Zo blijf jij een #fitgirl in het najaar

Het is gedaan met het terrassenweer en op het strand kom je alleen nog om even lekker uit te waaien. Maar… je weet wat ‘ze’ zeggen hé? Summerbody’s are made in the winter en in de keuken. Want liefde gaat nog steeds door de maag. Sporten in het najaar? The Daily Dutchy weet raad en geeft je wat motiverende sporttips mee, om het koude en herfstachtige weer toch te trotseren en je lichaam wakker te schudden. Voor je het weet mag je namelijk weer uit de kleren, Met deze tips blijf jij een fitgirl in het najaar en behoud jij je sportmotivatie! 

Exercise geen extra fries

Het gaat nog steeds om balans. Houd hierbij de 80-20 regel in gedachten. Laat 80% van je voeding bestaan uit gezonde producten. De overige 20% mag je invullen zoals je dat zelf wilt. Ik hoor je denken… Balans is toch helft-helft? 50 – 50? Ja, maar het is gewoon een feit dat een koe meer schijt dan een geit en je meer moet verbranden om af te vallen. Let dus op je voeding, ook in het najaar, wanneer je lichaam vraagt om een speklaagje. Hoe je dat doet? Dat is aan jou, genoeg dieetadviezen te vinden, bijvoorbeeld Low-carb-high-fat. 

sportmotivatie fitgirl sporttips sporten in het najaar

Probeer een keer een andere binnensport

Ga bijvoorbeeld baantjes trekken, zwemmen is hartstikke gezond voor je! Waarom? Dat lees je hier. Of ga een balletje slaan op de squashbaan, neem een abonnement op leuke lesjes, zoals High Studio’s of Kickboksen. Lekker de peentjes zweten, spierpijn kweken, spieren aanmaken en ook nog goed voor je mentale gesteldheid. Ook helemaal hip is padellen!

Pak wat meer slaap

Je merkt wellicht aan je lijf dat het meer behoefte heeft aan slaap. Het is niet per definitie zo dat je meer slaap nodig hebt, maar voor je lichaam en koppie is meer slaap wel fijn in de donkere maanden. Je lijf gaat met minder daglicht gewoon in een soort van slaapstand. Luister naar je lijf! Lees hier: Zo voer je de beste powernap uit. 

Extra Vitamines

Vitamine D, omdat je te weinig daglicht ziet, vitamine C voor de weerstand en vitamine B voor de energie. Na het sporten wat extra magnesium voor het spierherstel en je kan er dit najaar weer op vooruit. Een duwtje in de rug voor je sportmotivatie! Zit je mentaal niet helemaal lekker in je vel door de januari-dip, de winterdip of gewoon door andere redenen. Dan kan Ashwaganda ook een goed supplement zijn!

Ben jij al een fitgirl? Heb jij nog sporttips? Laat het ons weten! 


Fitgirl in het najaar – sportmotivatie – sporten najaar – sporttips

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.