10 redenen waarom de herfst wél fijn is!

De zomer is voorbij en dat zorgt meestal voor regelrechte paniek. Helaas geen blote benen, cocktails en zonovergoten stranden meer, want het zomerseizoen is 22 september officieel voorbij. De helblauwe lucht maakt plaats voor een grijs wolkendek en voor je het weet liggen de trottoirs verstopt onder een laag bordeauxrode en okergele bladeren. Ondanks dat dit kikkerlandje ons de komende maanden zal voorzien van een hoop plensbuien en windhozen, is de herfst absoluut niet uitzichtloos. The Daily Dutchy vertelt je aan de hand van 10 redenen waarom de herfst wel degelijk een fijn seizoen is!

herfst

#1 De andere (verwaarloosde) helft van je garderobe kan de kast weer uit

Aangezien de zon een stuk minder vaak achter de wolken vandaan komt, kunnen de shortjes, bikini’s en strandjurkjes de kast weer in. Dit hoeft niet drastisch te gebeuren, het mag ook stap voor stap. Eerst de bikini’s, dan de korte broeken… Dit zal even pijn doen, want ook dit betekent het definitieve einde van het zomerseizoen… Maar er is goed nieuws: de andere helft van je garderobe mag ook eindelijk weer gedragen worden! Denk aan je gebreide vesten en truien, je mooie spijkerbroeken, je enkellaarsjes en die lekkere warme sjaals en mutsen!

#2 Alles wat fluffy is

Het kwik daalt, dus het is weer tijd om de warmte op te zoeken. Steek je voeten in je fluffy sokken en je armen door je fluffy badjas, want het is herfst en het is daarbij dus maatschappelijk verantwoord om rond te lopen als een fluffy knuffelbeer.

#3 Herfstseizoen, pompoenseizoen

Pompoensoep, -stoofschotel, -salade of gewoon geroosterde pompoen uit de oven, het herfstseizoen is hét pompoenseizoen! Naast dat pompoen veel ijzer en vitamine bevat en zorgt voor het vervoer van zuurstof door het bloed, zorgen de vezels die in de pompoen zitten ook nog eens voor een goede darmfunctie! De pompoen is met zijn zachte, ietwat zoete smaak dus ook nog eens gezond en daarnaast zal je huis er heerlijk van gaan ruiken!

#4 Gezelligheid

Ondanks dat terrasjes op een zwoele zomeravond ook heel gezellig kunnen zijn, kunnen deze avonden niet op tegen een avondje op de bank met een dekentje, kaarsjes, een goede film, hapjes en een wijntje. Dat gepaard met het roffelende geluid van regendruppels tegen het raam is de perfecte combinatie voor een cosy evening.

herfst

#5 Bomvolle televisiegids

Wat betreft gezellige avondjes op de bank, hebben we in het herfstseizoen geluk met een overvolle tv-gids! Denk aan Expeditie Robinson en een hele berg andere nieuwe televisieseries afgelopen maand weer zijn begonnen op Netflix. Heerlijk om na een dag op school of een dag op de werkvloer ’s avonds op de bank te ploffen en ouderwets een avondje voor de buis te hangen!

#6 Regendruppels op het dak

In de zomermaanden kunnen we niet zonder onze ventilatoren en liggen we halfnaakt al puffend en zwetend in ons bed, hopend dat de nacht snel voorbij zal zijn. Nu het herfst is, kunnen we de ventilatoren weer opbergen en onze dekbedjes weer tot onze neus op trekken. En geef maar toe, die regendruppels op het dak dienen prima als slaapliedje!

#7 Herfst in een mok

Theeleuten, leg de fruitthee maar weer opzij, het is tijd voor herfst in een mok! De smaken kaneel, chai en gekarameliseerde peer mogen niet meer in de doos met theezakjes ontbreken! Ben je niet zo van de ingewikkelde smaken? Dan fungeert warme chocolademelk met slagroom of marshmallows (kwijl) ook als herfst in een mok! Oh en vergeet natuurlijk ook niet je héérlijke zelfgemaakte oer-Hollandse erwtensoep niet uit je favo mok te slurpen. Hmm warmte…

#8 Moeder Natuur

De geur van een recente regenbui, dennennaalden en vuurkorven. De gure wind die je wangen rood doet kleuren. De wolken die spectaculaire vormen aannemen. Moeder Natuur die speelt met haar kleurenpalet en tovert al het groen om in rood- en bruintinten. Het ideale seizoen voor een fijne boswandeling dus!  Met al haar pracht bereid Moeder Natuur zichzelf, en ons, voor op het volgende seizoen: de winter.

#9 Pepernoten & Kruidnoten

In de herfst leven we al gedeeltelijk toe naar de winter en haar feestmaanden. Zo zijn er vaak al allerlei soorten pepernoten verkrijgbaar, die we natuurlijk even moeten proeven voordat we ze met Sinterklaas op tafel zetten.

#10 Black Friday

Op 23 november vieren we Black Friday: dé dag waarop je bij praktisch iedere webshop kunt shoppen met enorme kortingen. Oftewel: een prima dag om alvast je wintercollectie in te slaan!

Wat vind jij zo fijn aan de herfst?

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved


Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.