5 ’tips’ om de eerste weken van je studie te overleven

Hoe overleven we de eerste weken in de collegezaal na onze mega toffe, veel te chille en met zon overgoten vakantie? Ja, hoe?! Die eindeloze stapels werk, de treiterende wekker om half 7 ’s ochtends en de momenten dat je liever zwelgend in zelfmedelijden onder je dekbed kruipt dan dat je nog één minuut van je kostbare tijd aan die k#@! studie besteedt. Maar helaas, de plicht roept en we zullen er de aankomende weken allemaal aan moeten geloven. Om het allemaal een beetje dragelijker te maken, heeft The Daily Dutchy een aantal ’tips’ voor je op een rijtje gezet.  Uitgaan

Deze ’tips’ zorgen er eigenlijk voor dat jij de zomervakantie niet helemaal los laat… Ook wel gekenmerkt als studie ontwijkend gedrag!

#1 Uitgaansrituelen aanhouden

Ging je in de vakantie elke donderdagavond uit? Dan ga je na de vakantie lekker elke donderdag-, vrijdag-, zaterdag- én zondagavond de benen onder je lijf vandaan dansen. Die gin-tonics laat je nu toch niet opeens staan? Kom nou… Elke dag is een feestje waard!

#2 Ongezond eten

Als je op een dinsdagavond thuis komt op je kamer, van twee bij twee, drie hoog achter, dan heb je natuurlijk geen zin om meer om te koken. Je bent immers al de hele dag productief geweest, dus om nou nog een gezonde quinoa salade met avocado, zeekraal (?) en canneline bonen (?) in elkaar te flansen, dat gaat te ver. Laat die quinoa in zijn eigen sop gaar koken en zoek de dichtstbijzijnde FEBO op voor een patatje oorlog of een frikandel speciaal. Of gewoon allebei. Als student zijnde is dat patatje op zijn tijd zo slecht nog niet… En je portemonnee kan deze lekkernij gelukkig ook aan!

#3 Laat in bed, laat uit bed

We zijn als student (bijna allemaal) volwassen en dat betekent dat de verantwoordelijkheid volledig bij onszelf ligt. We bepalen dus ook lekker zelf hoe laat we naar bed gaan en vanaf nu bepalen we ook lekker zelf hoe laat we uit bed gaan. Ze wachten in die eerste weken maar op ons… Introductieweken zijn zo saai en vaak leer je er toch nog niks boeiends!

studie

#4 Achter de feiten aan blijven lopen

Bestaat er zoiets als een schoolsite? Moesten we boeken bestellen? Tentamens? Verslagen? Portfolio’s? Wat zijn dat?! Voorbereiden is zó 2014-2015. Uiteindelijk kom je er toch wel achter… Beter om alles op het laatste moment in één keer goed te regelen.

#5 Netflix en wijn

Uiteraard hebben we tijd voor onszelf nodig. En dan bedoelen we Netflix en wijn. 24/7. Niets meer, niets minder. Heerlijk om binnen vierentwintig uur een totale serie af te kijken met een bak homemade popcorn onder je arm!

Als je deze tips in de praktijk uitvoert, dan zul je wellicht prima je eerste collegeweken doorkomen. Maar als je gezondheid, je lever en je studie je toch lief zijn, is het misschien toch niet zo’n goed idee. Ondanks dat het even doorbijten zal zijn, zullen we de eerste weken dus heus wel overleven. Zolang we maar genoeg slapen, voldoende vitamientjes verorberen en de nodige aandacht aan onze studie besteden. En ja, dat kost nou eenmaal een beetje discipline, maar we mogen blij zijn dat we überhaupt mogen en kunnen studeren. En daarnaast: vrijdagavonden zijn wel degelijk voor Netflix en wijn!

Hoe overleef jij de eerste weken van je studie na de zomervakantie?

Dit artikel is geschreven door Rowan Peperkamp

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved