10 Tips tegen wallen uit eigen ‘keuken’

Helaas is het een veelvoorkomend probleem: wallen. Gelukkig hebben wij tips tegen wallen. Er zijn allerlei wondermiddeltjes die jouw wallen doen verdwijnen, maar je kunt beter kiezen voor een natuurlijke manier. In films zien we steeds vaker het welbekende beeld van een vrouw die komkommerschijven op haar ogen legt of ijsklontjes tegen haar wallen aanhoudt en dat is niet voor niets. The Daily Dutchy knows best en verklapt jou hoe je van jouw vermoeide ogen en wallen af kunt komen. Zo loop jij er niet meer met de Wallen van Wim Kok bij!

ogen wallen

#1 IJsklontjes

IJsklontjes zijn niet enkel om pijn te verzachten, maar ook om je wallen te verlichten. Wikkel een ijsklontje in huishoudfolie en beweeg voorzichtig met het ijsklontje over je ogen. Door de kou van de ijsklontjes trekken de bloedvaten onder je ogen samen waardoor het vocht wordt afgevoerd. Een easy, peasy oplossing tussen deze tips tegen wallen.

#2 Komkommer

Ongetwijfeld heb je dit beeld al meerdere malen voorbij zien komen, van tijdschriften tot in films. En nu weet je waarom! Door op elke oog een schijf komkommer te plaatsen voor ongeveer twintig minuten, trekken die ‘zakjes’ binnen no time weg. Easy dus!

#3 Aardappel

Bij het lezen van het woord ‘aardappel’ trokken wij even onze wenkbrauwen op, maar toch schijnt het te helpen. De enzymen die in aardappel zitten zorgen ervoor dat je huid lichter wordt en de wallen verdwijnen. Door op elke oog een aardappelschijf te leggen voor gedurende twintig minuten ontstaat dit effect.

#4 Water

Wat is water toch een wondermiddel, nietwaar? Het is ook letterlijk overal goed voor. Mensen die niet genoeg water drinken en dus niet voldoende vocht binnenkrijgen, kunnen last hebben van opgezwollen bloedvaten onder hun ogen. Juist hierdoor ontstaan er donkere kringen rondom je ogen. Drink dus genoeg water!

#5 Lepels

Geen ijsblokjes bij de hand? Stop dan theelepels in de diepvries voor ongeveer tien minuten. Leg vervolgens de lepels met de bolle kant op je ogen en voilà!

#6 Thee

Theezakjes kun je op twee verschillende manieren gebruiken. Je kunt een theezakje lauwwarm maken en het vervolgens op je ogen leggen voor ongeveer twintig minuten of je kunt een theezakje in de diepvries doen zodat het koud wordt, om het vervolgens op je ogen te leggen. Bye, bye vermoeide ogen!

#7 Banaan

Banaan bevat allerlei soorten voedingsstoffen die goed zijn voor je lichaam, waaronder kalium. Kalium zorgt ervoor dat de kans op wallen kleiner wordt. Eet dus voornamelijk banaan als je wallen wilt zien te voorkomen!

#8 Massage

Masseren heeft niet alleen een ontspannende werking, maar het is ook een wondermiddel voor je wallen. Door voorzichtig ronddraaiende bewegingen te maken rondom je ogen worden de afvalstoffen afgevoerd waardoor de kans op wallen kleiner wordt.

#9 Camoufleren

Tja, als je geen zin hebt in al het bovenstaande, dan kun je gerust voor de makkelijke uitweg kiezen en dat is je wallen camoufleren door middel van make-up. Let er wel op dat je hierin niet te ver in doorgaat, dus breng niet al te veel make-up aan om je wallen te camoufleren. Wel een van de meest makkelijke tips tegen wallen.

#10 Slapen

Jawel, een van de vele boosdoeners van de grote donkere kringen onder je ogen: een tekort aan slaap. Het is gebruikelijk dat men acht uur slaap per dag krijgt om zo voldoende uitgerust te zijn. Bij (veel) minder slaap kun je de volgende ochtend wakker worden met enorme wallen en vermoeide ogen. Ai… Toch maar op tijd naar bed gaan in het vervolg?

Heb jij ook last van wallen? Wij hopen dat deze tips tegen wallen je helpen!

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved