10x Zo ‘lijkt’ je kleine kamer groter!

Je kamer groter doen lijken in de eerste instantie gemakkelijker, maar in werkelijkheid komt er heel wat bij kijken. Zo moet je netjes zijn en de juiste spullen aanschaffen voor in het interieur. Ervoor zorgen dat je een eenheid creëert, dat is een van de meest belangrijke dingen als het hierop aankomt. Nu moeten we allemaal eerlijk bekennen dat er allerlei verschillende dingen in onze kamer zijn en niets eigenlijk bij elkaar past, nietwaar? The Daily Dutchy besloot daarom uit te zoeken hoe jij jouw kamer groter laat lijken door middel van deze handige tips. Lees gauw verder!

sleep-1209288_1920

#1 Vloerkleed
We zien steeds vaker een vloedkleed terug in het interieur. Normaliter treffen we voornamelijk diverse vloerkleden aan in de woonkamer, maar voor nu mag een vloerkleed ook zeker gezien worden in de slaapkamer. Niet alleen is het lekker warm voor onder je voeten, je slaapkamer oogt op die manier ook een stuk groter. Mocht je de keuze willen maken, dan is het aan te raden om voor een vloerkleed te kiezen dat zowel onder je bed én je nachtkastje past.

#2 Gebruik dezelfde kleuren
Zowel in de vloer als in de muur dezelfde kleuren gebruiken zorgt ervoor dat je kamer groter lijkt. De vloer laten doorlopen in de muur klinkt wellicht ietwat vreemd, maar het werkt wel! Stel, je hebt laminaat in een donkere tint, dan is het verstandig om de muren in dezelfde kleur te schilderen. Op die manier lijkt je slaapkamer groter.

#3 Lichte tinten
Oké, iedereen heeft zijn eigen smaak als het aankomt op het aankleden van het interieur. Maar is het jou ook opgevallen dat je in interieurtijdschriften voornamelijk slaapkamer voorbij ziet komen waarin voornamelijk lichte tinten aan bod komen? Lichte tinten oogt niet alleen fris, het doet je slaapkamer ook groter laten lijken. En een groot voordeel van lichte tinten is dat je woonaccessoires op die manier juist lekker opvallen. Win-win!

#4 Zweven
Hangstoelen, een kledingrek aan de muur, een plank waarop je je schoenencollectie kwijt kunt (omdat je schoenenkast way too small is), het kan allemaal! Zwevende objecten zorgen er namelijk voor dat je slaapkamer groter lijkt. Maar door diverse zwevende objecten aan te schaffen voor de slaapkamer loop je ook nog eens mee met de laatste trends op het gebied van interieur!

bed-1834327_1920

#5 Spiegels
Nu zeggen we niet dat je meteen een spiegeldoolhof van je slaapkamer moet maken, maar door het plaatsen van een of meerdere spiegels (het liefst vlakbij een raam) lijkt je slaapkamer groter. Dat komt doordat spiegels het licht en de ruimte in je slaapkamer weerkaatsen en dit heeft een positief effect op je slaapkamer.

#6 Licht
Ongeacht in welke ruimte van het huis, licht is van groot belang. In de slaapkamer zie je voornamelijk een (hang)lamp aan het plafond en een nachtlamp voor op het nachtkastje. Door op meerdere plekken meer licht te plaatsen oogt je slaapkamer groter.

#7 Eenheid
Niet altijd even makkelijk, maar door eenheid te creëren in het interieur oogt de desbetreffende ruimte groter. Wat hiermee wordt bedoeld is dat je diverse meubelen of decoratie aanschaft in ongeveer dezelfde tint als de muren van je slaapkamer.

#8 Loze ruimte
We weten hoe verleidelijk het is om rommel eerder weg te schuiven onder je bed dan het netjes op te ruimen, maar toch zal je het moeten afleren als je wilt dat je slaapkamer groter oogt. In dat geval kun je beter lades aanschaffen waarin je de desbetreffende spullen kwijt kunt en deze lades onder het bed schuiven. Ook hierdoor oogt je slaapkamer groter.

#9 Kleine spullen
Ook hier moet je zorgvuldig mee omgaan. Natuurlijk, we laten allemaal weleens een flacon bodylotion of een haarborstel op ons bed liggen, omdat we naar het werk moeten en denken: ‘’Dat komt later wel.’’ Maar probeer dit voor jezelf af te leren! Je kunt beter gelijk spullen terugzetten op hun oorspronkelijke plaats. Niet alleen oogt je slaapkamer hierdoor netter, het oogt ook nog eens groter.

#10 Gordijnen
Ook voor gordijnen geldt het dat het verstandiger is om het te laten doorlopen. Hoewel veel mensen het geen mooi gezicht vinden en sommigen vinden zelfs dat het slordig oogt, is dit wellicht iets om over na te denken. Door je gordijnen te laten doorlopen tot aan de vloer oogt je slaapkamer groter.

Pas jij deze tips al toe in je kamer?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Homify
Bron beeld: Pixabay

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved 20 korting bij meerdere artikelen 500 x 500