10x Tips voor het inrichten van je woonkamer

De woonkamer is een van de belangrijkste kamers in het huis, daarom is het ook van groot belang dat je het interieur goed aanpakt. In de woonkamer ben je niet alleen zelf voornamelijk bezig, ook je gasten zullen als eerst de woonkamer zien. Zorg daarom voor een goede sfeer. The Daily Dutchy geeft je tien smaakvolle tips over hoe jij het beste jouw woonkamer kunt inrichten. Van kleuren tot meubels. Lees gauw verder!

inrichten woonkamer meubels

#1 Kleur

Kleuren in je interieur zorgen voor een bepaalde soort sfeer. Ben jij een liefhebber van lichte kleuren? Dan zal je gauw merken dat de woonkamer kalm en rustig overkomt. Ga je liever voor een ietwat donkerder kleur? Dan merk je ineens dat het een totaal ander invloed op je heeft dan wanneer die ene muur bijvoorbeeld lichtkleurig zou zijn geweest. Dit geldt ook voor de kleuren van je meubels.

#2 Muren

Vaak geven mensen meer aandacht aan het inrichten van de woonkamer dan de overige kamers. De woonkamer is namelijk een ruimte waar niet alleen jij, maar ook jouw gasten zullen komen. Toch is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de andere kamers in het huis. Zorg ervoor dat de inrichting en meubels jouw smaak weerspiegelt en een goede sfeer heeft.

#3 Karakter

Alles in het huis brengt een bepaalde sfeer over. Het is belangrijk om het karakter van jouw inrichting te benadrukken. Het fijne aan een rand lambrisering is dat het sfeervol en luxe oogt. Bovendien biedt het ook nog bescherming tegen eventuele beschadigingen. Terwijl balken aan het plafond weer een oude look geven. Gedurende het inrichten van jouw woonkamer zal je al gauw merken wat het karakter is.

kleuren fotolijsten inrichten woonkamer

#4 Vloerbedekking

Wellicht een van de meest vervelende dingen om uit te kiezen: een vloerbedekking. Want aan welke eisen moet een vloerbedekking nou eigenlijk voldoen? Het moet comfort bieden, dat staat stipt op nummer een. Maar nog een belangrijk punt is dat het bij de rest van het interieur en meubels moet passen. Als jouw interieur een lichte uitstraling heeft kun je moeilijk voor een donkerkleurige vloerbedekking kiezen. Het kan wel, maar hierdoor krijg je ineens een totaal andere sfeer en uitstraling.

#5 Centraal

Overal om ons heen zien wij centrale punten, iets wat echt onze aandacht trekt. Zo moet je dat ook in je woonkamer doen. Bedenk voor jezelf goed van tevoren waar jij de aandacht op wilt leggen, want zomaar iets doen gaat meestal erg moeilijk. Veel mensen kiezen voor een groot schilderij in hun huis, omdat het oogt als een echte blikvanger. Maar je kunt ook als centrale punt kiezen voor een spiegel of een boekenkast waarbij je de boeken netjes op kleur hebt gelegd.

#6 Conversatie

Conversatie is erg belangrijk in je meubelstukken. Als er mensen langskomen wil je graag een leuke hoek creëren. Te veel meubilair is nooit een goed idee, zorg er daarom voor dat je bepaalde hoeken hebt ingedeeld. Naast de eetruimte, kun je ook een kleine bijzettafel ergens plaatsen met enkele stoelen waarin jij jouw gasten kunt verwelkomen met een lekker drankje.

#7 Verlichting

Weer zo’n belangrijk punt: verlichting. Niet is zo vervelend als geen voldoende verlichting in huis. Bovendien oogt het ook minder mooi als de ene hoek meer verlicht wordt dan de andere hoek. Denk bijvoorbeeld ook aan de kleur van de lamp. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat de plafondlamp flets licht weergeeft en dat de overige lampen in de woonkamer donker licht weergeven. Probeer de verlichting in je woonkamer goed op elkaar af te stemmen. Denk ook aan de kleur van de lampenkap.

inrichten woonkamer meubels kleuren

#8 Raambekleding

Voor de een is een rolgordijn fijn, de ander heeft gelieve de voorkeur aan een echt gordijn. Maar wat is nou wijsheid? Dat hangt volledig af van jouw eigen smaak. Vanzelfsprekend dat je wel raambekleding kiest die bij jouw interieur past. Zo wordt het een mooi geheel. Iets waar je goed over na moet denken tijdens het inrichten van je woonkamer.

#9 Televisie

Wellicht een van de belangrijkste meubelstukken in het huis: de televisie. Men weet dat er op het gebied van interieur ook diverse trends voorbijkomen. Zo was het bijvoorbeeld helemaal in als jij jouw televisie aan de muur had hangen. Als je dit van plan bent, let dan goed op de hoogte. Niets is zo vervelend als voortdurend omhoogkijken. Het is verstandig om de televisie vlakbij je gezellige meubels te plaatsen, zodat je goed kunt zitten.

#10 Kunst

Niet ieder zijn of haar favoriet, maar persoonlijk wel van The Daily Dutchy’s Jamy. I love art! Plaats bijvoorbeeld een groot kunstwerk van Gustav Klimt in de woonkamer of ietwat kleinere schilderijen van een andere kunststroming die jou aanspreekt. Kunstwerken in huis zijn perfect als decoratie voor je inrichting. Bovendien kan het zeer sfeervol ogen met het juiste interieur.

Wist jij dat je jouw woonkamer op deze manier goed kunt inrichten?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved