Pluizig haar? Verleden tijd met deze tips!

Heb jij soms je vingers in het stopcontact gestopt? Met dit koude weer verandert je haar namelijk al gauw in een pluizige bedoeling. Geen borstel die hier tegenop kan borstelen en een warme muts op je pluizige bolletje helpt ook niet bepaald dit probleem te verminderen. Heb jij ook vaak last van pluizig haar en ben je dit zat? Met de volgende tips en wondermiddelen reken jij af met je pluizige haren!

pluizig haar tips wondermiddelen

Met deze 10 tips kom jij van je pluizige haar af!

Hoe het komt, dat je in de winter meer last hebt van pluizig haar? Dat heeft vooral te maken met de grote temperatuurverschillen. Zo is het buiten opeens een stuk kouder en binnen een stuk warmer. Dit temperatuurverschil ligt natuurlijk een stuk hoger in het najaar, dan in het voorjaar. Hierdoor droogt je haar simpelweg sneller uit… Je pluizige haar heeft dus alles te maken met uitdroging. Tijd dus om je lokken te verwennen!

#1 Knip je haar in laagjes

Op naar de kapper! Het kan namelijk helpen om je haar in laagjes te knippen. Hierdoor wordt je haar lichtjes uitgedund en valt het beter in model. Zo krijgen je droge punten de kans niet om zich met zijn allen te verzamelen. Dankzij je haar in laagjes knippen pluist jou haar een stuk minder!

#2 Was je haar minder

Wist je dat je haar natuurlijke oliën aanmaakt om het vanuit zichzelf goed te verzorgen? Je haar te vaak wassen is dus helemaal niet nodig en daardoor was je deze natuurlijke oliën uit je haar! Als je elke dag je haar was wordt het juist sneller vet en ook pluizig en droog. Hierdoor breekt je haar tevens sneller af. Het kan even duren, voordat je haar gewend raakt aan minder vaak wassen, maar gun jezelf en je manen deze tijd. Een mooiere en gezondere bos als resultaat.

>>> Lees verder voor meer wondermiddelen tegen pluizige haren!

#3 Douche kouder

Dat is ten eerste beter voor je portemonnee, maar ook echt beter voor je haar. Een hete douche is natuurlijk heerlijk in het najaar en helemaal als je afgekoeld thuiskomt. Echter droogt je haar en je huid hier wel door uit. Je hoeft echt geen Wim Hof methode uit te voeren en een koude douche te nemen. Een lauwwarme douche is al perfect om je haar te wassen met een goede shampoo en conditioner. Het allerbeste is wel om je haar koud uit te spoelen. Hierdoor sluiten namelijk je haarschubben, wat weer voor minder uitdroging en beschadiging zorgt!

#4 Droog je haar zonder handdoek

Ook ik (Vivian) draai het liefst mijn natte lokken meteen in een handdoek, maar mocht je last hebben van pluizig haar, dan kun je het beter drogen met bijvoorbeeld een katoenen t-shirt. Dit klinkt een beetje gek, maar een ruwe handdoek maakt je haar minder soepel en zacht waardoor het gaat pluizen.

pluizig haar tips wondermiddelen

#5 Slaap nooit met nat haar

Als ik met een natte coupe ga slapen, sta ik geheid op met coupe de Hagrid. Oftewel mega pluizig haar, waar bijna niet met de borstel doorheen is te komen. Door het woelen in de nacht en het vele draaien ontstaat dit. Lees hier wat je nog meer niet mag doen met nat haar!

#6 Gebruik een iconische föhn

We horen je denken… Wat voor föhn!? Een iconische föhn beschermt je haar veel beter tegen de hitte en droogt daarbij ook nog een stuk sneller. Hier hangt ook een wat prijziger prijskaartje aan, maar je haar beschadigd er niet door en dat is ook weer wat waard. Tip van flip, eindig het föhnen van je haar altijd met de koudste stand en start bij de wortel en eindig bij de punten.

#7 Gebruik de juiste verzorging

Dit geldt voor de juiste shampoo, conditioner, haarmasker, maar ook een hitte berschermende spray voor bij het föhnen, krullen of stijlen van je haar. Geef hier alsjeblieft echt wat meer geld aan uit. Goedkope versies bevatten namelijk vaak sulfaten, die je haar juist stijf en broos maken. Een Orlaplex bij gekleurd haar kunnen wij je ook erg aanraden.

#8 Slaap op een zijde kussen

We kunnen hier lang over praten, waarom het slapen op een zijde kussen beter is voor je haar, maar we leggen je het heel graag beter uit in dit artikel: 5 Redenen waarom je op een zijden kussen moet slapen.

#9 Borstel met liefde

Hoe harder je tekeer gaat met je borstel, hoe sneller je haar afbreekt of beschadigd. Ook zorgt het ervoor dat je haar juist pluizig wordt. Borstel ook nooit je haar als het nog nat is, hierdoor breekt het juist sneller af. Pluizig haar voorkom je door rustig en zacht je haar met geduld te borstelen.

#10 Hydrateer je haar dagelijks

In het najaar kan je haar wel wat extra “vocht” gebruiken. Zoals je al las is je haar gewoon droger dan normaal. Extra hydratatie krijg je door het gebruik van een fijn serum. Dit kun je zowel gebruiken op nat als droog haar. Mocht je gedurende de dag weer last krijgen van statisch of pluizig haar, dan doet een klein drupje serum al wonderen!

Heb jij last van pluizige haren in de winter? Welke tips en wondermiddelen tegen pluizig haar ga jij uitproberen?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

tips tegen pluizig haar – wondermiddelen pluizig haar – droog haar – pluizige haren

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.