In de Agenda | 30 jaar Dutch Dance Quiz ADE

Finally staat ADE weer voor de deur en zoals het ernaar uitziet houdt niets ons meer tegen, waardoor het dit jaar niet door kan gaan. Dit jaar keert tevens Dutch Dance Quiz terug met een gloednieuw liveshow:  ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’. Wat vorig jaar begon als interactieve televisie quiz, is volgende maand tijdens Amsterdam Dance Event als denderende liveshow in het International Theater Amsterdam te ervaren. Wil je hier bij zijn en ben je benieuwd naar alle ins & outs? The Daily Dutchy knows best! 

Heb jij de juiste Dance-kennis?

In een twee uur durende show nemen twee teams, met onder meer radio dj Sander Lantinga en dance iconen als DJ Jean en Dano, het tegen elkaar op om de dance-kennis te testen. De avond biedt geweldige anekdotes, verrassende gasten, nog nooit eerder vertoonde beelden en unieke optredens.

Festival Museum

Met decorstukken van iconische festivals zoals Parkzicht, Sensation, Into The Woods, Thunderdome, OWAP en Lowlands wordt het International Theater Amsterdam tijdens ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’ omgetoverd tot een groots festival museum. Presentatoren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven nemen tijdens de ludieke show de gasten en bezoekers mee op een trip down memory lane door ruim 30 jaar Nederlandse dance geschiedenis. Alles tussen het ontstaan van de Amsterdamse house-scene en de dance scene zoals wij deze nu kennen, komt aan bod. Van legendarische illegale raves, iconische clubs als Roxy en de iT tot de gabber-rage en het ongekende succes van acts als 2 Unlimited.

Bezoekers worden bij ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’ getrakteerd op unieke momenten uit de dance-kroniek. Quizrondes worden ingeleid met iconische, originele relieken en museumstukken, zoals de eerste synthezer van Armin van Buuren waar zijn hit ‘Blue Fear’ op werd gemaakt, maar ook de originele Roland 909 van Lucien Foort of de gouden platen van 2 Unlimited. Dit alles gaat gepaard met verrassende intermezzo’s tussen de quizrondes die worden begeleid door huisband The Golden Era.

Peter Kan, bedenker van Dutch Dance Quiz: “Nadat de quiz vorig jaar met gasten zoals Reinier Zonneveld, Luuk van Dijk en Geraldine Kemper een groot succes was, zijn we super blij nu te mogen aankondigen dat we dit jaar het theater in gaan. We kunnen niet wachten om met honderden danceliefhebbers live terug te blikken op de meest iconische momenten uit onze eigen dance geschiedenis. Het is nu meer dan ooit belangrijk om stil te staan bij hoe rijk, iconisch en uniek onze dance cultuur is en welke impact ons landje in de wereldwijde dance geschiedenis heeft gehad. We zijn klaar om het Nederlandse theater op zijn kop te zetten!”

Good to know

Tickets zijn nu verkrijgbaar vanaf € 19,00 via www.dutchdancequiz.nl en www.ita.nl.

Ga jij dit jaar weer dansen tijdens ADE? 

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved


Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.