In de agenda | Amsterdam Ramen festival 2020

Yes! Ook dit jaar zal Amsterdam weer omgetoverd worden tot little Japan tijdens het Amsterdam Ramen Festival. Na een uitverkochte eerste editie kunnen we ook in 2020 genieten van kramen met ramen tot zover het oog rijkt, workshops bijwonen en front row zitten bij het maken van het welbekende Japanse noedelsoepgerecht. The Daily Dutchy neemt je alvast mee op Japanse reis. Itadakimasu!

The Daily Dutchy Amstedam ramen festival (4)

Amsterdam Ramen Festival

Wie een groot fan van ramen is, mag dit festival zeker niet overslaan! Tijdens het festival kun je namelijk helemaal los gaan met verschillende soorten ramen. Zo koop je al een halve bowl vanaf €5,- waardoor je meerdere soorten ramen kunt proberen. En dat is heel handig, want je begint spontaan te kwijlen van al het eten dat ze tijdens het festival serveren. Zo kun je kiezen uit Tonkotsu ramen, shoyu ramen, spicy ramen, ramen met kip en zullen diverse stands signature ramen serveren. Ook wordt er een Spicy Ramen Challenge gehouden. Hoe leuk?

The Daily Dutchy Amstedam ramen festival (3)

Diverse ramenrestaurants zullen het festival van eten voorzien waaronder topchef Dennis Huwaë en ramen shops uit Düsseldorf, Nijmegen, Delft en Amsterdam. Naast noedelsoep kun je ook terecht voor authentieke Japanse gerechten, snacks en zelfs bier! Een lege maar is dus zeker een must wanneer je het festival bezoekt. Zo kun je naast de soep ook genieten van gefrituurde Japanse kip, Dim Sum, Duck Buns, kokosballen met een Japans tintje en dit is nog maar een tipje van de sluier.

My favorite type of men is ramen

Wat is een Japans festival zonder karaoke? Precies, niets! Daarom zullen Bar Karakter en Baohuis ook deze editie een karaokefeestje bouwen waar jij de sterren van de hemel kunt zingen. Gratis te bezoeken en iedereen mag mee doen! Smeer van te voren de keel goed in met Japans bier van Asahi Super dry en het wordt zingen geblazen.

Zoek je nog een kandidaat voor je romantische duet? Misschien heb je geluk bij deze zes plekken waar veel single mannen te vinden zijn!

Nice to know

Na het festival wil je natuurlijk weten hoe je zelf een heerlijk ramengerecht maakt. Gelukkig kun je tijdens het festival les krijgen van de prestigieuze ramen school Yamato die je een sneak preview geven van hun cursus. Ook komen ze samen met hun gigantische noedelmachine en geven een demonstratie hoe je de speciale noedels maakt. Oftewel: pen en papier bij de hand! En wellicht een vork voor rondvliegende noedels.. 😉

Good to know

Het Amsterdam Ramen Festival vindt plaats op zondag 23 februari 2020 in Het Sieraad op de Postjesweg 1 in Amsterdam West. Het festival begint om 13.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Kaartjes voor het Amsterdam Ramen Festival zijn nu beschikbaar.

Ga jij naar het Amsterdam Ramen Festival?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved


Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!