Hotspot | C.E.O Baas van de Lunch Rotterdam

Please Add Photos
to your Gallery

The Daily Dutchy’s Nikki heeft niet alleen een zwak voor Rotterdam, maar ook voor mooie hotspots en dit is natuurlijk reden genoeg om de stad in te gaan op zoek naar de hipste, leukste en beste hotspots. De uitdagende, veelbelovende tekst ‘De lunchbaas van Rotterdam’ deed onze nieuwsgierigheid groeien en daarom besloten wij dat het tijd was om C.E.O Baas van de Lunch te bezoeken om te zien of de zaak zijn naam als Lunchbaas van Rotterdam echt kan waarmaken. Spoiler alert: dit is onze nieuwe favoriet! Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

C.E.O Baas - by The Daily Dutchy
C.E.O Baas – by The Daily Dutchy

C.E.O Baas van de Lunch is een lunchroom aan de Kareldoormanstraat 368 en ligt dus precies in het hartje van het winkelcentrum in Rotterdam, ideaal voor iedere shopfanaat! De lunchroom is pas sinds oktober 2016 open, maar nu al een begrip in Rotterdam. Bij binnenkomst valt meteen op dat er veel aandacht is besteed aan het interieur: een enorme pot met grote plant staat naast de deur, op de wand hangen grote decoratieve schalen en midden in de zaak is een koeling in de muur gebouwd, vol met lekkere wijnen en vlees. De combinatie van houten meubilair en warme kleuren op de muren zorgt ervoor dat de zaak een gezellige uitstraling heeft, we like! Nu de lente is begonnen en de zon zich af en toe laat zien, verhuist heel Nederland massaal naar het terras. No worries, ook voor een lekker terras ben je bij C.E.O Baas van de Lunch aan het goede adres.

Het doel van C.E.O Baas van de Lunch is vrij simpel: de lunch moet lekker, eenvoudig, puur én gezond zijn. De liefde voor traditioneel gemaakt brood (bestaande uit eerlijke, natuurlijke ingrediënten) en producten van hoge kwaliteit zijn de inspiratie achter het C.E.O concept. Zo kun je bij C.E.O Baas van de Lunch terecht voor een rijk belegd broodje met bijvoorbeeld ossenworst, pata negra, Hollandse garnalen, paling en veel meer varianten. Ook staan er zogenaamde ‘specials’ op de kaart zoals een broodje entrecote. Ben je niet zo van het brood? Kies dan voor een lekkere, gemengde salade. Deze bestaat uit rucola, tomaat, rode ui, radijs, komkommer en een speciale French C.E.O dressing en daarbij mag je zelf kiezen of je er zalm, pata negra, kip of mozzarella in wilt hebben. Maar ook voor een lekker bakje soep of kaasplankje kan je terecht bij deze lunchroom. In de keuken wordt hard gewerkt om voor ieder wat lekkers op tafel te kunnen zetten.

Met andere woorden, de keuze is reuze. Heb jij net als wij moeite om te kiezen tussen al dit lekkers? Tip: laat je adviseren door het personeel. Het personeel is ontzettend gastvrij en vriendelijk en altijd bereid meer te vertellen over de ‘hardlopers’ van de lunchkaart! Een aanrader van The Daily Dutchy: ga voor ‘Mr. C.E.O’! Deze behoort tot één van de specials  op de kaart en bestaat uit een bal gehakt met brood en jus, mayonaise en mosterd, een typisch Rotterdamse gerecht! De kwaliteit van zowel de bal gehakt als het brood is onwijs goed en zal ervoor zorgen dat het water je in de mond loopt. De bal gehakt wordt gebracht in een pannetje, wat niet alleen een ontzettend leuke eye-catcher is en goede plaatjes oplevert, maar er ook voor zorgt dat de bal gehakt gedurende de lunch warm blijft. Mr. C.E.O is om je vingers bij af te likken…

Nice to know
Naast de liefde voor lekker, eenvoudig, puur én gezond eten, hebben de eigenaren van C.E.O Baas van de Lunch ook een passie voor wijnen en bieren. Voor speciaalbieren en bijzondere wijnen kun je dus zeker terecht bij deze zaak! Vraag het personeel om advies om er zeker van te zijn dat jij het lekkerste glas wijn of bier krijgt bij jouw lunch en bon appetit.

Good to know
CEO Baas van de Lunch is van maandag tot en met zondag geopend van 10:00u tot 18:00u. Voor velen zal de naam van deze lunchroom bekend in de oren klinken: naast CEO “Baas van de Lunch” hebben eigenaren Sharon en Mario het inmiddels bekende en geroemde restaurant CEO “Baas van het Vlees”. Dit restaurant, gelegen in Katendrecht, is al meerdere malen beloond als beste vleesrestaurant van Nederland. Dus mocht je na je lunch bij CEO Baas van de Lunch nog trek hebben, kan je altijd aanschuiven bij CEO Baas van het Vlees.

Pssst! Ook een leuke lunchzaak: Hotspot | Ten To Three Bakery Rotterdam

Dit artikel is geschreven door Nikki Batenburg.

Bron beeld: The Daily Dutchy – Nikki Batenburg

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved