4x Hier kun je het beste Carnaval vieren in Nederland

Alaaf! Nog even en het is weer zo ver: vier dagen bier drinken, meelallen en natuurlijk pronken met je mooiste carnavalskostuum. Carnaval is alweer bijna en dan mag alles uit de kast. Of je dit jaar nu als cowboy, hippie of in je badjas gaat: een goede locatie is zeker een must tijdens carnaval. The Daily Dutchy is hiervan ook bewust en daarom zetten we de leukste steden voor je op een rij! Lees je mee? 

Carnaval The Daily Dutchy

#1 Oeteldonk (Den Bosch)

Iedereen weet: carnaval vier je in Brabant. En vooral Oeteldonk, oftewel Den Bosch, is daarbij een erg populaire locatie. De optocht op maandag is er namelijk eentje die je niet mag missen, al is het alleen maar omdat deze bijna de hele middag duurt. Wauw! Daarnaast heeft carnaval in Oeteldonk veel tradities waaronder de speciale carnavalsmuziek die er geluisterd wordt, de Korte Putstraat waar je gegarandeerd vast staat tussen het feestgedruis en het opzetten van Knillis, de oprichter van Oeteldonk.

En een belangrijke tip: in Brabant dragen ze met de carnaval in de meeste steden een kiel! Dus kom niet aan zetten in je bananenpak want dan sta je echt voor… aap.

#2 Lampengat (Eindhoven)

Ook Eindhoven zal dit jaar weer omgetoverd worden tot Lampengat, en dat gaat gepaard met veel confetti, ballonnen en met genoeg activiteiten op de planning. Zo is de optocht in Eindhoven enorm populair en is er zelfs een D’n Vurtocht: een pre-party voor de optocht om alvast helemaal in de stemming te komen en een afterparty om nog verder te feesten ná de optocht. Tja, ze zeggen niet voor niets Lampengat de gekste!

#3 Kruikenstad (Tilburg)

Kruikenstad is elk jaar een groen-oranje paradijs voor de carnavalsvierder en dit jaar is het helemaal feest in Tilburg, want Kruikenstad staat in het teken van Zòt zèèn is zo gèk nòg nie! Begin de vrijdag goed met een echt Dronkedaorissen Carnavalsontbijt en smeer de keeltjes met bier tijdens de Ut Irste Fist waar de eerste carnavalsliederen al om 13:11 uit de speakers komen. En dan is het nog maar vrijdag!

#4 Sassendonk (Zwolle)

Wie dacht dat ze alleen carnaval vieren onder de rivieren, heeft het goed mis! Ook in Zwolle is het namelijk vier dagen feest en valt er van alles te beleven. Zo is er een grote optocht, de hele binnenstad is omgetoverd tot kroeg en op maandag is er een silent disco met natuurlijk de vrolijkste carnavalsmuziek. Handig om te weten: in Zwolle vieren ze carnaval een dag korter dan in Brabant; namelijk tot en met 24 februari!

Ook leuk om te lezen: Dag kater… Dit moet je doen voordat je gaat drinken!

Inspiratie nodig voor een carnavalskostuum?

Voor diegene die nog niet weet welk carnavalskostuum ze dit jaar willen dragen, hebben wij alvast de leukste inspiratie voor je gevonden op Instagram. Fingers crossed voor een droog carnaval!!

Hoe gaan jullie dit jaar verkleed? 

Bron beeld: Unsplash, Instagram
Bron: In de Buurt Den Bosch, In de Buurt Eindhoven, Kruikenstad.nl

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!