8x De Lekkerste taco’s klappen in Amsterdam

Wij zijn echt gek op taco’s en al helemaal na onze prachtige reis naar Mexico en het eerste tacofestival van Nederland! We maken ze graag zelf thuis, met de lekkerste homemade salsa’s met vrienden en margarita’s… Maar we begrijpen als je hier het geduld niet voor hebt en liever een goede chef zijn gang laat gaan met de tacopers en avocado’s! Maar bij welke taqueria’s moet je zijn voor de lekkerste taco’s van Amsterdam? Wij delen een lijstje met de lekkerste en beste taco spots!

taco's Amsterdam

#1 Local Dealer

Wij hebben deze taco hotspot in Amsterdam Oost, pas net ontdekt en zijn verkocht! Na onze reis naar Mexico, kwamen we hier weer even terug in de vakantiesferen van daar. Local Dealer wordt onder andere gerund door vader en zoon en samen serveren zij “Mexican Streetfood” in Amsterdam. Je drinkt hier de lekkerste Mezcalito (margarita met mezcal), eet de lekkerste homemade nacho’s, taco’s (duhhh) en als je geluk hebt, geniet je hier op de speciale Birrianight ook nog een Birria ramen gerecht. We horen je denken? Wat voor ramen zijn dat?

Birria ramen is een mix van birria en ramen. Birria is een hartige, licht pittige, zoete, zure en superlekkere Mexicaanse (traditioneel lams) rundvleesstoofpot. Stukken rundvlees worden gemarineerd in gedroogde chilipepers, chipotles in adobo, azijn, kruiden en specerijen en langzaam gekookt tot een malse, uit elkaar vallende, sappige rundvleesstoofpot. Ramen is een Japanse noedelsoep met een rijke, diepe bouillon vol umami, kauwbare noedels en toppings. Wil je proberen!!!

Bij Local Dealer komen alle liefdes voor Mexico samen; eten, cultuur, design en gezelligheid!

Adres: Dapperplein 23

beste taco's Amsterdam

#2 Coba Taqueria 

Bij Coba hebben wij voor het eerste echt goed taco’s gegeten. Deze hotspot vind je in Amsterdam-Noord en is razend populair, helemaal gericht op de Mexicaanse keuken en dat zie je ook terug in het interieur. De taco’s hier zijn bijna identiek zoals je ze in Mexico ook op de vele markten eet. Die met pulpo is onze favoriet. Wel even reserveren bij Coba, om teleurstellingen te voorkomen!

Adres: Schaafstraat 4

https://www.instagram.com/p/CPBOoGkMqDk/

#3 MasMais Taqueria

Deze Taqueria is nog redelijk vers van de tacopers, maar ook echt de moeite waard om lekker te dineren. MasMais is ooit begonnen met vrienden in het park, vervolgens als succesvolle pop-up verder gegaan en heeft nu een permanente stek, vlakbij het Erasmuspark in Amsterdam-West. Alles wordt hier helemaal zelf gemaakt, inclusief het tacomeel waar de taco’s mee gemaakt worden. Bij MasMais ben je tevens aan het juiste adres voor de lekkerste margarita’s van Amsterdam!

Adres: Hoofdweg 456

Masmais

#4 Bacalar

In Amsterdam-Noord houden ze van de Mexicaanse keuken, want ook hotspot topper Bacalar vind je in dit stadsdeel. Bacalar is een heel gezellige en sfeervolle plek en onwijs stijlvol ingericht. Je vind hier onder andere op de kaart taco’s met kreeft, maar ook taco’s met mole rojo, wat een typisch Mexicaanse saus is. Alle taco’s zijn hier de moeite waard om een keer uit te proberen. Lekker met een mexcal of een Mexicaans biertje!

Adres: Chrysantenstraat 4

https://www.instagram.com/p/BmgPb54hK1U/

#5 Mr. Haz

Taco’s klappen in de Jordaan doe je bij het gezellige Mr. Haz! Een gezellige spot, waar je terecht kunt voor verse taco’s, cocktails, tequila’s, Mexicaanse biertjes en zelfs een klein feestje kunt hosten. Ook doen ze bij Mr. Haz aan catering!

Adres: Egelantiersstraat 24

#6 Taqueria Lima

Deze heerlijke taco spot vind je in de Foodhallen van Amsterdam. Ideaal dus om hier een taco te klappen met je buurvrouw, die meer zin had in bijvoorbeeld sushi. Naast taco’s vind je hier ook heerlijke burritos, snacks en als toetje churros. Ook lekker om te bestellen of mee te nemen naar huis!

Adres: Bellamyplein 51

#7 Calle Ocho

Bij Calle Ocho vind je een heerlijk menu met streetfood, waar ook altijd taco’s, quesadilla’s, nacho’s en ceviche een hoofdrol spelen. Zo wisselen maandelijks met een taco van de maand en kun je dus elke keer wat nieuws proberen. Ook maakt de chef alle salsa’s zelf en dat proef je! Deze plek vind je in de Pijp,

Adres: Albert Cuypstraat 226I

Bardita Amsterdam

#8 Bardita Taquaria

Onlangs hebben wij dankzij een Cityguys uitje kennisgemaakt met Bardita in Amsterdam Oost. Deze gezellige Taquira lijkt qua sfeer op de taquaria’s, die je in Oaxaca ook tegenkomt. Van een feestje en een goede cocktail zijn ze hier ook niet vies en ze verdienen een plekje in dit lijstje met de beste taco’s van Amsterdam. Ze hebben hier namelijk een spectaculair tacomenu, een one-of-a-kind ‘Hot Sauce Closet’, en de beste cocktails van de buurt. Goede reden om langs te gaan dus!

Adres: Beukenplein 3HS

Welke hotspot met de lekkerste taco’s van Amsterdam mis jij nog? Laat het ons weten!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Beste taco’s Amsterdam – Lekkerste Taco’s Amsterdam – Mexicaans eten Amsterdam

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved