10 Tips voor het verzorgen van een droge huid

Niets is zo vervelend als last hebben van een droge huid. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop een droge huid kan worden voorkomen. Het hebben van een droge huid heeft namelijk te maken met diverse factoren. Last van een droge huid? The Daily Dutchy knows best en geeft jou daarom tien tips voor het behandelen en verzorgen van een droge huid.

verzorgen droge huid

#1 Vetten

Heb je last van een droge huid? Dan kan het komen doordat je huid niet genoeg eigen vetten heeft. Door een tekort aan vetten droogt je huid uit. Het is daarom aan te raden om een ietwat vollere crème te gebruiken voor je huid om dit te voorkomen.

#2 Reiniging

Als je je huid gaat reinigen met bepaalde reinigingsproducten is het belangrijk dat je het desbetreffende middel goed laat inwerken op de huid. Het gebruiken van het juiste materiaal is hierbij ook van groot belang. Probeer je huid te reinigen met een zacht washandje of een spons speciaal voor de huid.

#3 Water

Te veel kou of warmte doet je huid weinig goed en kan ervoor zorgen dat je huid sneller uitdroogt. Je kunt het beste lauwwarm water gebruiken om je huid te reinigen.

#4 Masker

Als je niet zo van de huidmaskers bent, is het misschien toch verstandig om hierover na te denken. Als je je huid in goede conditie wilt houden, is het namelijk verstandig om ongeveer tweemaal per week een masker aan te brengen. Hierdoor worden de vochtigheidsgraad en vetgehalte van je huid aangevuld.

#5 Peeling

Een peeling is goed om je huid te ontdoen van dode huidcellen. Een voordeel hiervan is dat de huid zachter zal aanvoelen en diverse soorten huidproducten beter worden opgenomen door de huid.

#6 Vocht

Voldoende water drinken is ook voor onze huid van groot belang. Hierdoor kan de huid vocht beter vasthouden en zal je huid minder snel uitdrogen. Vochtherstellende producten zijn daarom een echte aanrader. Als je lichaam niet voldoende vocht binnenkrijgt, valt er ook geen vocht vast te houden.

#7 Hydrateren

Door een hydraterende serum te gebruiken, slaat je huid vochtrijke cellen op. Hierdoor is de kans op uitdroging van de huid kleiner. Gebruik daarom bij voorkeur een serum met een hydraterende werking.

#8 Vis

Gek op vis? Probeer dan zo veel mogelijk vette vis te eten! Onder vette vis wordt onder andere zalm en makreel verstaan. Door het eten van vette vis maakt de huid namelijk meer talg aan, waardoor de huid minder snel uitdroogt.

#9 Make-up

Ongetwijfeld staat niemand hierbij stil, maar je hebt diverse soorten make-up producten die speciaal voor een droge huid zijn. Mocht je dus veel last hebben van een droge huid, maar toch graag make-up willen dragen, dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar make-up die geschikt is voor de droge huid.

#10 Gezichtsbehandeling

Trakteer jezelf regelmatig op een gezichtsbehandeling. Hierdoor wordt je huid net even wat extra gevoed, wat zorgt voor een fijne boost. Hierdoor blijft je huid in betere staat en ga je huidveroudering tegen. Maar dat is niet het enige voordeel, want daarnaast is het natuurlijk ook nog eens heerlijk ontspannend. Een win-win situatie dus.

Psst! Wist je dat Aloë Vera ook goed is voor de huid? Lees: 10 Manieren om Aloë Vera te gebruiken!

Heb jij last van een droge huid?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

verzorgen droge huid – tips voor het verzorgen van een droge huid – behandelen droge huid

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.