Zo blijf jij een #fitgirl in het najaar

Het is gedaan met het terrassenweer en op het strand kom je alleen nog om even lekker uit te waaien. Maar… je weet wat ‘ze’ zeggen hé? Summerbody’s are made in the winter en in de keuken. Want liefde gaat nog steeds door de maag. The Daily Dutchy weet raad en geeft je even wat motiverende tips mee, om het koude en herfstachtige weer toch te trotseren en je lichaam even wakker te schudden. Voor je het weet mag je namelijk weer uit de kleren! 

https://www.instagram.com/p/B13hMNxoSeo/

Exercise geen extra fries

Het gaat nog steeds om balans en daar is 80% van invloed met wat je in je mondje stopt. Ik hoor je denken… Balans is toch helft-helft? 50 – 50? Ja, maar het is gewoon een feit dat een koe meer schijt dan een geit en je meer moet verbranden om af te vallen. Let dus op je voeding, ook in het najaar, wanneer je lichaam vraagt om een speklaagje. Hoe je dat doet? Dat is aan jou, genoeg dieetadviezen te vinden, bijvoorbeeld Low-carb-high-fat. 

Probeer een keer een andere binnensport

Ga bijvoorbeeld baantjes trekken, zwemmen is hartstikke gezond voor je! Waarom? Dat lees je hier. Of ga een balletje slaan op de squashbaan, neem een abonnement op leuke lesjes als High Studio’s of Kickboksen. Lekker de peentjes zweten, spierpijn kweken, spieren aanmaken en ook nog goed voor je mentale gesteldheid.

Pak wat meer slaap

Je merkt wellicht aan je lijf dat het meer behoefte heeft aan slaap. Het is niet per definitie zo dat je meer slaap nodig hebt, maar voor je lichaam en koppie is meer slaap wel fijn in de donkere maanden. Je lijf gaat met minder daglicht gewoon in een soort van slaapstand. Luister naar je lijf! Niet dat wij afstemmen van beren, die elk jaar een winterslaap houden… Lees hier: Zo voer je de beste powernap uit. 

Extra Vitamines

Vitamine D, omdat je te weinig daglicht ziet, vitamine C voor de weerstand en vitamine B voor de energie. Na het sporten wat extra magnesium voor het spierherstel en je kan er dit najaar weer op vooruit.

Heb jij nog tips? Laat het ons weten! 


X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved