Groene feiten | Zo tuinieren Nederlanders

Het is officieel lente! En dat betekent dat veel Nederlanders hun tuin weer flink onder handen nemen. Ondanks de gekke periode waarin we ons momenteel allemaal in bevinden, is het de uitgelezen kans om alle aandacht aan je tuin te besteden. Kun jij je vinden in het tuinier gedrag van de gemiddelde Nederlander?

“Gemiddeld besteden we 1 tot 4 uur per week aan tuinieren. Nederlanders zijn over het resultaat gemiddeld met een 7 als cijfer tevreden.”

Favoriete tuinklussen zijn grasmaaien, snoeien en tuinaanleg. Daarbij vindt 65% van de mannen grasmaaien het leukst, tegenover 35% van de vrouwen. Geen verrassende uitkomst vinden wij. De minst favoriete klus is zowel bij man als vrouw: onkruid wieden en schoffelen.

Veruit het belangrijkste is dat tuinieren ons plezier geeft, zo zegt 60% van de mensen.

Milieubewustzijn

Nederlanders proberen rekening te houden met het milieu: bij aankoop van zaden, bemesting en tuinvoeding zegt 32% altijd rekening te houden met het milieu en ruim 50% zegt dit soms te doen.

Meer groen, minder grijs

Slechts 8% heeft de tuin grotendeels betegeld. Maar liefst driekwart van de mensen heeft gelukkig een tuin met overwegend beplanting. Toch zou een derde van de mensen het liefst nog meer groen in de tuin willen. Hoe groener hoe beter!

Tevreden

Er is er een groep fanatiekelingen van 10%, die meer dan een dag per week tuinieren. Daarnaast durft 62% wel te zeggen dat zijn of haar tuin mooier is dan die van de buren.

Winkelen

Bijna driekwart van de aankopen die we doen voor de tuin zijn planten, bloemen en bomen. Tuingereedschap wordt voornamelijk door mannen gekocht, vrouwen kopen daar tegenover weer vaker sfeerproducten en decoratie. Dit kopen Nederlanders bij voorkeur in de winkel, slechts 8% geeft de voorkeur aan online shoppen.

Hoe zit het met jouw groene vingers?

Bron: Dit zijn enkele uitkomsten van de Tuinmonitor 2020 van WOLF-Garten, een online onderzoek naar het tuiniersgedrag van Nederlanders.

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved