Hotspot | Terug naar de natuur met restaurant MOER

Of het je nou een moer kan schelen of niet: MOER is ab-so-luut een bezoekje waard voor degene die daar nog niet geweest is. Bij dit duurzame restaurant spelen dit keer groentes in plaats van vlees de hoofdrol. Voor de vegetariërs onder ons is deze hotspot the place to be! Wij van The Daily Dutchy houden natuurlijk ook erg van een goed stuk vlees, maar we staan altijd open om nieuwe dingen uit te proberen. Ben jij ook zo nieuwsgierig geworden naar deze hotspot? Lees dan gauw verder!

MOER heeft een voormalig Michelingarage omgetoverd tot een biologische hemel. Duurzaam eten en groentes zijn de twee belangrijkste kernwoorden van dit restaurant. Tegenwoordig eten steeds meer mensen biologisch, simpelweg omdat het veel lekkerder is en MOER wilt dat maar al te graag aan haar gasten bewijzen.

Duurzaamheid staat voorop

Chef-kok Dirk Mooren staat erom bekend dat hij van de meest simpele ingrediënten een opvallend gerecht kan maken. Als het aan MOER ligt zijn groentes het nieuwe vlees en dat laat Dirk dan ook maar al te graag zien. Uit zijn kookkunsten blijkt dat hij absoluut geen groentje is met groenten. In het zogeheten Chef’s Menu vindt je diverse gerechten van lokale oogsten en seizoenssmaken. Een heus feestje voor je smaakpapillen dus! Denk bijvoorbeeld aan geroosterde rode bieten, gepureerd of als kroepoek op een bord. Zo zijn er nog veel meer gerechten die je zullen verrassen.

Zelfs het interieur smaakt naar meer

Eenmaal binnen bij MOER is niet alleen het eten een feestje, ook het interieur is een lust voor het oog. De industriële elementen van de voormalige Michelingarage worden gecombineerd met planten voor een organische uitstraling. De bar en het terras zijn via een glazen pui met elkaar verbonden. Door de warme blauwtinten, minimalistische meubels en licht hout ontstaat er een stijlvolle sfeer in MOER.

Naar de Tuinen van West

Als uitstapje ging The Daily Dutchy samen met MOER naar de Tuinen van West – Back to Nature – Met taxi’s reden we vanaf het restaurant naar het groene hart van West waar een prachtige tafel was opgedekt op het platteland. We genoten van heerlijke wijnen, plukte wat benodigde groentes uit eigen tuin en bereidde deze samen met de chefs. Onder het genot van nóg meer wijn genoten we van goede verhalen en fijn gezelschap. Het gaf een ultiem vakantiegevoel.

En hoe leuk, zo’n bijzondere middag kun jij namelijk ook beleven! MOER gaat dit uitstapje nog eenmaal voor een enthousiaste groep van +/- 25 consumenten organiseren op zondag 2 september. Het wordt dan iets groter opgezet met 5 gangen + water & wijn en meer info over prijs/aanmelding volgt snel met een event op Facebook!

Nice to know

Het Chef’s Menu blijft keer op keer veranderen om zo haar gasten te verrassen. Maar er is ook de mogelijkheid om verschillende à la carte opties te kiezen voor degene die daar een voorkeur aan hebben. Dit is allemaal biologisch en waar mogelijk duurzaam geproduceerd. MOER werkt onder andere samen met zuivelboerderij Ons Verlangen en Groen Hartig.

Good to know

MOER vind je aan de Amstelveenseweg nummer 7 te Amsterdam. Zes dagen in de week zijn ze de hele dag geopend voor drankjes en barfood. Gesloten op maandag.

Openingstijden van de keuken:

Ontbijt // 07:00-10:30
Lunch // 12:00-15:00
Diner // 18:00-22:00
Bar   // zo, di t/m do 01:00 / vr & za 02:00

Wanneer kom jij duurzaam eten bij MOER?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X


Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.