7 Tips hoe jij je wimpers sterker en voller laat groeien

Helaas kunnen wimpers soms dunner worden, breken of zelfs uitvallen door verschillende oorzaken zoals het gebruik van make-up, veroudering, hormonale veranderingen, en slechte verzorging. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je wimpers weer sterker te maken en hun groei te stimuleren. Lees snel verder voor mijn verzamelde tips hoe jij je wimpers weer sterker en voller laat groeien.

wimpers laten groeien - wimperserum - sterke wimpers - vollere wimpers - sterke wimpers

Helaas heb ik (Vivian) doordat ik mentaal weer erg ziek was veel van mijn wimpers verloren. Ik denk oorzaak, stress en heel veel huilen. Hier voelde ik mij erg onzeker over, want als ik mascara opdeed zag je gewoon de gaten tussen mijn wimpers zitten. Obsessief was ik bezig met andermans vollere wimpers en zocht ik tips om mijn wimpers weer te laten groeien.

Zo kun jij je wimpers weer laten groeien

#1 Gezonde Voeding

Net als het haar op je hoofd, hebben je wimpers voeding nodig om te groeien en sterk te blijven. Een uitgebalanceerd dieet rijk aan vitamines en mineralen is cruciaal. Voedingsmiddelen die bijdragen aan gezonde wimpers zijn onder andere:

  • Vitamine E: Te vinden in noten, zaden en groene bladgroenten. Vitamine E bevordert de bloedcirculatie naar de haarzakjes.
  • Biotine: Ook bekend als vitamine B7, biotine ondersteunt de haargroei en voorkomt breuk. Het zit in eieren, noten en volkorenproducten.
  • Omega-3 vetzuren: Aanwezig in vis, lijnzaad en walnoten. Deze vetzuren hydrateren en versterken de haarfollikels. Uiteraard kun je omega-3 ook bijslikken.

#2 Regelmatige Reiniging

Het is belangrijk om je wimpers schoon te houden om ophoping van vuil en make-up te voorkomen, wat kan leiden tot breuk en verlies van wimpers. Reinig je ogen elke avond grondig met een zachte oogmake-up remover. Vermijd het hard wrijven van je ogen om schade aan je wimpers te voorkomen.

#3 Gebruik van Natuurlijke Oliën

Natuurlijke oliën zoals ricinusolie, olijfolie en kokosolie en castorolie kunnen wonderen doen voor je wimpers. Deze oliën voeden de haarfollikels en bevorderen de groei van sterke, gezonde wimpers. Breng een kleine hoeveelheid olie aan op je wimpers met een schoon mascaraborsteltje of een wattenstaafje voor het slapengaan. Ik gebruik zelf sinds een tijdje castorolie. Belangrijk is dat je puur geperste castorolie koopt in een donkere glazen fles!

#4 Wimperserums

Er zijn verschillende wimperserums op de markt die beloven de groei van wimpers te stimuleren en op TikTok vind je veel tips. Deze serums bevatten vaak ingrediënten zoals peptiden en vitamines die de haargroei bevorderen. Kies voor een serum dat dermatologisch getest is en geschikt is voor gevoelige ogen, want je ziet ook veel varianten voorbij komen, die rode kringen om je ogen geven of een allergische reactie veroorzaken. Ik gebruik zelf om die reden het wimperserum van The Ordinary.

#5 Vermijd Overmatige Gebruik van Wimperkrullers

Hoewel wimperkrullers je wimpers een mooie krul kunnen geven, kunnen ze ook schade veroorzaken als ze te vaak of verkeerd worden gebruikt. Gebruik de wimperkruller alleen op schone, droge wimpers en krul ze voorzichtig zonder te veel druk uit te oefenen.

#6 Wees Voorzichtig met Mascara

Mascara kan je wimpers voller en langer laten lijken, maar het dagelijks dragen en verwijderen ervan kan de wimpers verzwakken en je wimpers kunnen zelfs uitvallen. Probeer af en toe een dagje zonder mascara te gaan en kies voor een zachte, voedende mascaraformule. Vermijd waterproof mascara’s die moeilijk te verwijderen zijn en meer kans hebben om je wimpers te beschadigen. Ook kan het helpen om onder je mascara een wimperprimer te dragen!

#7 Geduld en Consistentie

Wimpergroei kost tijd en geduld. Verwacht geen wonderen van de ene op de andere dag. Blijf consistent met je verzorgingsroutine en geef je wimpers de tijd om te herstellen en opnieuw te groeien. Het kan zo’n zes weken duren bijvoorbeeld voordat je verschil ziet. Houd vol!

Sterke en gezonde wimpers zijn binnen handbereik met de juiste zorg en aandacht. Door een combinatie van goede voeding, regelmatige reiniging, het gebruik van natuurlijke oliën, en voorzichtig omgaan met cosmetica, kun je je wimpers weer laten stralen. Onthoud dat consistentie de sleutel is en geef je wimpers de tijd die ze nodig hebben om te herstellen en te groeien. Veel succes!

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

*Dit artikel bevat affiliate links, zodat wij gratis artikelen kunnen blijven delen

wimpers uitvallen – wimpers groeien – wimper tips – vollere wimpers

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.