7 Tips voor de ultieme home workout

Hoewel we inmiddels halverwege januari zitten en blue Monday al bijna om de hoek komt kijken, houden wij nog steeds onze goede voornemens vol! Gezond eten, check. Dry January, check. Meer beweging en sporten, check!!! Liever thuis sporten? The Daily Dutchy geeft je tips and tricks om de komende tijd lekker te blijven bewegen voor een happy mind en body. Lees snel verder voor een home workout, kom van die bank en gaan met de banaan!

home workout thuis sporten

#1 Stel een haalbaar doel

Een van de belangrijkste tips om het sporten vol te houden is dat het vooral leuk moet blijven. Met knetterende spierpijn toch nog die vijf kilometer er uit drukken vindt niemand leuk. Maak met jezelf de afspraak om bijvoorbeeld om de dag te sporten of schuif hier en daar met een dagje. Regent het een keer, dan zet je toch wel lekker die serie op?

#2 Vind een workout buddy

Samen sporten is altijd leuker dan alleen! Zeker nu de dagen kort, koud en donker zijn schreeuwt dat dekentje op de bank toch harder dan hardlopen in het park. Jij en je buddy kunnen elkaar motiveren, even lekker ventileren over je huisgenoot of die vervelende collega en samen door de workout heen. Achteraf een dikke “high five” en een goede boost aan positieve energie.

#3 Doe een workout die je leuk vindt

Anno 2021 zijn er online diverse workouts te vinden en voor ieder wat wils. Zo bieden diverse sportscholen live lessen aan via hun website, online platform of social media. Omdat meerdere lessen live worden gegeven is dit een goede stok achter de deur om mee te doen en de les niet te missen. Zo volgen wij via The Daily Dutchy de lessen van Heather Robertson via YouTube, kiezen we van tevoren de les uit om samen even een uurtje knallen. Ook zijn we fan van Natacha Oceane, fijne workouts zonder equipment (benodigdheden). Een fijne manier om thuis te sporten!

Lees verder voor meer home workout tips >>>

#4 Trakteer jezelf op een mooie sportoutfit

Ook al kunnen we nu niet in de sportschool shinen, doe het dan voor jezelf. Een mooie en goed zittende sport outfit, waarin jij je lekker en confident in voelt is key! Denk hierbij aan vrolijke prints, mooie basics of mix and match. Sport je buiten, kleed je dan in verschillende laagjes, mocht het te warm zijn kun je altijd iets uittrekken.

#5 Geen workout zonder goede muziek

Dat muziek iets magisch heeft wordt ook weer bevestigd als jij staat te beulen met je buddy. Niets is zo fijn als een lekker deuntje tijdens het sporten of om de kreunen die af en toe uit de mond ontsnappen iets minder hard te laten klinken. Investeer in een portable boxje of een paar fijne oordopjes of headset. Ps, gekke dansjes vinden wij ook meetellen als workout.

#6 Binnen of buiten

Verschillende workouts kunnen op diverse plekken worden gedaan. Zo kan het volgen van een yoga vaak prima vanuit de woonkamer, maar zijn je onderburen vast niet blij als jij aan het touwtje springen bent. Wees creatief met de beschikbare ruimtes om je heen. Wil je bijvoorbeeld buiten sporten maar wel droog, denk dan aan een garage of onder een viaduct.

#7 Maak je eigen mini home gym

Diverse workouts zijn te beoefenen zonder apparatuur. Toch is het fijn om het een en ander aan basics in huis te hebben. Hiermee kun je verschillende oefeningen doen en houd je lekker de diversiteit er in. Een van de items hiervoor is een goed oprolbare fitnessmat van minimaal 1,5 cm. Denk daarnaast aan bijvoorbeeld een springtouw, resistance bands, losse dumbels, een abweel of een kettlebell. Stel met je buddy voor dat een van jullie per keer een leuk circuitje uitzet en ga samen hiermee aan de slag. 

Met welke tips en tricks voor een home workout ga jij aan de slag om de komende weken fit te blijven?

Dit artikel is geschreven door: Louise Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

thuis sporten – home workout – sport

© 2022 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved