Zo voorkom je stress efficiënt!

Stress vormt een negatief effect op je lichaam en je leven. Het brengt je uit balans en het kan een flink obstakel zijn voor je levensgeluk. Het is voor jezelf belangrijk om te weten waar de stress vandaan komt, zodat je er iets aan kunt doen. The Daily Dutchy knows best en zorgt ervoor dat jij met deze tien tips stress ‘voorgoed’ uit je leven kunt bannen. Lees gauw verder!

#1 Ademen

Heb jij weleens een stressmoment gehad en dat iemand tegen jou zei dat je rustig in en uit moet ademen? Dat klopt. Als je gestrest bent helpt het om de buikademhaling te doen. Door middel van de buikademhaling krijgt je lichaam meer zuurstof en zeg je als het ware tegen je hersenen dat er niets aan de hand is.

#2 Creatief

Creatief bezig zijn is een van de vele tips die helpt tegen gestrest zijn. Door ergens druk mee bezig te zijn raak je afgeleid, waardoor je minder snel aan stress denkt. Tegenwoordig is tekenen of knutselen geen zoethoudertje meer voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Probeer het eens uit, de eerste volgende keer dat je met stress te maken krijgt.

#3 Rust

Op sommige dagen ben je drukker dan normaal. Probeer niet al te streng te zijn voor jezelf en gun jezelf regelmatig rust. Door regelmatig pauze te nemen zorg je ervoor dat je lichaam en geest voldoende rust krijgen.

#4 Langzaam

Je hoeft niet tergend langzaam aan het werk te gaan, maar probeer jezelf niet onnodig te haasten. Door ergens druk op te leggen raak je sneller gestrest. Probeer de tijd te nemen voor de desbetreffende dingen die je nog moet doen en dan al je merken dat je je een stuk beter voelt, dan wanneer je het haastig aanpakt.

#5 Lezen

Voor de echte boekenwurm is dit geen enkel probleem, maar er zijn genoeg mensen die niet van lezen houden of die zichzelf er echt toe moeten zetten om te gaan lezen. Lezen is een van de meest ontspannende dingen om te gaan doen, dus erg goed voor je als je gestrest bent.

#6 Prioriteiten

Je kunt niet het ene moment bezig zijn met het een en het volgende moment met het ander. Probeer voor jezelf prioriteiten te stellen en goed na te denken wat je allemaal zou willen bereiken. Hierdoor creëer je rust in je hoofd en raak je meer ontspannen, dan wanneer je zomaar ergens mee aan de slag gaat.

#7 Verwennen

Probeer jezelf ook eens af en toe te verwennen. Maakt niet uit hoe, de een houdt van lekker eten terwijl de ander gelieve een dag wilt gaan winkelen. Nadat je goed resultaat hebt verricht mag je jezelf best wel belonen.

#8 Geen koffie

Ai… Is al die cafeïne wel werkelijk zo goed voor je? Door te veel cafeïne kun je je minder goed focussen, waardoor je weer sneller gestrest raakt. Probeer daarom zo nu en dan koffie te vervangen door een verse kop kruidenthee. Het is goed voor je en het geeft je net zo veel energie. Lees ook: Wow! Dit doet koffie met je gezondheid.

#9 Gezond

Mensen die gezond eten hebben minder last van stress. Een gezonde levensstijl is dus niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de geest. In groente en fruit zitten belangrijke voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Daarom is het ook zo belangrijk om dagelijks minstens een stuk fruit en gedurende het avondmaal voldoende groente te gaan eten.

#10 Praten

Wanneer je neigt naar een mental breakdown gedurende een stressmoment, is het belangrijk om erover te kunnen praten. Vaak kijken anderen ergens anders tegenaan en hierdoor kun je je beter gaan voelen, waardoor de stress afneemt. Probeer je dus niet al te veel zorgen te maken en durf erover te praten met iemand. Je merkt dat je je dan vanzelf beter gaat voelen.

Ben jij stressbestendig?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Albertsonnevelt / Reisnaarjezelf
Bron Beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved