De 10 fijnste yogascholen van Amsterdam

Child’s pose, the downwards facing dog en the wide legged forward fold. Zo maar een aantal yogatermen waar je in de gemiddelde yogales mee om de oren geslagen wordt. Yoga is anno 2022 niet meer weg te denken en ook bij The Daily Dutchy doen wij graag zo nu en dan een yogalesje. Wil jij ook aan de slag met yoga maar kun je door het eindeloze aanbod aan yogastudio’s door de bomen het bos niet meer zien? We’ve got you covered. In dit artikel hebben wij onze 10 favoriete yogascholen in Amsterdam voor je op een rijtje gezet.

yogascholen amsterdam, yogales, yogastudio amsterdam

#1 Delight Yoga

Een stijlvolle en lichte yogaschool, waar je je direct op je gemak voelt. Hier kun je terecht voor verschillende soorten yogalessen, zoals Ashtanga, Yin, Hatha en Vinyasa. En zit je yoga workout erop? Dan kun je lekker nagenieten met een heerlijke kop thee. Extra leuk. Je kunt hier niet alleen terecht voor een yogaklasje, maar ook voor dagworkshops, zoals Ayurveda of de Basics van Ashtanga. En alsof dat nog niet genoeg is, organiseren ze daarnaast ook met regelmaat retreats. Kortom, hier wil je heen.

Delight Yoga bevindt zich op meerdere plekken in Amsterdam, waardoor zich met grote kans altijd wel eentje bij jou in de buurt bevindt. Bezoek de website van Delight Yoga voor een overzicht van de verschillende lessen en locaties.

#2 De Nieuwe Yogaschool

Deze in de Jordaan gelegen yogaschool is opgericht door yogi Johan Noorloos en is een rustige plek met een huiselijke sfeer. Naast verschillende vormen van yoga, bieden ze hier ook ademhalings- en meditatielessen aan. En ben je ready om het helemaal naar een next level te tillen? Bij De Nieuwe Yogaschool kun je tevens pre-teacher trainingen en Yin- en Vinyasa opleidingen volgen.

Fijne bijkomstigheid: dankzij de ruime zalen heb je hier nooit het gevoel je buurman bijna te raken wanneer je tijdens het doen van de oefeningen een arm of been uitstrekt.

Laurierstraat 109

yogascholen amsterdam, yogales, yogastudio amsterdam

#3 Equal Yoga

Wie niet vies is van een beetje warmte, is bij Equal Yoga aan het juiste adres. Hier worden namelijk hot yogalessen op 32 en 36 graden gegeven. Deze extra intensieve vorm van yoga is een absolute aanrader voor wie houdt van een wat zwaardere vorm van yoga. Je vindt Equal Yoga op de Rozengracht, de Linnaeusstraat en de Hoofdweg.

#4 Studio 191

Wanneer je Studio 191 betreedt, waan je je dankzij het strakke maar sfeervolle interieur bijna in een wereldstad als New York. Toch bevindt Studio 191 zich gewoon in Amsterdam. Bij deze studio kom je naast de standaard vormen van yoga ook voor een hoop unieke lessen. Zo staan onder andere Surf yoga, Contemporary yoga en – jawel – barre lessen op Beyoncé muziek op het menu. Je vindt Studio 191 in De Pijp en Amsterdam-West.

#5 BlueBirds

Wie een yogaschool met een huiselijke sfeer boven de strakkere en hippere varianten verkiest, is bij Bluebirds op de juiste plek. Hier volg je yogalessen in een relaxte sfeer en worden ondere Asthanga, Nidra, Hatha, Yin, pilates en yoga in combinati met een HIIT-workout gegeven.

Om de lessen voor iedereen toegankelijk te houden, worden de lessen hier enkel op één niveau aangeboden. Wie nog nooit een yogamat van dichtbij heeft gezien, is hier dus ook zeker welkom.

Bluebirds bevindt zich in Amsterdam-Oost, -West en het centrum.

#6 Tula Yogastudios

Tula Yogastudio is een kleinschalige en laagdrempelige yogaschool met twee vestigingen in Amsterdam-West. Naast de reguliere yogaklasjes bieden ze hier ook zwangerschapsyoga en 55+ yoga aan. Persoonlijke begeleiding staat hier erg hoog in het vaandel. Handig voor als je nog weinig ervaring hebt of wat extra ondersteuning kunt gebruiken, vanwege bijvoorbeeld een blessure.

Tula Yogastudios heeft een locatie aan het Westerpark en in Bos en Lommer.

#7 Hot Flow Yoga

Zoals de naam al doet verklappen, kom je bij deze yogaschool voor hot yoga lessen. Hot Flow Yoga is een kleinschalige yogaschool, waar verschillende vormen van hot yoga worden aangeboden. De studio’s worden verwarmd door middel van infraroodstralingen, wat onder ander een positieve werking op de spieren heeft.

Hot Flow Yoga bevindt zich in de Jordaan, De Rivierenbuurt, Amsterdam-Zuid en -West. Grote kans dus dat er één bij jou in de buurt zit.

#8 Yoga Den

Het in Amsterdam-Zuid gevestigde Yoga Den heeft nog niet zo lang geleden haar deuren geopend, maar is nu al één van mijn persoonlijke favorieten. En dat komt niet in de laatste plaats door het sfeervolle café dat zich voorin de yogaschool bevindt. Alleen al bij het zien hiervan krijg ik spontaan zin om met een kop thee en een boek de rest van de dag te blijven zitten. Doe ik uiteraard niet, want – ik zou het soms bijna vergeten – maar ik kom hier voor de yogalessen. Want ook die zijn hier zeker de moeite waard. Zo geven ze naast onder andere, Yin, Vinyasa en Slow Burn ook de populaire stijl Detroit Flow.

Zeilstraat 34H

#9 Thrive Yoga

Thrive Yoga bevindt zich op maar liefst drie plekken in Amsterdam Oost. Thrive Yoga is een goede keuze voor wie de voorkeur geeft aan een knusse yogaschool met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Dankzij de persoonlijke begeleiding kun je jouw yoga skills sneller naar een hoger niveau tillen en is daarmee dus ideaal voor zowel beginners als meer gevorderde yogi’s.

Je vindt Thrive Yoga op Java eiland, Zeeburg en in de Indische buurt.

#10 Studio Balance

De in de Rivierenbuurt gelegen yogastudio Studio Balance bevindt zich in De Rivierenbuurt. Bij deze stijlvolle yogastudio bieden ze yoga, pilates, essentrics en barre workouts aan op alle verschillende niveaus. De lessen zijn een mix van inspanning en mindfulness, waardoor je dus zowel voldaan als zen de klas uitkomt.

Rijnstraat 63h

Doe jij weleens aan yoga en wat zijn jouw favoriete yogascholen in Amsterdam?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

Yogascholen Amsterdam – Yogaschool – Yogastudio

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.