16x fine dining in Amsterdam, maar dan voor thuis

Nu genieten van de lekkerste gerechten buiten de deur even geen optie is, zijn de beste restaurants uit de stad nog creatiever geworden. Steeds meer restaurants openen de keuken om je te laten genieten van hun signature gerechten voor thuis. Heb je nog geen flauw idee wat je dit weekend weer op tafel moet zetten of wil je dit jaar eens flink uitpakken met kerst? Wij van The Daily Dutchy hebben de beste fine dining restaurants op een rijtje gezet. Benieuwd naar de takeaway lijst? Lees dan snel verder.

Amsterdam Zuid

Bar Alt

Wil je graag sjiek tafelen en toch nog een beetje in de keuken staan? Bar Alt is een goede optie. Elke kok kan dit heerlijke menu thuis in een paar gemakkelijke stappen afmaken. Dus wil je je lover of roomie verrassen, Bar Alt it is. En voor de echte bierfanaten; Bar Alt serveert biertjes bij elke gang. Heerlijk.

Ron Gastrobar

Wie houdt er nou niet van de Indonesische keuken, wij anders wel! Zet in no-time de lekkerste Indonesische gerechten op tafel met de dinerboxen van Ron Gastrobar. De dinerbox bestaat uit een rijsttafel met 15 gerechtjes die je zelf thuis opwarmt. Terwijl de gerechtjes opwarmen in de oven kun je de tafel omtoveren tot een echt restaurant. Laat de at home experience maar beginnen.

Rijks

Het Amsterdamse Rijks spant de kroon. Deze topper begon als een van de eerste fine-dining restaurants met takeaway in maart, en met succes. Wie wil er nu niet elke dag kunnen genieten van de gerechten van Joris Bijdendijk? Voor 32,50 euro p.p. ontvang je dit Michelinwaardige menu inclusief instructies voor de finishing touches. Het oog wil ook wat.

https://thedailydutchy.com/2019/09/04/8x-vegan-smullen-in-amsterdam/

Sinne

Sinne, te vinden in de o zo leuke buurt de Pijp. Als je denkt dat je een standaard driegangenmenu voorgeschoteld krijgt dan heb je het mis. Bij Sinne bestel je een heerlijk viergangenmenu uit de klassiek Franse keuken, maar wel met een twist. Gewoon steen goed. Dat is wat je wilt, geen flauwekul, gewoon goed eten.

Wijmpje Beukers

Geen zin in gedoe, maar wel in de Hollandse keuken? Bestel dan een van de overheerlijke stamppotten bij Wijmpje Beukers. Ook Curry Koning is terug van weggeweest: curry’s uit de keuken van Wijmpje. En dit is echt een top tip! Want Wijmpje heeft de allerlekkerste Espresso Martini’s, gewoon bij jou thuisbezorgd. Dus hup, bestel snel één (of twee, of drie) van deze heerlijke cocktails.

https://thedailydutchy.com/2020/03/16/6x-thuis-luxe-dineren-ondanks-corona-bestel-hier-en-help-horeca/

Amsterdam West

Thuis met Daalder

Dennis Huwaë zijn kookkunsten blijven een favoriet. Of we nou bij Edel by Dennis zitten of bij restaurant Daalder, hij weet altijd weer te verrassen. Team Daalder zorgt, net als tijdens de eerste lockdown, voor een vijfgangendiner bij jou thuis, even langs de Lindegracht en je kunt beginnen. Inclusief heerlijke wijn, een kaasplankje en zelfs een hostess die komt checken of alles goed gaat. We love it!

Café Binnenvisser

Een café met bier, veel wijnen en een wekelijks wisselend seizoensgebonden menu met voornamelijk groenten. Veggie it is! Lang hoeven we dit fijne café niet te missen, want de Binnenvissers pakketten zijn er weer. Viergangen vega of met vlees & vis, inclusief een fles wijn. Vanaf 51,50 euro voor twee personen heb je dit pakket al op tafel staan

De Japanner

Oke, misschien niet heel erg ‘fine-dining’, maar we love good sushi. En laat De Japanner nou behoren tot de crème de la crème van de Aziatische tentjes in Amsterdam, dat telt ook. Te vinden aan de Bilderdijk in West op een top plek. Naast de beste sushi in town hebben ze ook gerechten als beef en zalm tataki, hiratake mushrooms en de overheerlijke miso. Psst, ze hebben recent nog een locatie geopend in Oost. Snel bestellen dus!

https://thedailydutchy.com/2020/03/16/6x-thuis-luxe-dineren-ondanks-corona-bestel-hier-en-help-horeca/

Amsterdam Oost  

NENI

Goed nieuws! NENI opent naast haar locatie in de Pijp ook een pop-up in Amsterdam Oost. Elke donderdag t/m zondag kun je genieten van de heerlijke signature NENI gerechten als overnight pulled lamb en de welbekende cheesecake. Zin in een complete NENI experience at home? Bestel dan de Balagan Box voor twee of vier personen inclusief fles wijn.

Jacobsz

Elke week een ander land en elke dag een andere maaltijd als basis. Zo haal je iedere dag een heerlijke daghap in huis. Met deze week het geliefde France! Gerechten als Boeuf Bourguignon, Jacobsz Franse Vissoep en Stoofpot van Bavette staan op het menu. Met een fles champagne of een dessert maak je je avondmaal helemaal compleet.

De Kop van Oost

Weer een heerlijke foodbox voor thuis! Voor 25 euro zet je een heerlijk driegangendiner op tafel. Mocht je toch liever zelf de gerechten willen kiezen, dan heb je onder andere keuze uit buratta, zeebaars en steak tartaar. Niks spannends, gewoon altijd goed. De perfecte dinerbox als je niet voor verrassingen wilt staan.

https://thedailydutchy.com/2020/10/02/vers-van-de-pers-soulfood-restaurant-rouhi-opent-haar-deuren/

Amsterdam Centrum

Rouhi Soul Food Box

Fan van de Aziatische keuken? Dan is de Rouhi Soul Food Box iets voor jou. Rouhi zeg je? Dat is het nieuwe restaurant in de allereerste flagship store van Rituals; The House of Rituals. De geurkenners staan niet zelf achter de pannen, nee ze hebben niemand minder dan de Vermaat Groep (verantwoordelijk voor o.a. Rijks) ingeschakeld. Met deze box zet je de Aziatische keuken in een handomdraai op tafel, inclusief appetizers en thee met zoete lekkernijen. Wat wil een mens nog meer.

Bord’Eau à la Maison

Franse elegantie is wat dit prachtige gebouw van het De L’Europe hotel met nieuw interieur ademt. En dat is precies waar je Bord’Eau kunt vinden. Michelin-ster chef Bas van Kranen zorgt voor het wekelijks wisselend menu, die jij voor 35 euro p.p. elke vrijdag en zaterdag kan ophalen. Ook Brasserie Marie oftewel Marie chez Vous heeft een overheerlijk afhaalmenu op zaterdag voor slechts 19,50 euro p.p. Afhalen kan aan de Nieuwe Doelenstraat 2-14.

Kaagman & Kortekaas

Dit welbekende, toch wel ambachtelijke restaurant (of nou ja, de gerechten dan) is ook tijdens de tweede lockdown niet te missen in de fine-dining takeaway lijst. Met een bijna dagelijks wisselend menu te bestellen voor 36 euro p.p. kun je je laten verrassen door de chefs. En met heel veel extra’s die je kunt bestellen zoals de fantastische wijnen en bijgerechten maakt dit de perfecte takeaway deal voor een romantische culinaire avond met je lover.

De Scheepskameel

Klassieke Europese gerechten vind je op de menukaart bij De Scheepskameel, en nu dus ook te bestellen voor thuis. Denk aan rauwe vis, groenten van de barbecue, gebraad met klassieke sauzen en ambachtelijke kazen. Voor ieder wat wils. Van donderdag t/m zondag zijn de heerlijke menu’s te bestellen en kun je zelf nog een beetje de chef uithangen door de gerechten thuis af te maken.

Celia Amsterdam

Dit spiksplinternieuwe restaurant was pas krap twee weken open toen ze alweer moesten sluiten. Gelukkig zijn de lekkerste California-inspired gerechten te bestellen voor thuis. Frisse gerechten, dat is wat er op de menukaart staat! Dus ga je voor de geroosterde kip met citrus, de krokante vistaco’s met jackfruit slaw of de zeebaars met ponzusaus? En dan het interieur, zeker een bezoekje waard wanneer we weer mogen!

Wil je je avond compleet maken met cocktails van de fijnste barren? Bekijk hier de 5 beste opties voor de lekkerste cocktails thuis.

Bron beeld: Celia Amsterdam

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved