The Daily Dutchy’s DIY | Zo pimp jij jouw balkon

The Daily Dutchy’s Celine heeft zeker niet stil gezeten in tijden van quarantaine en heeft haar woonkamer, slaapkamer en balkon een echte make-over gegeven. Een likje verf, een andere indeling en nieuwe spullen doen namelijk een hoop goeds voor je humeur. Voor iedereen die nog opzoek is naar inspiratie voor een momentje in de zon, geeft The Daily Dutchy tips hoe je dit zelf kunt doen bij jouw balkon. 

Balkon oppimpen

Hallo privé-terras!

1. Pinterest is your best friend

Op Pinterest kun je veel inspiratie opdoen. Je hoeft maar een paar letters in te voeren of er komen honderden zoekresultaten tevoorschijn. Zo ook bij het vinden van jouw droombalkon. Binnen een mum van tijd stroom jij over van inspiratie en knijp je in je handen van enthousiasme. En voor de OCD’ers onderons: je kunt het ook nog eens ordenen in mapjes. Of je nu een grote ruimte of een klein balkon gezellig wil maken!

Wist je dat The Daily Dutchy ook een hoop interieur verzameld op Pinterest? Je vindt ons hier!

2. Wat is jouw woonstijl?

Een vraag die je jezelf moet stellen voor de inrichting van je balkon: wat is jouw woonstijl? Je wilt immers dat je balkon naadloos aansluit op je interieur van binnen. Hou je van strak en modern? Dan kies je voor industrieel. Vind je het leuker als er meer groen voorbij komt? Kies dan voor Bohemian! Toch liever ertussen in? Dan is de Scandinavische stijl echt wat jou! Balkon meubels en accessoires zijn er gelukkig genoeg .

3. Een goede basis

Om jouw balkon op te pimpen, is het goed om te spreken over een goede basis. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een nette ondergrond en achtergrond. Voor een paar tientjes kan je al een rol riet halen, die je kunt gebruiken als vloer of als achtergrond. Ook kun je denken aan (neutrale) vloerkleden die passen bij jouw woonstijl. Kijk goed op internet naar het verschil tussen een binnen- en een buitenkleed. Tenzij je binnen-kleed vies mag worden, maar anders word je er niet blij van als je peperdure kleedje opeens kapot gaat. 😉

Trending in Tuin, terras & gazon!

4. Verlengen

Ben jij zelf niet gezegend met een bank of stoel waar je languit kan liggen of moet je het doen met de 5 vierkante meter die je balk on heeft, dan zijn er altijd nog oplossingen. Verleng bijvoorbeeld je bank met bierkratjes. Een likje verf hier en daar doet al een wonder en heb je alsnog dat luxe balkon waar je Pinterest mee volstaat. Kortom, dat worden biertjes atten met een doel! Ook houten pallets doen het goed op je balkon!

5. Decoreren maar

Nu jij weet wat je leuk vindt en wat je woonstijl is, kun je beginnen met decoreren! Er zijn wel 100 en 1 manieren om het op te leuken, maar kies vooral dingen die jij leuk vindt. Je kunt denken aan leuke potten, vaasjes, lampjes (voor buiten) en kussens. Romantisch om een leuk lichtsnoer te spannen!  Zelf is The Daily Dutchy’s Celine dol op pampasgras: ‘Dit gras hoef je nauwelijks te verzorgen en maakt jouw balkon helemaal af’. En kun je daarna zelf voor pampus liggen (Ha!).

Wij hebben alvast de mooiste dingen voor je geselecteerd!

Balkon oppimpen

Van links naar rechts: Bol.com €59,- / Home24 €22,99 / Home24 €54,99 / Bol.com €259,-

Van links naar rechts: Bol.com €119,90 / Home24 €189,99 / Bol.com €99,95 / Woonexpress €59,99 / Home24 €79,99

6. Get a tan!

Eindelijk! De zon schijnt weer. Dus zet de wijn koud, doe de frituurpan aan en ga lekker bakken in de zon. Het doel: net zo bruin worden als een bitterbal! Op je eigen balkon, wie had dat ooit gedacht?

En dat kan er dus zo gezellig uitzien! Hier wil je toch zitten?

Wat ga jij aan jouw balkon veranderen? 

Dit artikel is geschreven door Céline Boer

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2022 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!