10 Natuurlijke tips om je huid gehydrateerd te houden

Tegenwoordig zie je allerlei reclames voorbijkomen met zogenaamde wondermiddelen om je huid gehydrateerd te houden. Maar niets is minder waar, sterker nog: het kan ervoor zorgen dat je huid beschadigd wordt. Daarom is het verstandig om zo veel mogelijk natuurlijke middelen te gebruiken voor je huid. The Daily Dutchy knows best en zocht uit met welke natuurlijke tips jij jouw huid gehydrateerd kunt houden. Lees gauw verder!

huid

#1 Water

Als het op gezonde voedingsmiddelen voor het lichaam aankomt, zal je ongetwijfeld meerdere malen het woord ‘water’ voorbij zien komen. Zoals je weet is het drinken van water ontzettend goed voor je om zo je lichaam gehydrateerd te houden. Zeker gedurende de zomermaanden is het verstandig om voldoende water te drinken zodat je niet uitdroogt.

#2 Voeding

Je hebt diverse voedingsmiddelen die bekend staan om hun hydraterende werking. Denk bijvoorbeeld aan voedingsmiddelen zoals avocado, olijfolie, kokosnootolie, honing, pompoen, spinazie en zalm. Schroom daarom niet om deze voedingsmiddelen wat vaker in te slaan gedurende het doen van de boodschappen!

#3 Omega-3

Je moet je lichaam goed beschermen tegen uitdroging. Het eten van diverse voedingsmiddelen die rijk zijn aan Omega-3 kan hierbij goed helpen. Een reden dus om meer haring te happen! Niet alleen is het goed voor de binnenkant van je lichaam, maar ook voor de buitenkant. Het doet je huid namelijk erg goed als je voldoende Omega-3 binnenkrijgt.

#4 Hitte

We weten hoe fijn het is om een hete douche of bad te nemen. Maar wees je ervan bewust dat hitte ervoor kan zorgen dat de beschermende lichaam oliën kunnen worden weggespoeld.

#5 Zeep

Natuurlijk is het van groot belang dat de desbetreffende zeep die jij gebruikt lekker ruikt, maar probeer ook te kijken welke soort zeep goed is voor je lichaam. Het is aan te raden om natuurlijke hydraterende zeep te gebruiken zodat je huid voldoende vochtig blijft.

Ook leuk om te lezen: 10 Manieren om Aloë Vera te gebruiken

#6 Oliën

Na het douchen is het aan te raden om jezelf in te smeren met diverse soorten oliën. De keuze is eindeloos, maar je kunt het beste kiezen voor kokosnootolie of amandelolie. Deze oliën zorgen ervoor dat het vocht wordt opgeslagen in de huid.

#7 Kleding

Voor een gehydrateerde huid is het ook belangrijk wat voor soort kleding je draagt. Door kleding te dragen van katoen of bamboe-vezels kan je lichaam veel beter ademen dan wanneer je wol draagt. Probeer het dragen van wollen kledingstukken daarom zo veel mogelijk te vermijden.

#8 Wassen

Wist je dat zelfs het type wasmiddel waarmee je je kleding wast invloed kan hebben op je huid? Het is aan te raden om je kleding te wassen met natuurlijk waspoeder om huidirritatie en uitdroging te voorkomen. Probeer daarom in het vervolg natuurlijk waspoeder aan te schaffen, dus geen waspoeder waar diverse chemicaliën in zitten.

#9 Beperken

In de winter zijn we gauw geneigd om alle kachels aan te doen, terwijl we in de zomer niets liever dan de airco aan willen doen. Toch is dit niet altijd even een goed idee als het op je huid aankomt. Een airconditioning onttrekt namelijk ongelooflijk veel lucht.

#10 Luchtbevochtiger

Gedurende het slapen kun je ervoor kiezen om een elektrische luchtbevochtiger te gebruiken. Hierdoor blijft de lucht vochtig genoeg en dit is goed voor je huid. Wellicht vind je het idee niet zo fijn dat er middenin de nacht zo’n apparaat aanstaat, maar het zal je uiteindelijk zeker goed doen.

Is jouw huid genoeg gehydrateerd?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Optimale gezondheid
Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved