6x Restaurants nabij het Concertgebouw Amsterdam

Het Concertgebouw Amsterdam heeft één van de mooiste concertzalen van de wereld en als je dit nog nooit met eigen ogen hebt bewonderd, dan weet je wat je te doen staat. Het Koninklijk Concertgebouw is dan ook één van de meest iconische locaties in de stad en wereldberoemd om zijn uitstekende akoestiek en indrukwekkende optredens. Een avond in sfeer, waar je wellicht vooraf of achteraf na een optreden gezellig wil dineren. Bij welke restaurants in de buurt van het Concertgebouw Amsterdam je moet zijn? Dat lees je hier!

Restaurants nabij het Concertgebouw Amsterdam - Cafe Caron

#1 Café Caron

Wij hebben hier laatst voorafgaand van een avondje uit in het Koninklijk Concertgebouw gegeten. Bij Café Caron is het dan ook altijd gezellig. Café Caron is het familierestaurant van chef Alain Caron en zijn zoons David en Tom. Met een wisselend menu en fantastische wijnen, weet het personeel je hier in Franse bistro sferen een heerlijke avond te geven. Naar het concertgebouw wandelen doe je in slechts 13 minuten!

Adres: Frans Halsstraat 28

#2 The Seafood Bar

Gek op alles wat uit de zee komt en zin in Fruits de Mer? The Seafood Bar is een modern visrestaurant dat een grote verscheidenheid aan zeevruchten van de hoogste kwaliteit biedt. Vanaf dit restaurant nabij het Concertgebouw Amsterdam, hoef je maar 6 minuten in de benen om voldaan te genieten van klassieke muziek.

Adres: Van Baerlestraat 5

Restaurants nabij het Concertgebouw Amsterdam Bramble

#3 Bramble Brasserie

Deze Mediterraanse brasserie is nog maar net geopend en bevindt zich op een steenworp afstand van het Concertgebouw. Bij Bramble kun je met goed gezelschap genieten van al het lekkers wat de Mediterranen te bieden heeft. Of dit nu gaat om de Italiaanse keuken, de Griekse keuken of de Libanese, Turkse, Franse, Spaanse of Portugese keuken. Voor een ieder staat er vast wat lekkers op de kaart. De wijnkaart stelt daarbij niet teleur! In slechts 2 minuten wandel je naar het Concertgebouw!

Adres: Van Baerlestraat 120

Di Bruno – By The Daily Dutchy

#4 Restaurant Di Bruno

Genieten in Italiaanse sferen, dan ben je bij Restaurant Di Bruno aan het juiste adres. Dit restaurant staat dan ook niets voor niets in ons lijstje met de lekkerste Italiaanse restaurants in Amsterdam. Denk aan heerlijke koude en warme antipasti’s, verschillende pasta’s, vis en vlees hoofdgerechten en desserts als homemade scroppino. Een aanrader op het menu? De truffelrisotto. Lees hier meer over Di Bruno! Dit restaurant nabij het Concertgebouw vind je op 9 minuten lopen.

Adres: Willemsparkweg 155

>>>Lees verder voor meer restaurants in de buurt van het Concertgebouw!

#5 l’Entrecote et les Dames

Zin in een mooi stuk vlees in Amsterdam? Dan ben je bij l’Entrecote et les Dames aan het juiste adres. Het menu is hier meteen duidelijk. Je hebt de keuze uit Entrecote met groene kruidensaus en frites of gebakken Sliptong met ravigotesaus en frites. Handig voor de keuzestress en ook ideaal als je met een groter gezelschap bent en wellicht niet te lang de tijd hebt om uitgebreid te dineren. Je wandelt hier in slechts 2 minuten heen, dus rollen is wellicht ook mogelijk!

Adres: Van Baerlestraat 47

#6 Restaurant LIER

Geen behoefte in een blokje om voor een diner in een restaurant nabij het Concertgebouw? Dan raden wij je aan een tafeltje te reserveren bij restaurant LIER. Dit is het restaurant in Het Concertgebouw. Het is een unieke plek waar verleden en heden samenkomen, van architectuur tot culinaire ervaring. Genieten doe je hier in ontspannen sfeer met klassieke gerechten met seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Je vindt Restaurant LIER op de eerste verdieping van de Pleinfoyer, boven de hoofdingang van Het Concertgebouw.

Ben jij al een keer naar een voorstelling geweest? Mis je een tip in dit lijstje met restaurants nabij het Concertgebouw Amsterdam? Laat het ons vooral weten!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.