Hotspot | Livingstone Coffee Amersfoort

View Gallery
6 Photos
Hotspot | Livingstone Coffee Amersfoort
interieur

Livingstone Coffee

Hotspot | Livingstone Coffee Amersfoort
interior

Livingstone Coffee

Hotspot | Livingstone Coffee Amersfoort
livingstone

Livingstone Coffee

Hotspot | Livingstone Coffee Amersfoort
livingstonekoffie

Livingstone Coffee

Hotspot | Livingstone Coffee Amersfoort
Livinstoneinterieur

Livingstone Coffee

Hotspot | Livingstone Coffee Amersfoort
koffie

Livingstone Coffee

We love coffee! The Daily Dutchy is altijd op zoek naar de lekkerste koffiespots en laten we deze keer weer de perfecte spot gevonden hebben. In het hart van de oude binnenstad van Amersfoort, zit sinds maart 2015 Livingstone Coffee gevestigd. Ondanks dat het bedrijf pas net uit de pampers is, schenkt het koffie alsof het hun eeuwen oude ambacht is. The Daily Dutchy ging op bezoek om haar smaakpapillen te verwennen met deze lekkere koffie uit Amersfoort… Benieuwd? Lees dan snel verder!

koffie

Op nummer 11 in de AD Koffietest!

Oktober 2015, de uitslag van de AD koffietest wordt gepubliceerd. In Amersfoort, een levendige stad met een hoop horecagelegenheden, kun je op meerdere plekken terecht voor een goede kop koffie. En dat is precies waar Livingstone Coffee van zich laat horen. Het jonge bedrijf laat zijn concurrenten achter zich en eindigt op de 11e plaats van de AD koffietest en mag daarmee zijn koffie de beste koffie van de stad noemen!

Als, al zeggen we het zelf, ervaren koffiedrinker stapt The Daily Dutchy over de drempel bij Livingstone Coffee en ploft neer op de vintage Chesterfield bank. Vastberaden om te genieten van Amersfoorts beste koffie, bestellen we een cappuccino. Na het bestellen aanschouwen we in stilte hoe de eigenaar van de zaak vakkundig aan de slag gaat. De bonenmaler ratelt, het stoompijpje suist. Binnen enkele ogenblikken staat er een dampend kopje koffie op tafel. Mét een hartje. Gelijk bij de eerste slok komen de Arabica-bonen al tot hun recht. Dames en heren, dit is de beste koffie van Amersfoort.

De zaak is rustig, knus en heeft een vintage look. Er hangt een enorme wereldkaart aan de muur, die verlicht wordt door industrieel ogende lampen en de tafels worden gezelschap gehouden door verschillende soorten stoelen. Een smalle wenteltrap leidt je naar een ruimte die doet denken aan een knusse zolder en dat zorgt voor een warm woonkamer gevoel. Hout, leer en verschillende soorten textiel sieren het interieur. Livingstone Coffee is een heerlijke plek om even tot rust te komen, een boekje te lezen of aan school te werken.

Good to know

Livingstone Coffee is te vinden op de Groenmarkt, in hartje Amersfoort. De zaak is op maandag helaas gesloten, maar van dinsdag tot en met zaterdag open van 09.30 uur tot 17.30 uur en op zondag van 11.00 uur tot 17.30 uur. Naast dat je hier kunt genieten van een vers gezet kopje koffie en wat lekkers, verkoopt de zaak ook diverse koffiebenodigdheden voor thuis (verse koffiebonen!). Leuk, voor als je zelf thuis de barista uit wilt hangen!

Wanneer ga jij de beste koffie van Amersfoort proeven?

Dit artikel is geschreven door Rowan Peperkamp

Bron beeld: The Daily Dutchy – Rowan Peperkamp

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved