot en met woensdag opent SchatjePatatje haar deuren om 12.00 uur tot 22.00 uur. Vanaf donderdag zijn ze tot in de late avonduren open: op donderdag tot 01.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 01.30 uur. Heb je zondag ook trek in een gezonde portie friet? Dat kan! SchatjePatatje is dan gewoon open van 12.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt SchatjePatatje vinden aan de Ferdinand Bolstraat 48, 1072 LL te Amsterdam.

Wanneer ga jij langs bij SchatjePatatje?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron beeld: The Daily Dutchy – Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved