7 Tips voor het verzorgen van droge lippen

Droge lippen en het najaar, gaan hand in hand. Een erg vervelend, maar veel voorkomend probleem. Zijn jouw lippen gesprongen en kunnen ze wel wat extra liefde gebruiken? Lees dan snel verder, want The Daily Dutchy knows best en geeft je de meest handige tips for kissable lips! 

lips86

#1 Speeksel

Iedereen heeft last van speeksel en gek genoeg lijkt het tijdens een periode met “droge lippen” nog meer aanwezig te zijn. Lekker likken is iets wat je uit reactie op droge lippen blijft doen. Je denkt namelijk droge lippen te bevochtigen, maar met het tegenovergestelde probleem. Realiseer je hoe veel bacteriën en enzymen er in speeksel zit en dat dit achterblijft op je lippen wanneer je je lippen aflikt (letterlijk). Wees daarom verstandig en let hier voortaan beter op als je droge lippen wil voorkomen.

#2 Lippenbalsem

Niet iedereen zijn of haar favoriete verzorging om mee te nemen. Veel mensen vinden lippenbalsem onprettig, omdat het zo vettig aanvoelt op je lippen. Toch is dit juist heel erg goed, want doordat je lippen vet zijn kunnen ze veel beter vocht vasthouden en is de kans dus minder groot dat je last krijgt van droge lippen. Ook al is het maar voor even, probeer eens een keertje lippenbalsem aan te brengen. We zullen een paar van onze suggesties met je delen!

#3 Vocht

Wie veel binnen zit weet hoe laag de luchtvochtigheid is in huis. Dit kan namelijk ook de boosdoener zijn van jouw droge lippen. Probeer daarom om wat vaker de deur uit te gaan, ook al is het enkel voor een korte wandeling. Heb je hier nou echt geen zin in? Schaf dan een luchtbevochtiger aan. Je zal merken dat je lippen minder snel droog aanvoelen.

#4 Drinken

Yep, ook wij weten hoe lastig het is om voldoende te drinken in de winter. Het is namelijk veel te koud waardoor je minder snel dorst krijgt. Maar toch is het belangrijk om dagelijks de juiste hoeveelheid vocht binnen te krijgen. Als je niet voldoende drinkt kan je lichaam uitdrogen en je lippen dus ook. Lees: 10 signalen dat je te weinig water drinkt.

#5 Alcohol en koffie

Niemand is vies van een wijntje op z’n tijd, nietwaar? En veel mensen beginnen hun dag met een verse kop koffie. Toch kan het (overmatig) gebruik hiervan de oorzaak zijn van  drogen lippen. Alcohol en cafeïne hebben namelijk een uitwerking op de huid en droogt het uit. Schroom daarom niet om een keer een wijntje of een kop koffie te skippen. Of drink hiernaast voldoende water!

https://thedailydutchy.com/7-beautytips-uit-eigen-keuken/

#6 Scrub

Een goede verzorging voor de huid vindt elke vrouw fijn, maar veel vrouwen vergeten hun lippen, hoe gek het ook klinkt. Door de huid te scrubben worden dode huidcellen gedood en dit heeft juist een positief effect op de huid! Mocht je binnenkort weer een scrub-moment hebben, dan weet je vanaf nu dat je je lippen absoluut niet mag overslaan. Ook kun je een fijne lipscrub aanschaffen, we delen hieronder onze favorieten!

#7 Lippenstift

Hierbij wordt niet gauw stilgestaan, maar lippenstift kan een slechte invloed hebben op je lippen, mits de lippenstift er te lang op zit. We begrijpen dat je af en toe je lippenstift moet bijwerken, maar probeer niet een al te dikke laag aan te brengen en haal de lippenstift op tijd eraf in plaats van dat je er de hele dag mee rondloopt.

Hoe verzorg jij je droge lippen?

Bron: Salusi – Drogist Blog
Bron beeld: Pixabay / Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2022 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved