10 redenen waarom de herfst wél fijn is!

De zomer is voorbij en dat zorgt meestal voor regelrechte paniek. Helaas geen blote benen, cocktails en zonovergoten stranden meer, want het zomerseizoen is op 23 september officieel voorbij. De helblauwe lucht maakt plaats voor een grijs wolkendek en regendruppels en de straten liggen bedenkt onder een laag bordeauxrode en okergele bladeren. Ondanks dat de herfst ons kikkerlandje de komende maanden zal voorzien van een hoop plensbuien en windhozen, is de herfst absoluut niet uitzichtloos met dit weer en de pumkin spiced latte die weer overal verkrijgbaar is. The Daily Dutchy vertelt je aan de hand van 10 redenen waarom de herfst wel degelijk een fijn en gezellig seizoen is!

herfst

#1 De andere (verwaarloosde) helft van je garderobe kan de kast weer uit

Aangezien de zon een stuk minder vaak achter de wolken vandaan komt, kunnen de shortjes, bikini’s en strandjurkjes de kast weer in. Dit hoeft niet drastisch te gebeuren, het mag ook stap voor stap. Eerst de bikini’s, dan de korte broeken… Dit zal even pijn doen, want ook dit betekent het definitieve einde van het zomerseizoen… Maar er is goed nieuws: de andere helft van je garderobe mag ook eindelijk weer gedragen worden! Denk aan je gebreide vesten en truien, je mooie spijkerbroeken, je enkellaarsjes en die lekkere warme sjaals en mutsen!

#2 Alles wat fluffy is

Het kwik daalt, dus het is weer tijd om de warmte op te zoeken. Steek je voeten in je fluffy sokken en je armen door je fluffy badjas, want het is herfst en het is daarbij dus maatschappelijk geaccepteerd om rond te lopen als een fluffy knuffelbeer. Teddy coat weer uit de kast en gaan met die banaan voor een wandeling naar je favo tentje voor een pumpkin spiced latte to go!

#3 Herfstseizoen, pompoenseizoen

Pompoensoep, -stoofschotel, -salade of gewoon geroosterde pompoen uit de oven, het herfstseizoen is hét pompoenseizoen! Naast dat pompoen veel ijzer en vitamine bevat en zorgt voor het vervoer van zuurstof door het bloed, zorgen de vezels die in de pompoen zitten ook nog eens voor een goede darmfunctie! De pompoen is met zijn ietwat zoete smaak dus niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond! Extra voordeel: je huis gaat er ook nog eens heerlijk van ruiken. Helemaal wanneer je zelf een pumpkin spiced latte maakt…

#4 Gezelligheid

Ondanks dat terrasjes op een zwoele zomeravond ook heel gezellig kunnen zijn, kunnen deze avonden niet op tegen een avondje op de bank met een dekentje, kaarsjes, een goede film, hapjes en een wijntje. Dit gepaard met het roffelende geluid van regendruppels tegen het raam, is de perfecte combinatie voor een cosy night in.

herfst, regendruppels, herfstseizoen, pumkin spiced latte, kikkerlandje weer

#5 Bomvolle televisiegids

Wat betreft gezellige avondjes op de bank, hebben we in het herfstseizoen geluk met een overvolle tv-gids! Denk aan de vele heerlijke guilty pleassures op streamingsdiensten als Videoland en Discovery Plus en een hele berg nieuwe films en series die rond deze tijd van het jaar van start gaan op Netflix. Heerlijk om na een dag op school of een dag op de werkvloer ’s avonds op de bank te ploffen en ouderwets een avondje voor de buis te hangen!

#6 Regendruppels op het dak

In de zomermaanden kunnen we niet zonder onze ventilatoren en liggen we halfnaakt al puffend en zwetend in ons bed, hopend dat de nacht snel voorbij zal zijn. Nu het herfst is, kunnen we de ventilatoren weer opbergen en onze dekbedjes weer tot onze neus op trekken. En geef maar toe, die regendruppels op het dak dienen prima als slaapliedje en dat dekentje in de herfst is ook gezellig!

#7 Herfst in een mok

Theeleuten, leg de fruitthee maar weer opzij, het is tijd voor herfst in een mok! De smaken kaneel, chai en gekarameliseerde peer mogen rond deze tijd van het jaar uiteraard niet in de theedoos ontbreken! Ben je niet zo van de ingewikkelde smaken? Dan fungeert de pumpkin spiced latte of warme chocolademelk met slagroom en marshmallows (kwijl) ook als herfst in een mok! Oh en vergeet natuurlijk ook niet je héérlijke zelfgemaakte oer-Hollandse erwtensoep uit je favo mok te slurpen. Hmm warmte en een gezellige herfst…

#8 Moeder Natuur

De geur van een verse regenbui, dennennaalden en vuurkorven. De gure wind die je wangen rood doet kleuren. De wolken die spectaculaire vormen aannemen. Moeder Natuur die speelt met haar kleurenpalet en tovert al het groen om in rood- en bruintinten. Het ideale seizoen voor een fijne boswandeling dus!  Geniet ervan zo lang als het kan, want voor je het weer zitten we weer in de winter.

#9 Pepernoten & Kruidnoten

In de herfst leven we al gedeeltelijk toe naar de winter en haar feestmaanden. Zo zijn er volop pepernoten verkrijgbaar, die we natuurlijk even moeten voorproeven, voordat we ze met Sinterklaas op tafel zetten.

#10 Black Friday

Op 25 november is het weer tijd voor Black Friday: dé dag waarop je bij praktisch iedere winkel en webshop kunt shoppen met enorme kortingen. Oftewel: een prima dag om alvast je wintercollectie in te slaan!

Wat vind jij zo fijn en gezellig aan de herfst of het herfstseizoen?

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved


herfst – pumpkin spiced latte – herfstseizoen