Hotspot | Brass Boer Thuis in Zwolle

Aan het gezellige plein ‘De nieuwe Markt’ in Zwolle vind je naast leuke restaurantjes en cafés sinds kort ook Brass Boer Thuis. Deze brasserie is van dezelfde eigenaren als de Librije, een restaurant in Zwolle met 3 Michelin sterren, maar dan laagdrempeliger en met een huiselijk gevoel. Bij Brass Boer Thuis kun je dezelfde charme en kwaliteit verwachten als van de Librije, maar dan met toegankelijkere gerechten en een lagere prijs. En daar houdt The Daily Dutchy wel van! Wij waren nieuwsgierig en hebben daarom een bezoekje gebracht aan deze ‘new kid in town’!

The Daily Dutchy Brass Boer Thuis Zwolle Opening

Brass Boer Thuis in Zwolle

Bij binnenkomst van de brasserie is het meteen duidelijk: het huiselijke gevoel vult zich terug in het hele restaurant. Overal hangen Delfts blauwe tegeltjes, liggen de theedoeken geheel ‘huiselijk’ op tafel en zijn de chefs driftig bezig met het eten. De sfeer is zoals het restaurant ook graag noemt: ongedwongen en een fijne plek om een goed gerecht te nuttigen met je dierbaren. Zoals je dat dus ook thuis doet!

The Daily Dutchy Brass Boer Thuis Zwolle plaats

Op de menukaart vind je verschillende gerechten die je aan één van de tafels, aan de bar bij de keuken, op het terras buiten of op de eerste verdieping van het restaurant kunt nuttigen. Alle ingrediënten komen uit de regio van Zwolle en is het mogelijk om je eigen menu samen te stellen met alle gerechten op de kaart.

En laat jij je graag verassen? Kies dan voor een ‘Family Style Meal‘ die per tafel geserveerd wordt, verdeeld over 8 gerechten krijg je een voor- hoofd en nagerecht. Zeker een aanrader wanneer je niet kunt kiezen van al dat lekkers op de kaart!

En ook aan de wijn is gedacht! The Daily Dutchy houdt immers van wijn en daarvoor waren we zeker bij Brass Boer Thuis op de goede plek. In het restaurant vind je een koelkast vol wijn waar Bonnie St. Claire nog jaloers op zal zijn en op tafel een handgeschreven wijnmenu van de eigenaresse.

Brass Boer_The Daily Dutchy

Nice to know

De eigenaren van Brass Boer Thuis hebben ook een soortgelijk restaurant in Bonaire, maar omdat Zwolle de thuishaven van Jonny en Thérèse Boer is, was de keuze meteen gemaakt om het ook in Zwolle te doen. Uiteraard met lokaal geproduceerde ingrediënten en typische gerechten om het echte Zwolse gevoel na te bootsen. Achja, zoals de kok thuis kookt, kookt-ie nergens!

Good to know

Het restaurant is van maandag tot en met zondag geopend, van maandag en dinsdag om 17:30 tot 22:00 uur en de rest van de week om 12:00 tot 22:00. Lunchen is dan ook mogelijk. Mocht je niet teleurgesteld willen worden, dan is het zeker verstandig om te reserveren!

Wanneer ga jij een bezoek brengen aan Brass Boer Zwolle? 

Beeld The Daily Dutchy – Jaimy Boer

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedJaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!