Vers van de pers | Soulfood Restaurant Rouhi opent haar deuren

Er opent binnenkort aan het Spui een nieuwe parel in onze hoofdstad. Restaurant Rouhi is onderdeel van House of Rituals: de eerste en ‘s werelds grootste flagshipstore van Rituals Cosmetics. De naam ‘Rouhi’ is afkomstig uit een samensmelting van twee Arabische woorden ‘rouh’ en’i’, die samen ‘mijn ziel’ betekenen. De keuken is geïnspireerd op het Verre Oosten en biedt soulfood. Gerechten die het lichaam, de geest en de ziel voeden. Wij zijn zeer benieuwd en schuiven hier 20 oktober aan tafel. Benieuwd? Wij vertellen je alle ins & outs!

rouhi keuken

What the food?

Renaud Goigoux neemt de leiding in de keuken van het restaurant. De Franse chef die eerder werkzaam was in de Amsterdamse keukens van onder andere RIJKS® en Breda. Het menu bestaat voornamelijk uit Aziatische gerechten, met invloeden uit de Westerse keuken.

In de bereiding zijn de vier elementen – vuur, aarde, lucht en water – als inspiratie gebruikt en dat is terug te zien in gerechten als gefermenteerde miso ramen, gegrilde yakitori en gestoomde dumplings. Tevens beschikt Rouhi over een zoete kaart vol patisserie en desserts met Aziatische roots, zoals een yuzu meringue taart en rice pudding. Yum!

rouhi

Good to know

Rouhi serveert een samengesteld lunchmenu van drie gangen (€35) en een dinner experience van vijf gangen (€55). Ook is er een á la carte menu met gerechten die los besteld kunnen worden. Rouhi is vanaf 21 oktober 2020 dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur geopend. Je vind het restaurant aan het Spui 10 te Amsterdam.

“Winkelconcept” House of Rituals

Rituals Cosmetics lanceert, ter ere van haar 20-jarig bestaan, het holistisch winkel- en lifestyle- concept ‘House of Rituals’. In de nieuwe winkel kunnen bezoekers ontsnappen aan de hectiek van het alledaagse leven. House of Rituals, met vier verdiepingen van in totaal ongeveer 1500m2, brengt een ultieme winkelbeleving samen met restaurant Rouhi, een uitgebreide spa en een nieuwe lijn premium collecties en lifestyle-producten die alleen in deze winkel en onlineVers van de pers | Soulfood Restaurant Rouhi opent haar deuren

Flagshipstore

De opening van de flagshipstore vindt in twee fases plaats. In oktober 2020 gaat de eerste fase van start met de opening van de begane grond met vertrouwde Rituals collecties en restaurant Rouhi, en de eerste verdieping met de nieuwe premium collecties. Fase twee volgt begin zomer van 2021 met de opening van de Mind & Body spa’s. House of Rituals is de plek waar de filosofie van het merk, The Art of Soulful Living (de kunst van soulful leven), daadwerkelijk tot leven wordt gewekt en in alle facetten tot uiting komt.

Wij zijn zeer benieuwd! Jij ook? 

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved