9x Fruits de mer klappen in Amsterdam

De een peuzelt en slurpt in zijn eentje een hele schaal op en de ander krijgt er al rillingen van bij het zien van de zeebeesten op de schaal. We hebben het uiteraard over Fruits de mer! Dit Franse gerecht is in veel Amsterdamse keukens niet meer weg te denken, maar waar moet je zijn voor om een flinke schaal Fruit de mer? Wij delen een lekker lijstje waar jij de lekkerste Fruits de Mer eet van Amsterdam!

Fruits de mer Amsterdam - seafood amsterdam - visrestaurant Amsterdam

Wat is Fruits de Mer?

Je ziet het wellicht vaker op de kaart staan. Plateau Fruits de mer. Ook wel de Franse vertaling voor een grote schaal met zeevruchten. Oftewel een gerecht met rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren, die op ijs koud geserveerd wordt. Denk aan oesters, gekookte gamba’s, mosselen, kreeft, kokkels en meer!

Simply Fish

Goed vis eten in Amsterdam-Zuid? Dan kun je een tafeltje reserveren bij Simply Fish. Zoals de naam al doet vermoeden is deze mooie zaak gespecialiseerd in Vis, Schaal & Schelpdieren. Precies hetgeen waar jouw schaal Fruits de mer in Amsterdam aan moet voldoen. Op het menu staan overigens nog veel meer lekkere dingen!

Adres: Koninginneweg 212

Café restaurant Amsterdam

Pesca

De naam Pesca betekent “vissen” en bij dit restaurant eet je alsof je aan de vismarkt zit zoals je dat in een vissersdorpje doet. Vers uit de zee, zo op je bord. Verwacht hier geen traditioneel restaurant als je de deuren bij Pesca opent. Zo hebben ze hier alle oude regels overboord gegooid: geen menu’s of wit linnen. Gewoon aanwijzen waar je zin in hebt of je laten verrassen. Ook wel de “Theater van de vis”, waar je fantastisch Fruits de mer in Amsterdam eet!

Adres: Rozengracht 133

The Seafoodbar

Een groot succes in Amsterdam, zo vangt The Seafoodbar maar liefst meer dan 10.000 vijfsterrenrecensies online, dus dat belooft veel goeds. De Seafood Bar is een modern visrestaurant dat een breed scala aan zeevruchten van de hoogste kwaliteit biedt. Inmiddels heeft dit restaurant alweer vier vestigingen in Amsterdam geopend waar jij Fruits de mer kunt slurpen, maar je vindt dit concept ook in Utrecht en zelfs buiten ons kikkerlandje in Londen!

Adres: Van Baerlestraat 5 – Spui 15 – Ferdinand Bolstraat 32

Brut de Mer

De Cote d’ Azur vibe, maar dan in het knusse Amsterdam aan het altijd gezellige Gerard Douplein. Je geniet hier uiteraard van oesters, vis en schalen Fruits de mer in Amsterdam, maar daarnaast is Brut de Mer ook een wijnbar. Ontdek hier op BRUTale wijze wat de zee te bieden heeft.

Adres: Gerard Douplein 8H

>>> Lees verder waar je nog meer de lekkerste Fruits de mer eet van Amsterdam!

Vis aan de schelde

Dit bekende visrestaurant in Amsterdam is al meer dan 20 jaar een begrip in Amsterdam! Onze culinaire passie is het omtoveren van dagverse vis en seizoensproducten tot spannende en heerlijke gerechten, aldus Vis aan de Schelde. Genieten van Fruit de mer in Amsterdam, doe je hier in een fijne sfeer met linnen gedekte tafels. Daarbij kun je hier in de zomer ook lekker buiten eten op het terras aan het Scheldeplein, waar de naam van deze klassieker ook vandaan komt!

Adres: Scheldeplein 4

Fruits de mer Amsterdam - seafood amsterdam - visrestaurant Amsterdam

Bark

Fruits de mer eten zoals je dat in Parijs doet? Dan ben je bij Brasserie Bark op je plek. En geen grap, mocht je in de late uurtjes opeens zin hebben in een groot plateau met schaal en schelpdieren, dan kun je zelfs bij Bark terecht tot ruim na middennacht!

Adres: Van Baerlestraat 120

Le French Café

Deze Franse Bistro is onlangs toegevoegd aan onze lijst met nieuwste restaurants in Amsterdam. In Amsterdam Oost aan de Javastraat ben je hier aan het juiste adres voor een heerlijke Franse gerechten in een Amsterdams hip jasje gestoken. Uiteraard kan een plateau Fruits de mer dan ook niet ontbreken op de kaart van Le French Café.

Adres: Javastraat 42

Café Restaurant Amsterdam

Bij Crama (de afkorting van Café Restaurant Amsterdam) heb je altijd een gezellige avond als je met een grote groep uiteten gaat! Daarbij is het ook fantastisch dat je hier terecht kunt om aan een lange tafel te genieten van Fruits de mer in Amsterdam. Of in de zomer op het terras aan het water! Een alltime favorite hotspot in Amsterdam.

Adres: Watertorenplein 6

Bij welk restaurant eet jij de lekkerste Fruits de mer van Amsterdam? Mis je een restaurant in dit rijtje!? Laat het ons vooral weten en we voegen hem wellicht toe!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.