10 Tips tegen wallen uit eigen ‘keuken’

Van er vermoeid uitzien, wordt niemand blij en al helemaal niet als je dit te danken hebt aan die eeuwige wallen. De een heeft meer last van wallen, dan de ander. Ik (Vivian) heb bijvoorbeeld permanent de Wallen van Wim Kok en het lukt me maar slecht om deze wallen te verminderen. Gelukkig hebben wij tips tegen wallen en niet zomaar tips, waar jij moet smeren met allemaal bijzondere crèmes en serums, nee gewoon met de ingrediënten uit je keukenkastje, koelkast en vriezer. The Daily Dutchy knows best en verklapt hoe jij van jouw vermoeide ogen en wallen afkomt!

ogen wallen

#1 IJsklontjes

IJsklontjes in de vriezer zijn er niet enkel om de lekkerste cocktail recepten te maken, maar ook om je wallen te verminderen. Wikkel een ijsklontje in huishoudfolie en beweeg voorzichtig met het ijsklontje over je ogen. Door de kou van de ijsklontjes trekken de bloedvaten onder je ogen samen waardoor het vocht wordt afgevoerd. Een easy, peasy oplossing tussen deze tips tegen wallen.

#2 Komkommer

Ongetwijfeld heb je dit beeld al meerdere malen voorbij zien komen, van tijdschriften, series tot in films. En nu weet je waarom! Door op elke oog een schijf komkommer te plaatsen voor ongeveer twintig minuten, trekken die vochtige ‘zakjes’ binnen no time weg. Easy dus!

#3 Aardappel

Bij het lezen van het woord ‘aardappel’ trokken wij even onze wenkbrauwen op, maar toch schijnt het te helpen. De enzymen die in aardappel zitten zorgen ervoor dat je huid lichter wordt en de wallen verdwijnen. Door op elke oog een aardappelschijf te leggen voor gedurende twintig minuten ontstaat dit effect en kun jij je wallen verminderen.

#4 Water

Wat is water toch een wondermiddel, nietwaar? Het is ook letterlijk overal goed voor. Mensen die niet genoeg water drinken en dus niet voldoende vocht binnenkrijgen, kunnen last hebben van opgezwollen bloedvaten onder hun ogen. Juist hierdoor ontstaan er donkere kringen rondom je ogen. Drink dus genoeg water! (Neemt nu een slok water..)

#5 Lepels

Geen ijsblokjes bij de hand? Stop dan twee theelepels in de diepvries voor ongeveer tien minuten. Leg vervolgens de lepels met de bolle kant op je wallen en rondom je ogen en voilà!

#6 Thee

Theezakjes kun je op twee verschillende manieren gebruiken. Je kunt een theezakje lauwwarm maken en het vervolgens op je ogen leggen voor ongeveer twintig minuten of je kunt een theezakje in de diepvries doen zodat het koud wordt, om het vervolgens op je ogen te leggen. Zoals je leest, kan een vriezer ook erg handig zijn. Bye, bye vermoeide ogen!

>>> Lees verder voor meer tips tegen wallen uit eigen keuken

#7 Banaan

Banaan bevat allerlei soorten voedingsstoffen die goed zijn voor je lichaam, waaronder kalium. Kalium zorgt ervoor dat de kans op wallen kleiner wordt. Eet dus voornamelijk banaan als je wallen wilt zien te voorkomen!

#8 Massage

Masseren heeft niet alleen een ontspannende werking, maar het is ook een wondermiddel voor je wallen. Door voorzichtig ronddraaiende bewegingen te maken rondom je ogen worden de afvalstoffen afgevoerd waardoor de kans op wallen kleiner wordt.

#9 Camoufleren

Tja, als je geen zin hebt in al het bovenstaande, dan kun je gerust voor de makkelijke uitweg kiezen en dat is je wallen camoufleren door middel van make-up. Let er wel op dat je hierin niet te ver in doorgaat, dus breng niet al te veel make-up aan om je wallen te camoufleren. Wel een van de meest makkelijke tips tegen wallen. Heb je last van donkere wallen? Dan kan het ook helpen om een groenkleurige concealer aan te brengen. Dit klinkt gek, maar het groene haalt het rode pigment in de donkere kringen onder je ogen juist weg.

#10 Slapen

Jawel, een van de vele boosdoeners van de grote donkere kringen onder je ogen: een tekort aan slaap. Het is gebruikelijk dat men acht uur slaap per dag krijgt om zo voldoende uitgerust te zijn. Bij (veel) minder slaap kun je de volgende ochtend wakker worden met enorme wallen en vermoeide ogen. Ai… Toch maar op tijd naar bed gaan in het vervolg?

Heb jij ook last van wallen? Wij hopen dat deze tips tegen wallen je helpen en je op deze manier je wallen kunt verminderen!

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.