Hotspot | Restaurant Céline in Nieuwegein

Liefhebbers van de Franse én Scandinavische keuken, eat your heart out! In de unieke locatie van Fort Jutphaas in Nieuwegein vind je tegenwoordig restaurant Céline: de unieke combinatie van fine dining met het historische van een eeuwenoud pand. In dit unieke concept vind je kwalitatief goed eten gehuld in een modern en eigenwijs jasje. The Daily Dutchy vertelt je alles wat je moet weten over deze hotspot!

Hotspot Restaurant Celine eten in Nieuwegein

Restaurant Céline

Yes! Met het restaurant Céline in Nieuwegein hebben we weer een nieuwe, smakelijke hotspot in de provincie Utrecht. Restaurant Céline is bedacht door het ambitieuze koppel chef-kok Martijn Stoker en gastvrouw Stephanie Wennekes. Martijn en Stephanie hebben elkaar leren kennen tijdens het werk in restaurant de Librije en hebben sindsdien bij verschillende toonaangevende restaurants gewerkt. Met alle ervaring en kennis over beleving en fine dining op zak, kochten ze het indrukwekkende Fort Jutphaas.

In het restaurant in Nieuwegein vind je verschillende invloeden van de Franse en Scandinavische keuken terug. De gerechten geven je een smaakexplosie in je mond, zijn verfijnd opgemaakt en ligt de focus voornamelijk op het hoofdingrediënt. Je hebt de keuze uit verschillende soorten menu’s waarmee jouw honger naar fine dining zeker gestild zal worden. Zo is er de keuze uit een 4, 5 of 6 gangenmenu of een signature dish waarbij de typische smaak van Restaurant Céline bedient zal worden.

Hotspot Restaurant Celine eten in Nieuwegein

In het toonaangevende restaurant vinden ze beleving alles en daarom is er ook goed gekeken naar de details van zowel het eten als de inrichting. Zo vind je op de begane grond verschillende restaurantkamers, een loungebar en een wijnkamer. Ook is er een terras aan het water waar je kunt plaatsnemen.

Een unieke combinatie

Doordat Stephanie gefocust is op details en Martijn op het samenstellen van eigenwijze gerechten, vind je dit ook terug op je bord en in de gerechten. Daarnaast is het interieur ook in een modern jasje gestoken waarbij details zorgen voor een aangename ambiance.

Hotspot Restaurant Celine eten in Nieuwegein

Voor het uitgesproken en prachtige interieur heeft het koppel samenwerkt met ESTIDA, een bureau in interieurdesign en conceptontwikkeling. In het restaurant vind je eigentijdse stoffen, kleuren, materialen en verlichting die mooi in balans staan met de ruige uitstraling van het fort. Hierdoor is er een speciale en aangename ambiance gecreëerd waarmee je elke keer weer overrompeld wordt door de schoonheid van het restaurant.

Nice to know

Fort Jutphaas is in 1820 gebouwd en ligt op een eiland dat je kunt bereiken via een brug. Dit unieke gebouw behoort sinds 1959 aan de gemeente en heeft het al die tijd dienst gedaan als wijnfort. In de wijnbar van het fort kon je destijds kiezen uit vierhonderd wijnen uit alle delen van de wereld.

Daarbij is het onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) en staat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je bent hierbij dus niet alleen verzekerd van heerlijk eten, maar ook van een prachtige omgeving met een geschiedenis!

Good to know

Wil je ook de unieke beleving van Restaurant Céline? Je vindt het restaurant op Fort Jutphaas 3 in Nieuwegein. Op dinsdag en zaterdag kun je er terecht van 18:00 uur – 23:00 uur en op woensdag tot vrijdag van 12:00 uur tot 23:00 uur. Bon appetit!

Wanneer ga jij deze smakelijke hotspot een bezoek brengen? 

Bron beeld: Restaurant Céline

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedJaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!