SOS! Zo overleef jij het koude herfstweer

Herfst! Tja, wat kunnen we zeggen. De zomer is nu officieel voorbij en het koude herfstweer vliegt ons om de oren. Niets geen mooie nazomer, maar meteen windhozen en regen. Moeder Natuur, wat moeten we daar nou weer mee? Geen zorgen als jij jouw nieuwe herfstkleding aan wil, want The Daily Dutchy geeft je tips hoe jij je perfect kunt kleden voor het koude herfstweer. Een hoofddeksel hier, een extra laag daar. Binnen een mum van tijd zie jij er fashionable uit om het regenachtige weer te bestrijden. Let’s go! 

Herfst outfit koude herfstweer

1. Een goede winterjas

De key voor een warme outfit begint bij de jas. Je oude vertrouwde spijkerjack zal je niet helpen om het droog te houden, dus wordt het weer tijd om de jacht naar de perfecte winterjas te openen. Gelukkig spotten we nu overal de teddy coats, lange mantels en regenjassen, dus zal het niet moeilijk zijn om een goede winterjas te vinden. Fijne bijkomstigheid: hoe dikker de jas is, hoe langer jij je dunne herfstkleding kunt dragen!

2. Hoofddeksels

Een van de redenen waarom wij van de herfst houden, is omdat je weer petten kunt dragen. Pak de sailor petten, flat caps en baker boy’s dus maar snel van de hoedenplank. Een hoofddeksel dragen brengt een hele hoop voordelen met zich mee. Zo blijft je haar droog, waait het niet steeds voor je ogen en geeft het je outfit meteen wat extra pit. Kortom, in de herfst is een fijn hoofddeksel jouw beste vriend.

3. Stevig schoeisel

Hoe leuk een kittig hakje ook mag staan, als het windkracht 10 is heb jij daar helemaal niets aan. Tenzij je het juist leuk vindt om een paar meter in de lucht getrokken te worden, maar anders is het verstandig om je schoenen te ruilen voor iets met meer profiel. Gelukkig is de grunge look helemaal ‘hot‘ nu, dus vind je voldoende aanbod in de winkel. Toch liever een hak? Met een blokhak sta je ook stevig op de grond.

4. Laagjes

Ja hoor, gaan we weer. Bij elk ’tussenseizoen’ kom je met laagjes een heel eind en mag je ook in de herfst je lichaam weer volhangen met t-shirts, jurken en truien. Waarom? Naast het feit dat het (lees: heel) warm is, kun je ook je favoriete kleding door blijven dragen. En daarnaast staat een maxi jurk boven een mom jeans verassend leuk! Dus ga los met broeken, panty’s, jurken en t-shirts.

5. Haal de basics maar in huis

Met meer regenwolkjes dan zon op de weersvoorspellingen, is het verstandig om een sprintje naar de winkel te rennen. Dit weer vraagt namelijk om bepaalde maatregelen. Ik noem een tiental panty’s, coltruien, warme sjaals en vergeet de sokken niet. Ga er maar vanuit dat je dagelijks wel natgeregend thuiskomt, dus met wat extra basics overleef je de ergste buien.

6. Cocoonen

En last but not least: mocht je het weer echt niet aankunnen, vooral lekker binnen blijven! Met voldoende aanbod op Netflix, de pepernoten die al in de winkel liggen en cozy dekens is het binnen een stuk aangenamer. Zet de kachel hoog, trek een warme trui aan en lach naar alle mensen die buiten worden natgeregend.

Hoe ga jij de koude herfst overleven? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!
Bron beeld: Unsplash

Herfst – Koude herfstweer

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved