Mind | Zo start je het weekend goed

Hurray het is vrijdag en dat betekent dat het weekend voor de deur staat. De hele week was je in de weer, stond je vroeg op en probeerde je zo productief mogelijk te zijn. Het weekend daarentegen staat in het teken van ontspannen en leuke dingen doen. Hoewel het in deze tijden wat lastiger wordt om buiten de deur leuke activiteiten op te zoeken, geven wij je toch wat tips mee om het weekend goed en positief te starten!

#1 Een opgeruimd huis, betekent een opgeruimd hoofd!

Je hebt wellicht geen zin in opruimen, maar je kunt niet ontkennen dat het fijner is om wakker te worden in een schoon en geordend huis. Wellicht dat deze 10 waardevolle opruimtips je hier bij kunnen helpen!

#2 Start je vrijdagavond gezellig

Hoor jij bij het team: “Het weekend start op vrijdag, na werk”? Dan raden wij je aan hier zeker gebruik van te maken. Steek de kaarsjes aan, kook een lekker recept en pak bijvoorbeeld een spelletje uit de kast. Je hebt vast lang genoeg op je scherm gezeten deze week, tijd voor ontspannen!

#3 Sta niet te laat op

Op deze tip zit je waarschijnlijk niet te wachten, maar om je weekend goed te starten op zaterdag is dit wel een fijne tip. Ik hoor je denken… Why oh why!? Je start je dag veel rustiger. Geen gehaast, langer douchen, rust in huis. rustig ontbijten, een lekkere ochtendwandeling met een koffietje to go en je dag kan al niet meer gestolen worden!

#4 Begin de dag zonder schermtijd

Dat betekent, geen telefoon (ja om je wekker uit te zetten misschien), geen televisie, maar echt even rustig de tijd nemen om je hersenpan te laten ontspannen. Hier heb je niet zo veel prikkels bij nodig. Op het moment dat je dit wel doet, wil de wereld meteen van alles van je. Pak in het weekend lekker de krant, een tijdschrift of puzzelboek. Wij weten zeker dat dit meer voldoening geeft dan meteen op Social Media scrollen.

#5 Bedenk wat je wil doen

Dit kun je natuurlijk al gedurende de week bedenken. Dan heb je wat om naar uit te kijken. Het kan nooit kwijt om een paar activiteiten te bedenken. Ik (Vivian) kan bijvoorbeeld lastig stilzitten en verveel mijzelf snel. Lees iets nieuws koken, ga alsjeblieft naar buiten (van de hele dag binnen zitten wordt niemand blij), bedenk een leuk interieur-project in huis, ga even sporten of fiets naar je favo restaurant voor een take-away lunch of diner. Voldoening halen uit je dagen werkt goed voor je mind!

Heb jij nog leuke tips voor het weekend?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.