In de Agenda | Humberto Tan exposeert met 100-jarigen in Fotomuseum

Met Humberto Tan ben je wellicht bekend van tv, maar naast spraakmakende progamma’s werkt Humberto ook als succesvol fotograaf. Van 23 september t/m 17 maart 2024 is zijn werk ‘Morgen gaat het beter’ tentoongesteld in het fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht. Het museum toont zijn indrukwekkende selectie close-up portretten van 100-jarigen, die hij de afgelopen drie jaar voor zijn camera heeft vastgelegd. De nostalgische zwart-wit fotografie gaat vergezeld van inspirerende, toelichtende interviews. Lees verder voor alle ins & outs over de 100-jarigen portretfotografie!

Humberto Tan Fotograaf- fotografie Humberto Tan - Expositie Fotomuseum - Morgen gaat het beter

Humberto Tan Fotografie | Morgen gaat het beter 

Gedurende ruim drie jaar heeft Humberto Tan door heel Nederland gereisd om meer dan honderd mensen van honderd jaar en ouder te portretteren als bevlogen fotograaf. Na deze sessies voerde de bezielde fotograaf gesprekken waarin hij hen dezelfde vier essentiële levensvragen stelde, betreffende hun geluk, angsten, levenswijsheden en toekomstdromen. Ook verzocht hij om een tip voor een gezond leven.

Dit heeft geresulteerd in een prachtige verzameling foto’s en interviews, die vaak een diepgaande, ontroerende, vrolijke of droevige lading dragen – en meestal zijn ze dat allemaal tegelijk. Dit vormt een boeiende reflectie op de afgelopen eeuw en verschaft verrassende inzichten door tienduizend jaar aan levenservaring. Deze drieluiken en interviews zijn samengebracht in het elegante koffietafelboek ‘Morgen gaat het beter’, dat maar liefst 408 pagina’s beslaat. Speciaal voor de fototentoonstelling is er een nieuwe editie uitgebracht.

Humberto Tan Fotograaf- fotografie Humberto Tan - Expositie Fotomuseum - Morgen gaat het beter 100-jarigen portretfotografie

Humberto Tan heeft een diep geloof in de kracht van ouderen en koestert al jarenlang een fascinatie voor deze groep. ‘Morgen gaat het beter’, verwijzend naar het lied van Willy Derby uit 1939, sluit nauw aan bij de rode draad die hij begon te ontdekken tijdens deze ontmoetingen. Naast de wijsheid, vitaliteit en levendige gezondheid van de 100-plussers viel hem vooral het onuitputtelijke optimisme op waarmee zij naar de toekomst blijven kijken. Geluk schuilt in de kleine, vaak alledaagse momenten, veelal in gezelschap van familie en vrienden, die het leven waardevol maken.

100-jarigen portretfotografie

De fototentoonstelling wordt versterkt door video’s en audiogidsen voor zowel volwassenen als kinderen. Het Fotomuseum aan het Vrijthof organiseert een uitgebreid randprogramma met talkshows, masterclasses, gesprekken met kunstenaars en educatieve activiteiten waarbij jongeren in contact komen met ouderen. In samenwerking met Cinetree is er een documentaire geproduceerd. De gastcurator van deze tentoonstelling is Anke Degenhard, een internationaal gerenommeerde curator.

Humberto Tan Fotograaf- fotografie Humberto Tan - Expositie Fotomuseum - Morgen gaat het beter-  Fotomuseum Maastricht - 100-jarigen portretfotografie

Good to know

De tentoonstelling is van 23 september 2023 t/m 17 maart 2024 te bewonderen in het Foto Museum aan het Vrijthof in Maastricht. Voor meer informatie check: www.fotomuseumaanhetvrijthof.nl

Ga jij de expositie en fotografie van Humberto Tan in het Fotomuseum Maastricht bezoeken?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!