10 tips om je kleine kamer groter te doen lijken

Je kamer groter doen lijken lijkt in de eerste instantie easy peasy, maar in werkelijkheid komt er heel wat bij kijken. Zo moet je netjes en opgeruimd zijn en daarbij is eenheid creëren de sleutel tot succes. The Daily Dutchy weet inmiddels hoe je dit voor elkaar krijgt en deelt met liefde haar tips! 

#1 Vloerkleed

Wij zijn gek op vloerkleden! Het geeft warmte in je interieur en kan ook zeker jouw kleine kamer groter doen lijken. Geschikt voor elke ruimte in huis als je het ons vraagt. Tip voor kleine kamers, kies voor een kleed met een rustige print of kleur en schuif hem gedeeltelijk onder een kast of bed. Zo doorbreek je de lijnen en dit geeft een speels effect.

#2 Gebruik dezelfde kleuren

Kijk daar komt die eenheid om de hoek kijken. Kies voor een mooi kleurenpalet, waar de kleuren goed bij elkaar passen. Dus ga niet voor blauw, groen en rood. Dit geeft onrust. De vloer laten doorlopen in de muur klinkt wellicht ietwat vreemd, maar het werkt wel! Stel, je hebt laminaat in een donkere tint, dan is het verstandig om de muren in dezelfde kleur te schilderen. Op die manier lijkt je kamer ook groter.

#3 Lichte tinten

Oké, iedereen heeft zijn eigen smaak als het aankomt op het aankleden van het interieur. Maar is het jou ook opgevallen dat je in interieurtijdschriften voornamelijk kamers voorbij ziet komen waarin voornamelijk lichte tinten aan bod komen? Lichte tinten ogen niet alleen fris, het doet je bijvoorbeeld je slaapkamer ook groter lijken. Nog een leuk voordeel van lichte tinten, is dat je accessoires in huis meer opvallen. Win-win!

#4 Zweven

“Zweef! Alsof het je laatste dag is. Zweef! Alsof de morgen niet bestaaahaaaaat!” Het gaat goed hier hoor… Enfin een hangstoel, kledingrek aan de muur, een zwevende plank waar al je schoenen tentoongesteld staan, het kan allemaal. En het helpt ook nog bij het vergroten van de ruimte. Toegegeven, zo’n hangstoel is ook wel echt een eyecatcher in je interieur!

#5 Spiegels

Mirror, mirror on the wall…. Jij bent de knapste van allemaal! Nu zeggen we niet dat je meteen een spiegeldoolhof van je slaapkamer moet maken, maar door het plaatsen van een of meerdere spiegels (het liefst vlakbij een raam) lijkt je kamer groter. Dat komt doordat spiegels het licht en de ruimte in je slaapkamer weerkaatsen en dit heeft een positief effect.

#6 Licht

Ongeacht in welke ruimte van het huis, licht is van groot belang. In de slaapkamer zie je voornamelijk een (hang)lamp aan het plafond en een nachtlamp voor op het nachtkastje. Door op meerdere plekken meer licht te plaatsen oogt je kamer groter. Een goed lichtplan kan daarbij dus helpen.

#7 Eenheid

Niet altijd even makkelijk, maar door eenheid te creëren in het interieur oogt de desbetreffende ruimte groter. Wat hiermee wordt bedoeld is dat je diverse meubelen of decoratie aanschaft in ongeveer dezelfde tint als de muren van je slaapkamer. Dit benoemde we uiteraard ook al in punt 2.

#8 Loze ruimte

We weten hoe verleidelijk het is om rommel eerder weg te schuiven onder je bed dan het netjes op te ruimen. Toch raden wij je aan deze slechte gewoonte af te leren, als je wilt dat je slaapkamer groter oogt. In dat geval kun je beter lades aanschaffen waarin je de zooi kwijt kunt en deze lades onder het bed schuiven. Ook hierdoor oogt je slaapkamer groter.

#9 Kleine spullen

Beter bekent als prullaria en de losse vladders in huis. . Ga hier zorgvuldig mee om. Natuurlijk, we laten allemaal weleens een flacon bodylotion of een haarborstel op ons bed liggen, omdat we naar het werk moeten en denken: ‘’Dat komt later wel.’’ Maar probeer dit voor jezelf af te leren! Je kunt beter gelijk spullen terugzetten op hun oorspronkelijke plaats. Niet alleen oogt je kamer hierdoor netter, het oogt ook nog eens groter. Als er overal wat ligt verpest jij de rust in huis!

#10 Gordijnen

Ook voor gordijnen geldt het dat het verstandiger is om het te laten doorlopen. Hoewel veel mensen het geen mooi gezicht vinden en sommigen het zelfs slordig vinden ogen, is dit wellicht iets om over na te denken. Door je gordijnen te laten doorlopen tot aan de vloer ogen je muren hoger en dit vergroot je kamer.

Pas jij deze tips al toe in je huis?

Bron: Homify

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved 

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.