Recept | Zo maak je zelf matcha ijs zonder ijsmachine!

Ben je net als ons gek op een goede iced matcha latte? Dan moet je dit matcha ijs recept zeker uitproberen. Dit ijs is een heerlijk en verfrissend dessert voor deze zomer en het leuke van dit ijs is dat je het ijsrecept maakt in een handomdraai zonder ijsmachine. Wij delen hier ons ijsrecept!

matcha ijs maken - ijs zonder ijsmachine

De smaak van matcha ijs!

Matcha heeft een rijke, grasachtige smaak met een lichte zoetheid en een subtiele bitterheid. Het wordt vaak gebruikt in de Japanse theeceremonie, waarbij het poeder wordt opgeklopt met heet water tot een romige en schuimige drank. Naast het drinken van matcha als thee, wordt het ook gebruikt als ingrediënt in verschillende gerechten en desserts, zoals matcha-ijs, matcha-latte, matcha-chocolade en matcha-gebak.

Matcha wordt gewaardeerd vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Zo zit het boordevol antioxidanten, vitamines en mineralen. Het bevat ook natuurlijke cafeïne en het aminozuur L-theanine, wat kan zorgen voor een kalmerend en ontspannend effect.

Ingrediënten:

  • 2 theelepels matcha poeder (goede kwaliteit smaakt beter!)
  • 2 eetlepels warm water
  • 2 kopjes vanille-ijs (liefst premium kwaliteit)
  • Optioneel: 1 eetlepel gezoete gecondenseerde melk
matcha ijsrecept

Zo maak je zelf matcha ijs!

  1. Meng in een kom het matcha poeder met warm water. Gebruik een garde om het poeder goed op te lossen en klontjes te vermijden. Zorg ervoor dat je een gladde, groene pasta krijgt.
  2. Voeg de gezoete gecondenseerde melk toe aan de matcha pasta (optioneel). Dit voegt wat extra zoetheid toe aan het ijs. Meng goed.
  3. Schep het vanille-ijs in een andere kom en laat het iets zachter worden. Dit maakt het gemakkelijker om de matcha pasta gelijkmatig te mengen.
  4. Giet het matcha-mengsel over het vanille-ijs en roer voorzichtig totdat de matcha goed is verdeeld en het ijs een mooie groene kleur heeft gekregen. Zorg ervoor dat je niet te veel roert, anders smelt het ijs te veel.
  5. Zet het ijs terug in de vriezer en laat het minstens 1 uur opstijven. Hierdoor krijgt het ijs een stevige consistentie en kunnen de smaken goed mengen.
  6. Haal het matcha-ijs uit de vriezer, schep het in kommen of hoorntjes en serveer direct. Je kunt eventueel wat extra matcha poeder over het ijs strooien ter decoratie.

Geniet van je homemade ijsrecept zonder ijsmachine!

Serveer het matcha ijs en geniet van de heerlijke smaak en mooie groene kleur! Ook erg lekker om te garneren met wat fruit en kokos.

Wanneer ga jij dit ijsrecept zonder ijsmachine uitproberen ?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.