Meer innerlijke rust met Ashwagandha

Wist je dat bijna driekwart van alle Nederlanders last heeft van stress en concentratieproblemen? Deze aantallen liggen buiten burn-out klachten en depressieve gevoelens. Echter kunnen overmatige stressklachten wel leiden tot een burn-out of depressie. Dit ben je uiteraard liever de baas. Ooit gehoord van het supplement ashwagandha? Dit middel kan helpen bij stress en kan je gemoedstoestand verbeteren. Nog nooit van dit natuurlijke voedingssupplement gehoord? Wij leggen je graag uit wat ashwagandha is en hoe je hiermee meer innerlijke rust kunt krijgen!

ashwagandha supplementen innerlijke rust

Wat is Ashwagandha?

In India vind je de Ashwagandha struik, een kleine struik in de Solanaceaanse familie. Naast dat deze struik groeit in het mooie India vind je deze ook in Mediteraanse en Afrikaanse gebieden. De Ashwagandha struik heeft als hij in bloei staat groene en paarse bloemen met een rode vrucht. De geur van deze bloemen ruiken een beetje naar stal en worden ook wel vergeleken met een ‘paard-achtige’ geur. De naam ‘Ashva’ betekent dan ook paard en ‘Ghanda’ geur. Het Ashwagandha voedingssupplement wordt echter voornamelijk gemaakt van de wortel van de plant.

Wat doet Ashwagandha?

Een veel belangrijkere vraag is natuurlijk waar Ashwagandha goed voor is!? Zoals je wellicht al begreep kan Ashwagandha helpen tegen stress en innerlijke rust. Het kruid heeft een revitaliserende werking op je lichaam, specifiek op je bijnieren en schildklier. Het helpt het lichaam meer in balans te brengen zowel lichamelijk als geestelijk. Goed voor je mentale gezondheid dus. Het werkt ontspannend en rustgevend. Tevens kan het je juist energie geven, wat een beetje tegenstrijdig klinkt natuurlijk. Daarnaast kan dit supplement ook een goede invloed hebben op je hart.

Ook kun je ashwaganda als sporter goed gebruiken. Uit verschillende studies is namelijk gebleken dat tweemal daags 300 mg slikken, gedurende acht weken de spiergroei en -kracht kan laten toenemen en daarbij helpt het ook spierweefsel sneller herstellen.

ashwagandha supplementen innerlijke rust

Twee verschillende Ashwagandha

In het algemeen zijn er dus twee soorten Ashwagandha (Withania somnifera). Zo zijn er supplementen met ashwagandha extracten en een breed spectrum met andere formules. Goed om het verschil te weten, voordat je een potje supplementen aanschaft. De kwaliteit en effectiviteit kan hierbij namelijk verschillen.

Hoe sterker de extracten, hoe hoger de hoeveelheid withanolides per capsule en hoe hoger het effect. In het algemeen is het bekend dat een supplement met extracten vaak effectiever werken dan een supplement met enken een aantel bestanddelen.

Bij het kopen van een potje ashwagandha supplementen moet je goed letten of er withanolides en oligosacchariden in de capsules zitten. Belangrijk bij ashwagandha is dat het hele spectrum aan stoffen uit de wortel geëxtraheerd wordt, en niet alleen de withanolides.

KSM-66

Het gepatenteerde KSM-66 extract, zie je ook vaak verschijnen in de omschrijving en wordt gewonnen uit biologisch geteelde ashwagandha. Dat is wat je wil! We horen je denken wat is KSM-66? Dit stofje staat voor een kwalitatief hoogwaardig ashwagandha extract, waarbij het hele spectrum aan werkzame stoffen uit de wortel wordt onttrokken. Vrij van ongewenste withaferine A, wat een duffer effect kan geven.

Ashwagandha bij het ontbijt

De ashwagandha supplementen kun je het beste gewoon bij het ontbijt innemen. De opname van de voedingstoffen is het beste in de ochtend. Daarbij vergeet je ze minder snel! Je kunt deze supplementen dagelijks slikken of voor bijvoorbeeld een bepaalde periode, waar je veel stress ervaart. Het is niet schadelijk om dit supplement dagelijks te slikken. Mocht je toch twijfels hebben, dan is het altijd goed en slim om bij je huisarts om advies te vragen.

Was jij al bekend met ashwagandha?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

Ashwagandha supplementen – innerlijke rust ashwagandha

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.