10 Signalen dat je te weinig water drinkt

Naast voldoende voeding is voldoende drinken ook van groot belang voor ons lichaam. Tegenwoordig zijn we zo ontzettend druk met onze studie of werk, dat we helemaal vergeten om tussendoor te gaan drinken. Er zijn allerlei signalen die ons duidelijk maken dat we eigenlijk te weinig drinken. Naast een vochtrijke productie heeft men dagelijks anderhalf tot twee liter vocht nodig. The Daily Dutchy knows best en vertelt je wanneer ons lichaam verraadt dat we te weinig drinken. Lees gauw verder!

waterthumb

#1 Toilet
Oké, de een moet wat vaker naar het toilet dan de ander. Maar als je te weinig naar de wc moet kan dit betekenen dat je te weinig drinkt. Dit is ook een van de voornaamste redenen waarom men zo vaak naar het toilet moet gedurende het uitgaan, omdat je dan een bepaalde hoeveelheid alcohol nuttigt.

#2 Urine
Wellicht niet een van de meest frisse dingen, maar je kunt aan je urine zien of je te weinig drinkt of niet. Normaliter hoort urine helder en licht (tot felgeel) te zijn. Wanneer je te weinig drinkt, zit er minder vocht in je urine en hierdoor wordt het donker van kleur.

#3 Obstipatie
Het is absoluut een misvatting dat obstipatie enkel voorkomt bij oudere mensen, ook jij en ik kunnen hier last van krijgen en dat is niet zomaar. Last hebben van obstipatie heeft negen van de tien keer te maken met je eet- en drinkgewoontes. Voor een goede stoelgang heb je namelijk voldoende vezels nodig en is het binnenkrijgen van voldoende vocht zeer belangrijk.

#4 Eten
Goed, nu zijn er natuurlijk allerlei voedingsmiddelen die je een verzadigd gevoel geven. Blijf je trek hebben? Dan kan dit aanduiden op een tekort aan vocht. Doordat je lichaam honger en dorst niet altijd goed weet te onderscheiden, kan het voorkomen dat je na het eten nog steeds honger denkt te hebben.

#5 Kwaaltjes
Vergeet niet dat te weinig drinken kan leiden tot diverse kwaaltjes. Heb je gedurende het werken weleens last gehad van hoofdpijn? Dan kan het zijn dat je te weinig drinken hebt gehad. Andere kwaaltjes door uitdrogen kan zijn dat je je moe of duizelig voelt.

#6 Hartslag
Oké, ongetwijfeld een van de minst nare dingen om te horen. Maar een van de vele signalen kan een snellere hartslag te zijn. Mocht je hier last van hebben, dan is het verstandig om te onderzoeken waar dit vandaan komt. Te weinig vocht binnenkrijgen kan hier een oorzaak van zijn.

#7 Huid
Het hebben van een droge huid is natuurlijk erg vervelend. De huid is inmiddels een weerspiegeling van je gezondheid. Wanneer je met regelmaat last hebt van een droge huid, kan dit betekenen dat je te weinig drinkt. Het is ongelooflijk belangrijk om voldoende te drinken, niet alleen voor de binnenkant van je lichaam maar ook voor de buitenkant.

#8 Adem
Vanzelfsprekend dat je last hebt van een ochtendadem, maar als je in de loop van de dag hiervan ook last hebt, kan dit komen doordat je niet voldoende gedronken hebt. Probeer daarom om de hele dag door voldoende vocht binnen te krijgen door veel te drinken.

#9 Bloeddruk
Door het eten van de juiste voedingsmiddelen en door voldoende vocht binnen te krijgen, blijft je bloeddruk op peil. Dit is van groot belang, want als je bloeddruk te laag of te hoog is, kan dit een vervelende uitwerking hebben op ons lichaam.

#10 Humeur
Er zijn diverse dingen die je humeur kunnen beïnvloeden in het dagelijkse leven, waaronder stress en honger hebben. Maar wist je dat wanneer je dorst hebt, je humeur ook wordt aangetast? Ai…

Drink jij voldoende water op een dag?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Gezondheidsnet, Proud2bme, Moodkidse
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved