5 redenen om meer groene thee te drinken

Groene thee is een van de oudste en meest populaire dranken ter wereld. Het wordt al duizenden jaren gebruikt en gedronken in Azië. Vandaag de dag ontbreekt een zakje green tea in Nederland ook niet meer in de theedoos met keuzes. Groene thee is hartstikke gezond. Zo is de populaire matcha latte ook van deze theesoort gemaakt. Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van groene thee en waarom jij meer groene bakkies wil drinken? Lees dan snel verder, want wij zetten de voordelen voor je op een rij!

groene thee voordelen - groene thee gezond - matcha gezond

Wat is groene thee?

Deze thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis-plant. Het is een niet-gefermenteerde thee, wat betekent dat de bladeren na het plukken snel worden gestoomd om hun groene kleur te behouden en de oxidatie te voorkomen. Dit geeft groene thee zijn karakteristieke smaak en aroma.

Gezondheidsvoordelen

Deze theesoort is een van de gezondste dranken ter wereld en zit vol met antioxidanten en voedingsstoffen die kunnen helpen bij het voorkomen van verschillende ziekten en aandoeningen. Hier zijn enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen opgesomd:

  1. Verhoogt de stofwisseling: Groene thee kan de stofwisseling verhogen en helpen bij het verbranden van vet, wat kan leiden tot gewichtsverlies.
  2. Verlaagt het risico op hartaandoeningen: het kan helpen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen door het verminderen van het cholesterolgehalte en de bloeddruk.
  3. Verbetert de hersenfunctie: net als koffie bevat dit theesoort cafeïne en L-theanine, die beide de hersenfunctie kunnen verbeteren en de alertheid kunnen verhogen.
  4. Verlaagt het risico op kanker: het bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van kankercellen en het verminderen van het risico op verschillende soorten kanker.
  5. Verbetert de mondgezondheid: het kan helpen bij het verminderen van tandplak en tandbederf en kan ook helpen bij het voorkomen van slechte adem. Een groen bakkie na het eten van knoflook, doet wonderen!

Hoe drink je groene thee?

Deze thee kan op verschillende manieren worden bereid en gedronken. Hier zijn enkele tips om de perfecte kop groene thee te maken:

  1. Gebruik heet water: Gebruik water dat heel eventjes van de kook af is en laat de thee enkele minuten trekken.
  2. Gebruik hoogwaardige thee: Gebruik alleen hoogwaardige groene thee voor de beste smaak en gezondheidsvoordelen. Deze kun je vaak in de juiste kwaliteit vinden bij de toko!
  3. Voeg geen suiker toe: Groene thee heeft van nature een zoete smaak en heeft geen extra suiker nodig.
  4. Experimenteer met smaken: Probeer verschillende smaken en variaties van deze thee, zoals jasmijn of matcha. Ook kun je de thee nog gezonder maken door het toevoegen van een lepeltje Manuka honing!

Kortom, deze theesoort is een heerlijke en gezonde drank die tal van gezondheidsvoordelen biedt. Het is gemakkelijk te bereiden en kan op verschillende manieren worden genoten. Dus waar wacht je nog op? Maak een kopje groene thee en geniet van alle voordelen, die deze geweldige drank te bieden heeft!

Ben jij ook zo gek op thee en wist je dat groene thee zo gezond is?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!