10 Redenen waarom je haar blijft afbreken

Net zoals de huid heeft iedereen ook een ander haartype. Het is daarom van groot belang dat je ervan bewust bent welk type haar je hebt en hoe je dit moet verzorgen. Hiervoor zijn er diverse soorten producten te koop, maar je kunt ook zelf dingen ondernemen. Was het bijvoorbeeld niet te vaak om droog haar te voorkomen! Vraag jij jezelf af waarom je lange haar maar blijft afbreken? The Daily Dutchy legt je uit waarom en hoe je dit dus voorkomt. Lees gauw verder!

haar afbreken

#1 Droog haar

Dit komt meestal voor bij lang haar. Wanneer het haar droog is, is het zeer kwetsbaar. Met name de punten, omdat die het oudst zijn. Als je last hebt van droog haar en van veel droge punten is het aan te raden om olie aan te brengen. Andere dingen die kunnen helpen tegen droogte is je haren vaker wassen en het daarbij goed nat maken.

#2 Producten

Net zoals dat je verschillende huidtypes hebt, heb je ook verschillende soorten haartypes. Het product dat geschikt is voor de ander is misschien niet geschikt voor jou. Wees dus zorgvuldig in het kiezen van jouw producten door jezelf af te vragen welk type haar je hebt en wat de problemen hiervan zijn. Het gebruiken van de verkeerde producten doet je lange manen namelijk niet veel goeds.

#3 Manipuleren

Met manipuleren bedoelen we onder andere het stijlen, krullen of touperen van je haren. Allemaal leuk en aardig en we begrijpen heel goed dat je voor bepaalde gelegenheden een bijzonder kapsel wilt hebben, maar te vaak stijlen of krullen is niet goed.

#4 Accessoires

Zorgvuldig omgaan met je manen is bijna net zo belangrijk als zorgvuldig omgaan met de accessoires die je daarvoor gebruikt. Elastiekjes met metaal, een oude borstel, een kam waarvan de tanden afgebroken zijn kunnen allemaal je haar beschadigen. Schroom daarom niet om eens in de zoveel tijd je borstel te vervangen voor een nieuwe borstel. Of om betere elastiekjes aan te schaffen. Accessoires zijn zeer betaalbaar en bovenal heb je ze in allerlei leuke kleuren en varianten.

haar wassen

#5 Proteïne

Tegenwoordig is een masker niet meer alleen voor het gezicht, maar ook voor je hoofd. Ja, dat lees je goed! Je manen voorzien van een masker zorgt ervoor dat het minder snel afbreekt, omdat hierdoor het proteïne niveau omhoog gaat. Proteïnes zijn van groot belang voor voedend haar. Als je het snel afbreekt weet je vanaf nu waardoor het komt.

#6 Voeding

Mensen die gezond eten hebben meestal een betere huid, dan mensen die niet zo gezond eten. Maar wist je dat het voor je koppie ook belangrijk is welke voedingsmiddelen je dagelijks eet? Als je dagelijks de juiste hoeveelheid mineralen en vitaminen binnenkrijgt die het lichaam nodig heeft, zal je merken dat het ook een stuk gezonder wordt.

#7 Borstelen

Dit klinkt ongetwijfeld een beetje raar, maar te vaak borstelen doet je haar ook zeker niet goed. Het borstelen zorgt er namelijk voor dat het sneller afbreekt. In een eerder artikel vertelden wij jullie al dat je nat haar sowieso niet mag borstelen. Probeer dit te onthouden voor jezelf in het vervolg.

https://thedailydutchy.com/5x-dit-eten-moet-je-vermijden-bij-een-slechte-huid/

#8 Verven

Niet alleen op het gebied van mode en interieur, maar ook op het gebied van je kapsel zie je diverse trends voorbijkomen. Herinner je je nog dat het helemaal hot was om een rode coupe te hebben? Sommige vrouwen verven van jongs af aan al, maar de meeste vrouwen doen het op latere leeftijd. Toch is dit niet goed voor de conditie. In verf zitten allerlei soorten chemicaliën die niet goed zijn voor je haren, waardoor het sneller afbreekt. Wederom geldt dit sneller voor lange haren.

#9 Strak

Oké, hoewel we het niet willen toegeven: stiekem zijn we allemaal jaloers op de strakke paardenstaart van Kim Kardashian. Het enige verschil is dat zij allerlei mensen heeft die dagelijks haar haren verzorgen en wij niet. Je haar strak vastbinden met een elastiekje of knipjes kan je haar flink beschadigen, waardoor het sneller afbreekt.

#10 Wassen

Elke dag je lange manen wassen is ook niet goed. Het is namelijk belangrijk dat je haar kan ademen, anders wordt het vettig en droog. Het is verstandig als je om de twee dagen je haar wast zodat het niet al te snel beschadigt en je ook geen pluizig haar krijgt. En nooit je lange haren met natte haren borstelen.

Hoe kwetsbaar is jouw haar?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2022 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved