Dineren aan het water bij Lokaal Edel

Bij Lokaal Edel is het altijd feest. Of het nu met bakken uit de hemel komt of de warmte het toe laat om op het terras te genieten. Bij Lokaal Edel kan het allemaal. Deze fijne hotspot is voor ons geen onbekende en “nieuwe” hotspot, maar verdient het zeker om met dit lekkere weer in het zonnetje gezet te worden. Om die reden testten wij het drie-gangen menu! Benieuwd? Lees dan snel verder! 

Bij Lokaal Edel komen verschillende mensen samen en zo vind je op de kaart geen traditionele gerechten, maar gerechten met een fijne en comfort twist. Food Director Jonathan Karpathios brengt wellicht bekende smaken samen bij elkaar in het mooie Amsterdam West. Puur eten, waar moeder natuur met liefde een handje bij helpt.

Zo starten we aan het terras met een lekker glaasje rosé en als borrelhap; pitabroodjes met falafel, hummus en romesco. De eerste trek is hiermee weer onder controle.

Het menu van Lokaal Edel is divers en goed betaalbaar. Elk kwartaal wordt dan ook het liefst met behulp van de gasten een nieuw menu samengesteld. Leuk weetje: Op de dinerkaart vind je gerechten met wisselende groenten uit de eigen kas van het land in Aalsmeer.

Wij besluiten dan ook op aanraden het drie-gangen menu te testen. De gerechten zijn tevens los te bestellen, maar voor de lange tafelaar is dit menu voor slechts €27,50 per persoon te bestellen.

Als voorgerechten genieten we van een carpaccio van watermeloen, feta, rucola, pijnboompitten, afgetopt met balsamico en olijfolie. Een verrassend fijne combinatie en lekker fris tijdens de zomermaanden. Als visliefhebber kiezen wij ook voor de tartaar van koningsbaars met rettich, limoen en rode peper. Dit gerecht is dan meteen ook de favoriet van de avond. Als je fan bent van ceviche, dan word je hier ook wild van!

Door naar het hoofdgerecht. Wederom kiezen we hier voor vis, dit keer is de schelvis met doperwten en beurre noisette (hazelnoot boter) aan de beurt. Jammer genoeg kwamen de smaken in dit gerechtje niet zo goed tot zijn recht. Tevens genoten we naast de vis nog van de Bavette met peulen en bearnaise. Hier was helemaal niets mis mee en smaakte zoals een bavette hoort te smaken, als een goed stuk mals vlees.

Last but not least, besluiten we de desserts te delen. Aardbeien met merengue en chocolade met rabarber en crumble. Yum!

Good to know

Dagelijks ben je welkom bij Lokaal Edel aan de Postjesweg nummer 1 te Amsterdam. Van maandag t/m woensdag van 10.00 uur tot 00.00 uur. Donderdag en zondag van 10.00 uur tot 01.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 03.00 uur.

Wij raden je aan om teleurstellingen te voorkomen, altijd even te reserveren en dit kun je ook easy, peasy doen via de website van Lokaal Edel!

Wanneer ga jij lekker dineren of borrelen aan het water bij Lokaal Edel?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.