20x culinaire staycations door heel Nederland

In deze periode kijken we er met z’n allen enorm naar uit om meer quality time buiten de deur door te brengen. Het liefst onder het genot van een hapje en een drankje. Om de industrie in deze tijd te steunen verzamelde TheFork de leukste culinaire staycations door het hele land. Dit betekent dat je niet alleen een overnachting krijgt, maar ook een diner in het in-house restaurant. Ga je voor uitwaaien op het strand of wil je de straten van een nieuwe stad verkennen? Het kan allemaal. TheFork selecteerde al 15 toppers, en wij van The Daily Dutchy hebben ook onze top 5 toegevoegd.

culinaire staycations in Nederland overnachting in Nederland

In love with the city

De beste deals voor een uitgebreid weekend weg naar de leukste steden van het land.

Hotel Des Indes – Den Haag 

Struin door de straten van Den Haag of breng een bezoekje aan het strand van Scheveningen, op en top genieten! Oh oh Den Haag, mooie stad achter…het Des Indes! De Koninklijke familie schijnt hier kind aan huis te zijn voor de befaamde high tea. De culinaire staycation van prachtige vijfsterrenhotel Des Indes is inclusief driegangendiner, overnachting en ontbijt. Dit alles voor €120,00 per persoon

Marriott Hotel – Rotterdam 

In hartje Rotterdam vind je restaurant The Millèn van chef-kok en eigenaar Wim Severein. The Millèn is gevestigd in de iconische Millenniumtoren, op de eerste verdieping van het Rotterdam Marriott Hotel. Voor €175,- per persoon inclusief een glas champagne bij ontvangst, 6-gangen verrassingsmenu, koffie, friandises en een ontbijt op de kamer kun je genieten van de stay & dine deal. Wil je liever een uitje op zondag? Kies dan de Sunday lunch. Voor €200,- per persoon ontvang je een vijfgangen lunch inclusief overnachting en ontbijt op de kamer.

Hotel Mercier – Amsterdam

overnachting in Nederland

Ook wij van The Daily Dutchy zijn fan van deze parel en we schreven er al eerder over. Verborgen in de Jordaan zit Hotel Mercier waar Café Ons Huis te vinden is. De chef van het restaurant staat bekend om de culinaire twist die hij geeft aan de Hollandse pot. Daarnaast is het interieur van het hotel een echte eyecatcher met de prachtige bar, eenhoorn in het restaurant en unieke wandkleden. Deze culinaire staycation kun je reserveren vanaf €65 per persoon, inclusief een welkomstdrankje in de bar, een driegangen diner, overnachting en een ontbijttas op de kamer.

Hotel de Hallen – Amsterdam

Vroeger diende de locatie als tramremise. Nu vind je hier Hotel de Hallen, het viersterren boutique hotel is dé creatieve hotspot van het bruisende Amsterdam-West. Remise47, te vinden in Hotel de Hallen, heeft een Internationale keuken met een Franse bistro uitstraling. Een perfecte uitvalsbasis als je in deze hippe wijk wil verblijven! Vanaf €60 per persoon reserveer je een culinaire staycation bij Hotel de Hallen inclusief, een welkomstdrankje in de bar, een driegangendiner en ontbijt op de kamer.

The Slaak – Rotterdam

Dit prachtige boutique hotel is te vinden in de leuke Kralingen wijk in Rotterdam. Met restaurant Ditot34 de perfecte plek voor een heerlijke staycation. En dan het interieur, in één woord; prachtig! Met de leuke stay & dine deal kun je voor €74,50 per persoon overnachten bij The Slaak, inclusief driegangendiner en ontbijt. Een deal die je niet wilt missen.

Park Plaza Vondelpark – Amsterdam

Het nieuwe design van deze parel is geïnspireerd op de vele vogels die je in het Vondelpark vindt. En dat is precies waar je dit hotel kunt vinden, aan het Vondelpark. Je springt zo je bed uit het park in. Heerlijk rondstruinen door het groen van de stad. Maar we zijn vooral fan van TOZI, deze fantastische Italiaan is niet meer weg te denken en staat hoog op onze shortlist. Park Plaza Vondelpark, Amsterdam heeft ook een heerlijke Dine & Dream deal, vanaf €129 voor twee personen (je leest het goed, voor twee personen) krijg je een overnachting en diner bij het geliefde restaurant TOZI.

Hotel Monastère – Maastricht 

culinaire staycations in Nederland overnachting in Nederland

Niets gaat boven Amsterdam, vinden wij dan, maar Maastricht staat ook hoog op het lijstje. Het leuke aan deze prachtige stad is dat je je waant in het buitenland, maar niets is minder waar. Deze deal is de perfecte getaway met internationale allure die zich in het centrum van Maastricht bevindt. De culinaire deal bevat een driegangenmenu, aperitief in de bar, een overnachting en een ontbijt op de kamer voor €144 per persoon. Maastricht is echt een aanrader, en zeker ook Hotel Monastère met Café Louis.

Morgan & Mees – Amsterdam

Ook één van The Daily Dutchy Favorites deze Morgan & Mees. Normaal zijn we hier maandelijks (maak daar maar wekelijks of zelf dagelijks van) te vinden voor een goede borrel of het overheerlijke eten. Gelukkig heeft Morgan & Mees ook een aantal prachtige hotelkamers en kun je vanaf €110 per persoon alsnog genieten van een viergangendiner in het fijne restaurant inclusief overnachting in één van de luxe kamers.

De beste deals aan zee

Puur Zee Villa Hotel – Wijk aan Zee

Romantisch uitwaaien aan zee inclusief een ‘visgastronomisch’ diner en overnachting met een ontbijtje op bed? Dat klinkt als heerlijk romantisch uitje, en dat is het! Deze culinaire deal kost €157,50 per persoon. Hiervoor krijg je een glas champagne bij ontvangst, een 7-gangen Seafood Experience inclusief amuses, een overnachting en ontbijt op de kamer.

Hector Hotel – Zierikzee

Een weekendje weg, maar geen inspiratie? Waarom niet in heerlijk uitwaaien in Zierikzee? Speciaal voor TheFork ontwikkelden hotel en restaurant Hector namelijk een uitwaai driegangenmenu, een overnachting en ontbijt voor €70 per persoon. Go, go, go en laat je heerlijk in de watten leggen!

Hotel Villa de Duinen – Noordwijk

Geen vakantie naar het zonnige Spanje of Bali in het vooruitzicht de komende feestdagen? Dan is dit hotel in Noordwijk een leuk alternatief! Bij Hotel & Restaurant Villa de Duinen schuif je na een strandwandeling zo aan tafel en geniet je van een mini-vakantie aan zee. Het arrangement is €167,50 per persoon. Hiervoor ontvang je een welkomstdrankje, een viergangenmenu, een overnachting met ontbijt en niet te vergeten, toegang tot de wellness. Do we need to say more?

All into nature

The Greenhouse – Maastricht

l’Auberge de Neercanne in het zuidelijkste puntje van het land en Kruisherenhotel Maastricht hebben de handen ineengeslagen voor een unieke samenwerking, The Greenhouse. Dat wij van Maastricht houden heb je al kunnen lezen, maar van deze samenwerking gaan onze hartjes sneller kloppen. Gelegen in de prachtige natuur van Zuid-Limburg en toch een steenworp afstand van de stad. En dan even over The Greenhouse, mooie veldkassen in de binnentuin van het Kruisherenhotel. Hier wordt je verrast met een viergangendiner in je eigen privé kas. Romantischer wordt het niet

Hotel De Draak – Bergen op Zoom

In het historische centrum van Bergen op Zoom ligt Hotel De Draak met restaurant Hemingway. Dit restaurant is vernoemd naar schrijver en levensgenieter Ernest Hemingway. Chef Torben Bouterse achter het restaurant haalt zijn inspiratie uit lokale producten uit de omgeving van Bergen op Zoom, hoe leuk! En heb je altijd al in het oudste hotel van Nederland willen slapen? Reserveer dan de culinaire staycation voor €117,50 per persoon inclusief 6-gangen diner, overnachting in een deluxe kamer en een ontbijt.

Parc Buitengewoon – Ven-Zelderheide

Parc Buitengewoon is te vinden midden in de wijnstreek van Noord-Limburg, dus ook aan de wijnliefhebbers onder ons hebben we gedacht. En ben je in voor glamping dan is dit je go to. Bij Parc Buitengewoon huur je een van de natuurhuisjes of tenten met houtkacheltje. Zo kun je ultiem genieten van de prachtige Nederlandse natuur. Daarnaast kun je ook genieten van de echte Limburgse vlaai of bezoek je een heerlijke wijnproeverij. En ook in de avond hoef je je niet te vervelen, want achter de pannen staat Bas die elke dag een heerlijke daghap verzorgt.

Hotel Central Park – Voorburg

In dit boutique hotel gelegen aan een prachtig park in Voorburg, waan je je in een sprookje. Na een heerlijke wandeling kun je genieten van een diner en overnachting in dit bijzondere hotel en tevens rijksmonument! Boek de culinaire staycation deal vanaf €149,50 per persoon. Het arrangement bestaat uit een 5-gangen diner inclusief aperitief, een overnachting en ontbijt.

Bus Whisky Distillers – Loosbroek  

Een diner met streekproducten uit Noord-Brabant, een overnachting en een rondleiding in deze bijzondere whiskystokerij. Dit is het perfecte cadeau voor de echte whiskyliefhebber. Deze unieke deal is boekbaar voor €82 per persoon op vrijdag en zaterdag. Van zondag tot en met donderdag zijn de kosten €67,50 per persoon. Het arrangement bestaat uit een viergangendiner, een overnachting, ontbijt en een rondleiding in de whiskystokerij! Whiskeyfanaten eat your heart out!

Overnachten met een gouden randje

Wil je een keer extra uitpakken? Bekijk dan de volgende culinaire staycations, inclusief diner bij een Michelinsterrenrestaurant.

Parc Broekhuizen – Leersum

Boutique hotel Parc Broekhuizen is beeldschoon, de kamers, de restaurants, de lobby, de tuin aan alles is gedacht. Te vinden midden in de natuur in één van de grootste bosgebieden van het land. Voltaire*, het restaurant van Parc Broekhuizen doet ook zeker niet onder. Vanaf €215 per persoon kun je genieten van al wat Parc Broekenhuizen te bieden heeft met de dream & dine deal, inclusief viergangendiner bij Voltaire*, luxe ontbijt en champagne.

NH Collection Barbizon Palace – Amsterdam

culinaire staycations in Nederland overnachting in Nederland

Chef Chris Naylor experimenteert graag met groenten en vaak plukt hij deze in zijn eigen daktuin, maar ook voor bijzondere vis- en vleesgerechten kun je bij het Amsterdamse Vermeer* terecht. Reserveer nu het uitgebreide vijfgangendiner inclusief aperitief en ontbijt voor €149,50. Speciaal voor TheFork is er nog een extra Boozy Sunday Brunch, zodat je optimaal kunt genieten van een luie zondag buitenshuis. Slapen doe je in het naastgelegen vijfsterren NH Collection Barbizon Palace.

Boutique Hotel de Nederlanden – Vreeland

Aan het roer van de Nederlanden*, te vinden in Boutique Hotel de Nederlanden, staat sterrenchef Wilco Berends. Hij is onder andere bekend van zijn signatuur oesterproeverij. Naast het restaurant heeft De Nederlanden ook 11 prachtig ingerichte hotelkamers en een suite. Wilco’s vrouw Caroline is een ware stijlkoningin en heet je als gastvrouw van harte welkom. Reserveer nu deze bijzondere deal voor €217,50 per persoon en geniet van een 8-gangen diner, overnachting en ontbijt.

Hotel Posthoorn – Monnickendam

Een etentje bij Posthoorn*, dat is een klein beetje geschiedenis opsnuiven. Dit chique hotel en restaurant huist in twee 17e-eeuwse panden en is sinds 1881 een begrip bij zowel lokale als internationale foodies. Geniet van deze culinaire staycation voor €180,- per persoon. Hiervoor krijg je het huisaperitief gecombineerd met amuses, een 6-gangen diner, een overnachting en heerlijk ontbijt.

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved