Hotspot De Koffieschenkerij

View Gallery
5 Photos
Hotspot De Koffieschenkerij
eatcake

De Koffieschenkerij

Hotspot De Koffieschenkerij
koffie

De Koffieschenkerij

Hotspot De Koffieschenkerij
interieur

De Koffieschenkerij

Hotspot De Koffieschenkerij
zolderkamer

De Koffieschenkerij

Hotspot De Koffieschenkerij
tuin koffieschenkerij

De Koffieschenkerij

We love coffee! The Daily Dutchy stuitte onlangs op een superleuke en unieke en authentiek koffiezaakje in Amsterdam, die zich bevindt in de Oude kerk op de Wallen. Wacht, in een kerk op de Wallen!? hoor ik je denken. Jazeker, dus lees snel verder want deze mooie ‘one of a kind’ hotspot mag je niet missen. Koffie drinken in Amsterdam op de Wallen doe je bij De Koffieschenkerij!

De Koffieschenkerij, koffiezaakje Amsterdam, koffie drinken Amsterdam - De Wallen

Een bakkie pleur op de Wallen gaat er wel in heur

De Wallen is misschien niet de eerste buurt waar je als local heengaat, maar er zit een hotspot die je echt niet mag missen: De Koffieschenkerij. Een prachtig authentiek koffiezaakje wat zich bevindt in de Oude kerk aan de Oudezijds Voorburgwal midden op de Wallen. Ze zitten er inmiddels al tweeëneenhalf jaar en nu wij het ontdekt hebben kunnen we niet geloven dat we dit niet eerder wisten! Daarom willen wij het graag onder de aandacht brengen zodat je het zelf kunt bewonderen.

De Oude kerk is niet alleen een van de mooiste kerken van Amsterdam, met de Koffieschenkerij is het helemaal een unieke plek geworden. Het gedeelte van de kerk waar de Koffieschenkerij nu zit stond van oorsprong leeg en werd eigenlijk niet gebruikt. Toen de eigenaren Job & Anne hier weet van kregen is het heel snel gegaan en is de Koffieschenkerij tweeëneenhalf jaar geleden “geboren”.

Naast de prachtige locatie en het leuke interieur, zijn de koffie (van Bocca) en broodjes (van BBROOD) ook echt verrukkelijk. Ook hebben ze homemade cakes en taarten, wij mochten de brownie proeven, yum!

Nice to know

In de spiegelkamer is Rembrand van Rijn in ondertrouw gegaan, eeuwen geleden. Er hangt zoveel historie en het is zo mooi dat alles zo authentiek is gebleven, je kijkt letterlijk je ogen uit!

Good to know

De Koffieschenkerij is 7 dagen per week geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Met deze winterdagen zit je lekker hoog en droog in het super knusse zolderkamertje maar in de zomer is het prachtige terras ook geopend. Tevens is de Spiegelkamer te reserveren voor bijeenkomsten/vergaderingen. Een uniekere locatie voor je (business) meeting is er niet!

Ben je al nieuwsgierig naar deze ‘one of a kind’ hotspot in Amsterdam?

Dit artikel is geschreven door Tessa Slebos

authentiek koffiezaakje Wallen – Koffie Amsterdam – De Koffieschenkerij – Koffie drinken op de Wallen

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved