10 Verzorgingstips voor een zuiver lichaam

Je lichaam is ongelooflijk belangrijk en daarom is het van groot belang om jezelf goed te verzorgen. Je huid goed verzorgen begint al bij het reinigen van de huid, maar er zijn ook andere dingen waar je rekening mee moet houden, waaronder bepaalde voedingsmiddelen, voedingsstoffen en het binnenkrijgen van voldoende vitaminen. The Daily Dutchy knows best en vertelt jou met welke gewoontes je lichaam zuiver blijft en hoe je deze verzorgingstips toepast. Lees gauw verder!

#1 Sauna

Niet iedereen vindt naar de sauna gaan prettig, maar toch is het een echte aanrader als je je lichaam goed wilt zuiveren. Door de warmte kan je lichaam goed afvalstoffen afvoeren. Mocht je een onzuivere huid hebben, dan doet naar de sauna gaan je lichaam zeker goed!

#2 Water

We hebben het al zo vaak gezegd, maar we blijven het herhalen: voldoende water drinken is namelijk o zo belangrijk voor het lichaam. Wanneer je dagelijks genoeg vocht binnenkrijgt weet je dat alles binnenin je lichaam goed loopt. Denk hierbij aan stofwisseling, het afvoeren van diverse afvalstoffen en het onderhouden van de lichaamscellen.

#3 Groene thee

Vanzelfsprekend dat thee zeer goed is voor het lichaam, met name groene thee. Groene thee bevat namelijk bepaalde antioxidanten die diverse schadelijke stoffen uit het lichaam halen. Probeer dagelijks een tot vier koppen groene thee te drinken, hierdoor werkt het best.

#4 Groente en fruit

Naast allerlei andere voedingsmiddelen is het ook van groot belang om dagelijks voldoende fruit en groente binnen te krijgen. In fruit en groente zitten diverse soorten voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Een gezonde verzorgingstip!

#5 Multivitamine

Ervoor zorgen dat je voldoende vitaminen per dag binnenkrijgt is lang niet zo makkelijk als je denkt. Voor sommige mensen is het iets lastiger waardoor zij diverse soorten vitaminen te kort komen. Daarom is het aan te raden om multivitamine te slikken. Op deze manier heb je garantie dat je dagelijks je portie vitaminen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft.

#6 Sap

Alles wat vers is, is beter. Natuurlijk, het maken van bepaalde gerechten zonder een pakje te gebruiken kost wat meer tijd, maar uiteindelijk is het waard. Zo ook voor je eigen versgeperste sappen. Haal een netje sinaasappels bij de supermarkt en pers jouw eigen versgeperste sinaasappelsap. Heb je nog oud fruit over? Doe dit dan in een blender en maak jouw eigen gezonde smoothie.

#7 Vezels

Het binnenkrijgen van voldoende vezels zorgt ervoor dat je darmen goed werken, wat uiteindelijk weer zorgt voor een goede stoelgang. We hebben het over natuurlijke vezels. Deze vezels vind je voornamelijk in volkorenbrood en gezonde ontbijtgranen zoals muesli.

#8 Porties

Voldoende eten op een dag is belangrijk, maar eet wel met mate. Probeer voor jezelf om in kleine porties te gaan eten, in plaats van door regelmatig heel veel op te scheppen. Door het eten van kleine porties help je je lichaam om het eten beter te verwerken, dan wanneer je groter porties eet.

#9 Masseren

Masseren is niet alleen zeer aangenaam voor je geest, maar ook voor je lichaam. Het is een veel voorkomende manier om stresshormonen en afvalstoffen uit het lichaam te halen. Door regelmatig je lichaam te laten masseren houd je je lichaam soepel en zuiver. Ook nog een fijne verzorgingstip om je vriend/vriendin lief aan te kijken voor een massage.

#10 Stress

Stress is een van de meest voorkomende problemen voor zowel je geest als je lichaam. Probeer stress te voorkomen door onder andere een heerlijke massage. Maar je kunt ook afleiding zoeken of even lekker gaan relaxen. Probeer om je lichaam lekker te laten rusten en schroom niet om jezelf af en toe te verwennen. Denk bijvoorbeeld aan een voetbad of een gezichtsmasker.

Behoefte aan een retreat om even helemaal tot rust te komen en je lichaam te herstellen? Lees: Italië | Yoga & Meditatie Mandali Retreat Centre

Hoe goed zorg jij voor je lichaam en geest? Heb je iets aan deze verzorgingstips?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Sochicken
Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved