6x Zo blijven je kaarsen wél mooi!

Kaarsen in huis zorgen altijd voor wat meer gezelligheid en warmte in huis. Hoe leuk staat het als je een groot dienblad op tafel hebt vol staan? Echter verandert dit leuke dienblad, na twee avonden branden in een misvormd kaarsvet paradijs. Irritant! Wij van The Daily Dutchy hebben een aantal tips om dit allemaal te voorkomen en om je kaarsen zo lang mogelijk mooi te houden. Ben jij ook klaar met al dat gedoe met kaarsvet? Lees dan snel verder!

#1 Houd het lontje kort

Het lontje van een kaars moet niet langer zijn dan een halve centimeter. Is dit wel het geval, knip er dan een stukje vanaf. Wanneer je het lontje kort houdt, voorkom je dat de kaars gaat walmen.

#2 Geef ze de ruimte

Het ziet er natuurlijk veel mooier en gezelliger uit als je al je kaarsen dicht bij elkaar zet (op een plateau). Helaas zal het beter zijn als je ze wat meer ruimte geeft. De warmte van de ene kaars laat de andere namelijk smelten. Hierdoor zullen ze sneller opbranden en kunnen er gaten in komen.

#3 Zet ze niet in een tochtige omgeving

Wanneer je de kaarsen bijvoorbeeld in de buurt hebt staan van een deur die vaak open en dicht gaat, zal je merken dat de kaars aan één kant sneller smelt dan de andere kant. Wat er dan gebeurt is dat hij schijn opbrandt. Dit kan natuurlijk ook gebeuren, zonder dat je ze in een tochtige omgeving staan. Wat je dan kan doen is je kaars een kwartslag draaien.

#4 Zoutwater

Heb je net nieuwe kaarsen gekocht? Laat ze dan even weken in zoutwater, niet afdrogen, daarna gewoon laten opdrogen. Hierdoor branden je kaarsen mooier en voorkom je dat ze gaan druipen.

https://thedailydutchy.com/2019/06/10/10-tips-voor-het-inrichten-van-je-woonkamer/

#5 Invriezen

Om langer te kunnen genieten van je kaarsen kan je ze ook een paar uur in de vriezer leggen. Doordat je ze hebt ingevroren zal het langer duren voordat de kaarsen smelten en zullen ze dus langer mee gaan.

https://thedailydutchy.com/2020/09/23/interieur-trend-bamboe-in-je-huis/

#6 Randen afsnijden

Heb je lange kaarsen en wil je niet dat ze gaan krullen? Wat je dan kan doen is de randen afsnijden. Wanneer je ziet dat na een avondje brandende bovenkant wijder wordt, blaas hem dan uit en snijdt de randen af met een scherp met. Let op! Wel pas snijden nadat de kaars is afgekoeld natuurlijk!

Ga jij aan de slag om je lichtpuntjes langer mooier te houden?

Dit artikel is geschreven door Raechel Chotoe

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved