Hotspot | Do nut worry… Dunkin’ Donuts is geopend in Amsterdam!

Please Add Photos
to your Gallery

Het is eindelijk zover: vandaag opent de Amerikaanse keten Dunkin’ Donuts ook zijn deuren in onze hoofdstad. Een primeur, want deze donut hemel heeft een compleet nieuwe huisstijl en Nederland opent internationaal de allereerste vestiging met het nieuwe interieur. The Daily Dutchy mocht vast voorproeven en we kunnen je vertellen: het is alsof er een engeltje over je tong piest. 

4

Dunkin’ Donuts stamt uit 1948. Oprichter Wiliam Rosenberg wilde gewoon een goede kop koffie, met een donut ernaast. Daarom start  hij ‘Open Kettle’ een donut- en koffierestaurant in de Verenigde Staten. Hier serveerde hij donuts voor vijf cent en een goede kop koffie voor 10 cent. In 1950 veranderde de naam in Dunkin’ Donuts. In 1955 werd de eerste franchise geopend en in minder dan tien jaar tijd, opent de keten meer dan 100 winkels. Zodra deze mijlpaal bereikt was, introduceerde Dunkin’ Donuts zijn wereldberoemde Munchkins (yum!).

Door de jaren heen heeft deze hemelse winkel zijn menu enorm uitgebreid. Naast tientallen verschillende smaken donuts, verkopen ze ook muffins, bagels en sapjes. En ondanks dat de donuts het allerbelangrijkste lijken, is de koffie eigenlijk hun grootste passie. De bonen zijn 100% Arabica en komen uit verschillende landen waaronder Brazilië, Colombia, Guatemala, Mexico en Peru. Omdat ze hun koffie graag ook duurzaam in willen kopen, werken ze samen met organisaties als de Rainforest Alliance. Zo maken ze de wereld ook nog een stukje beter!

Daarbij ontgaat de nieuwe huisstijl van de coffee and baked goods-keten je niet. Er is gebruik gemaakt van mooie natuurlijke materialen en het interieur bevat prachtig roze accenten. De tegels hebben een leuk accent van Delfts Blauw, er hangen mooie prints aan de muur en het interieur is opgeleukt met mooie planten en bloemen. De vitrine met tientallen verschillende smaken donuts makes us drool. Nederland wordt goed gerepresenteerd in de van oorsprong Amerikaanse keten: op sommige donuts pronkt een tulp, een molen of zelfs de ‘Dutch stroepwaffel’.

Good to know
Naast de bekende koffievarianten als cappuccino en flatwhite, heeft Dunkin’ Donuts ook cold brew coffee. Zorgvuldig gezette koffie on the rocks, lekker voor in de zomer! Een caffeine-kick nodig? Neem dan de ‘Nitro Cold Brew’. Deze is zo gezet, dat het wat weg heeft van een glas Guinness. En weet je wat tof is? Beide komen rechtstreeks van de tap!

Wanneer ga jij langs bij Dunkin’ Donuts om het nieuwe koekje bij de koffie te proberen?

Dit artikel is geschreven door Rowan Peperkamp

Bron beeld: The Daily Dutchy – Rowan Peperkamp

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved