9x De leukste films en series voor koude dagen

Wat is er tijdens gure, grijze winterdagen fijner dan onder een dekentje weg te kruipen op de bank met een heerlijke film of serie? Vrij weinig als je het ons vraagt. Ook deze winter barst Netflix weer uit z’n voegen van het oneindige aanbod aan films en series. Variërend van heerlijke feel goods tot echte tranentrekkers. Om je een eindeloze zoektocht door de krochten van Netflix te besparen, hebben wij de leukste en beste films en series van deze winter voor je op een rijtje gezet.

films en series

#1 Emily in Paris

Vanaf 21 december kunnen we ons in deel drie van de serie Emily in Paris eindelijk weer onderdompelen in het tikkeltje onrealistische, maar oh zo heerlijke Parijse leventje van Emily. De Sex and the City-achtige serie draait om Emily’s zoektocht naar liefde en succes in haar Parijse bestaan en bezorgt je het heerlijke feel good gevoel. Hiermee kom je de grijze winterdagen wel door.

#2 Familieweekend

Een Nederlandse film die draait om de rijke weduwnaar Pieter. Wanneer hij zijn kinderen uitnodigt voor een familieweekend en verkondigd dat hij belangrijk nieuws heeft, komen zijn kinderen al gauw tot de conclusie dat dit het moment is waarop hun vader dan eindelijk het familiefortuin zal gaan verdelen. Eenmaal aangekomen op het familieweekend, blijkt hun vader een heel ander nieuwtje met hen te willen delen. Namelijk zijn huwelijksplannen met zijn ietwat ordinaire én 30 jaar jongere vriendin Bonnie. De ideale film om lekker weg te kijken na een lange werkdag of tijdens een brakke zondag.

#3 Qala

De film Qala draait om de getalenteerde, beroemde zangeres Qala die achtervolgd wordt door haar verleden. Ondanks haar succes heeft ze grote moeite om met de bijbehorende druk en de minachting van haar moeder om te gaan. Een dramatisch en aangrijpend verhaal dat door IMDB met maar liefst een 7,2 beoordeeld wordt.

#4 Lady Chatterley’s Lover

Wanneer Connie trouwt met Sir Clifford Chatterley lijkt haar als Lady Chatterley een rijk en bevoorrecht leven te wachten te staan. Toch blijkt niets minder waar wanneer Clifford tijdens de Eerste Wereldoorlog hevig gewond raakt en niet meer kan lopen als gevolg. Het op voorhand perfect lijkende leven van Connie verandert geleidelijk in een gevangenschap.

#5 Firefly Lane

Op 8 december van dit jaar verscheen het eerste deel van het laatste seizoen van de serie Firefly Lane. De serie, die gebaseerd is op het gelijknamige boek, gaat over Tully en Kate. Twee vrouwen die elkaar in de jaren ‘70 als tieners hebben leren kennen op Firefly Lane, waarna er een vriendschap voor het leven ontstaat. Een heerlijke serie vol drama en romantiek.

#6 Ginny & Georgia

Vanaf 5 januari kunnen we eindelijk weer genieten van de leukste moeder-dochter serie van Netflix: Ginny & Georgia. De serie gaat over het leven van tienerdochter Ginny en de ietwat bijzondere moeder Georgia. Ook dit seizoen kun je weer veel drama, humor en natuurlijk een hoop feel-good momenten verwachten. Blok 5 januari dus maar alvast in je agenda, want binge gevaar ligt bij deze serie zeker op de loer.

#7 Harry & Meghan

Uiteraard mag ook de langverwachte docu van Harry & Meghan niet aan dit overzicht van films en series ontbreken. De zesdelige docuserie geeft een inkijkje in hun relatie en onthult de redenen dat het stel zich gedwongen voelde het Engelse koningshuis te verlaten. Zet de popcorn maar klaar, want dit wil je niet missen.

#8 Unorthodox

De mini serie Unorthodox vertelt het waargebeurde verhaal van Deborah, die opgroeit in een strenge Joods-Orthodoxe gemeenschap in Brooklyn. Nadat ze op haar zeventiende uitgehuwelijkt wordt, besluit ze al snel dat dit niet het leven is dat ze wilt leiden en vlucht ze naar Berlijn, waar ze een boek schrijft over haar bizarre leven. Een indrukwekkend verhaal dat je nog lang bij zal blijven.

#9 Dead to me

Dead to me is een comedyserie die draait om Christina en Linda. Twee rouwende vrouwen die elkaar ontmoeten tijdens hun therapiesessies. Al gauw ontstaat er een sterke band tussen de twee vrouwen, waarna tal van avonturen volgen. Inmiddels staan er drie seizoenen van de serie op Netflix, wat het de perfecte besteding van een grauw zondag maakt.

Welke films en series heb jij deze winter op je binge-lijstje staan?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

leukste en beste films en series Netflix

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.