10 Healthy zwarte peper voordelen

Ondanks dat het gebruikelijk is om door middel van zout en peper een gerecht smaak te geven, weet men dat zout ervoor zorgt dat je vocht vasthoudt en dus niet altijd even gezond is. Een snufje minder zullen we maar zeggen… In tegenstelling tot zout is peper wel gezond! Peper is goed voor je lichaam en het bevat zelfs Vitamine C. Hiervan kun je dus gerust een snufje meer van nemen en wel om de volgende tien redenen!

peperthumb

#1 Spijsvertering
Het is van groot belang om goed te kauwen op je eten. Voldoende vocht innemen is ook van groot belang voor ons lichaam. Zwarte peper bevordert de hoeveelheid speeksel dat wordt aangemaakt in ons lichaam. Door het aanmaken van voldoende speeksel verteert ons lichaam voedingsmiddelen nog beter.

#2 Verbetert opname van voedingsstoffen
Door het eten van peper neemt je lichaam veel voedingsstoffen op uit eten die belangrijk zijn voor je lichaam. Waaronder Vitamine B12, bètacaroteen en selenium. Daarnaast bevordert het eten van peper de werking van het lever. Hierdoor kan je lichaam beter voedingsstoffen uit diverse voedingsmiddelen opnemen.

#3 Voeding voor de hersenen
In zwarte peper zit een stof met de naam ‘piperine’. Uit recent onderzoek is gebleken dat deze stof ervoor zorgt dat dit werkt als medicijn tegen depressie. Het eten van zwarte peper zorgt ervoor dat er meer endorfine vrijkomt. Deze stof verlicht de pijn en verbetert je stemming.

#4 Middel tegen hart- en vaatziekten
Zwarte peper bevat twee stoffen, die ontstekingsremmende eigenschappen bezitten. Deze ontstekingsremmende eigenschappen zorgen gaan ontstekingen in de vaatwanden en het hart bestrijden. Tevens helpt het ook om je cholesterol te reguleren.

pepthumb

#5 Bescherming van de huid
Zwarte peper helpt om verouderingsverschijnselen te voorkomen. Het beschermt je huid ook tegen Uv-straling.

#6 Bestrijding tegen kanker
Alsof we al niet genoeg voordelen hebben genoemd, bevat peper ook een aantal stoffen die de groei van kankercellen remmen.

#7 Bloeddruk
De mineralen die peper bevat, waaronder kalium, calcium en ijzer, helpen om de bloeddruk in het lichaam laag te houden.

#8 Griep en verkoudheid
Zwarte peper werkt als een milde antibiotica waardoor het griep en verkoudheid bestrijd. Bovendien zorgt het ervoor dat je gaat zweten, door deze werking wordt het slijm in de borst en neus losgemaakt.

#9 Goed voor het gebit
Tevens zorgt zwarte peper ervoor dat je gebit sterker wordt en voorkomt gaatjes en tandbeden. Dit doordat peper edorfine bevat, een stof die pijn verlicht. Zo kan het ook goed dienen als middel tegen kiespijn.

#10 Helpt bij afvallen én aankomen
Doordat zwarte peper de vetverbranding bevordert, helpt het bij afvallen. Echter stimuleert peper je smaakpapillen waardoor je meer trekt krijgt in eten. Hierdoor kun je aankomen als je hierdoor extra trek krijgt! J

Wist jij al dat zwarte peper zo goed voor je is?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Devoedzamekeuken/ mens-en-gezondheid
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved